15 Haziran 2020 Pazartesi

Rizespor karşısında Ahmet Çalık'la alakalı korktuğum her şey başımıza geldi


Ahmet Çalık'la başlangıç doğruydu. İlk etapta "tecrübesi" itibarıyla onunla başlanması doğaldı. İdmanlarda eminim ki tüm ihtimaller değerlendirildi ve doğal olarak da ilk şans Ahmet Çalık'ın oldu. Bana sorarsanız da sezon sonu itibarıyla kendisiyle yollar ayrılacaktır. Şu zamana kadar da beklentiyi karşılayamadığını söyleyebiliriz. Galatasaray'a geldiğinde Gençlerbirliği kaptanı ve Milli Takım'a kadar yükselmiş bir stoperdi. Galatasaray'da ise seviyesini yukarı çekemedi.

Rizespor karşısında Ahmet Çalık'la alakalı korktuğum her şey başımıza geldi. Asıl sorun rakip hücum yaptığında değil, top ayağında iken yaşanacak diye düşünüyordum. Galatasaray'ın hücum kurgusunda stoper Marcao'nun değeri tahmin edilemeyecek ölçüde büyük. Topla çıkışları ve pas kalitesinin önemi var. Ahmet Çalık'la bunları yapmanız elbette imkansız. Donk tek başına kaldı ve Lemina da olması gerekenden çok daha fazla stoperlerin arasına girdi.

Sıkıntı şu ki Seri de aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Bu da Galatasaray'ı hücumda 1 kişi eksik bırakıyor. Ahmet Çalık'ın olmayan topla ilişkisi yüzünden olacaklar az çok buydu. Rakip onun üzerinde baskı bile kurmadı, topu direkt bıraktılar. Kötü kullanacağı belli çünkü. Orta saha çizgisini çok geçti, hücuma da destek olmaya çalıştı ama bu futbolla hiçbir alakası yok. Stoperde "Lemina" oynayabilir denilmesinin nedeni de az çok buydu.

Savunmada ayakta kalmaktan çok, geriden oyunu kurabilmek önemli. Lemina'nın stoperde fizik olarak sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Topla çıkışlarda da Marcao'yu telafi edebilecek tek isim. Seri de bu sayede 6 numara gibi oynar ve Fenerbahçe deplasmanındaki düzene dönülmüş olur. Hücumda da 1 kişi fazla olabilmenizin çaresi bu. Rizespor, sürekli pozisyona falan girmedi. 2-3 kere geldi, 2 gol . Ahmet Çalık'ın zorlamasına rağmen böyle.

Ahmet Çalık'ın arkasına atılan her top sorun. Hepsinde rakip bir şekilde sarktı. Sol bekte Saracchi de sürekli önde ve Ahmet Çalık tek başınaydı. Zamanlama hataları da var, rakibin arkaya bu kadar rahat sarkabilmesinde temel sebep. Topla ilişkisi zaten sıfır, top kendisine geldiği an tedirgin oluyorsunuz. Şimdi Donk da cezalı olacak ve forma ister istemez Emin Bayram'a gelmiş oldu. Gaziantep FK karşısında Emin Bayram / Lemina ikilisini izleriz.

16 yorum:

  1. İnşaallah ikisini izleriz dediğin gibi abi, bırakalım emin bayram yapsın o hataları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur izleyeceğiz de, oynatacak kimse kalmadı :)

      Sil
  2. Fatih Terim asla adaletten taviz vermez. Aslında Ahmet Çalık'ın Galatasaray seviyesinde bir oyuncu olmadığını biliyoruz. 3 sene önce yapılan bir devre arası transferi. yıllık 900 bin euro gibi astronomik bir para da kazanıyor. Yerli saçmalığının bir başka ürünü. üstelik biz buna bonservis de ödemiştik. O zaman ki sportif direktörün ve yine D.Ö. yönetimin yaptığı bana kalırsa bir başka karalık iş.
    Rize tüm atakları tehlikeleri çalık ve sarakkinin ordan yaptı. İkisinin arasına atılan toplar, arkalarına atılan toplar, arkaya adam sarkıtmalar vs... Keşke Emin oynasa da o yapsa bu hataları, Ahmet çalık iyi oynasa ne yazar kötü oynasa ne yazar.
    İlerideki etkisizliğimizin sebebinin 4-3-3 hastalığında yattığına inanıyorum. Yine sezonun ilk yarısındaki kısır oyuna döndük. İleride Falcao'nun yalnız kaldığı ve hareketsiz oyun. Kesinlikle Emre akbaba'nın ilk 11'e dönmesi ve forvette yer alması şart. Second striker gibi oynamalı. Rize maçında sonradan oyuna girdiğinde oynadığı kaleden uzak rol de ona uygun değil. Emre akbaba ileri uca geçmediği takdirde kısırlık devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Çalık oynayacaktı ilk etapta ve görmüş olduk. Bakalım bundan sonra ne olacak. Mutlaka bir taktik dokunuş gelir.

      Sil
  3. zaten dikkat ettiyseniz ahmet'in önünü bilerek hep boş bıraktılar, topu onun kullanmasını istediler. bi ara abdullah avcı "sol tarafta bruma'nin topla buluşmasını engellemek ve sağ tarafta sabri'yi boş bırakarak onun topu kullanmasını sağlamaya çalıştık" demişti. dün de aklıma o geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kötü kullandı ki, rakibin planı işe yaradı.

      Sil
  4. elinize sağlık hocam.Sorun Ahmet değildi bence.biz yine Feghouli Falcao gibi takımın yıldızlarına laf söyleyemeyip suçu Ahmet'e atıyoruz.biz Konya maçına da Ahmet-Donk çıkmıştık sadece Onyekuru yerine Akbaba vardı.Takım tatilde iyi çalışmamış bence sebeb bu.İyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Çalık da sorunlardan biriydi. Ben geneli konuşuyorum ama :) Hepsine laf söyledim, Feghouli için de özel bir yazı var.

      Sil
  5. Niye ahmet çalık oynayacaktı ki ilk etapta? Bilmediğimiz bir oyuncu muydu? Bu hataları yapmayacağını mı düşünüyorduk? Ayrıca kurgu ile alakalı da sorunlar vardı lemina da seri de defansa yakın oynadılar iyice geriye gömüldü takım. Bir tek ömer le mi hücum yapacak bu takım? Hazirlanilmamis bu maça görüldüğü üzere. Donk harici mücadele eden kimseyi göremedim açıkçası. Gerçi ne dersek diyelim en önemli kozumuzu kaybettik. Muslera aylarca yok. Hakem maçı katletti kabul ediyorum ama mücadele anlamında da bir şey yoktu sahada. Bunu çok anormal de karşılamıyorum bu kadar uzun ara sonrası takımın düşmesi normaldi. Rakibin o kadar sertliğinden sonra ceza görmemesi de takımı oyundan düşürdü. Sonuç önemli değil kaybedilen oyuncular daha önemliydi. Şampiyon olursun olamazsın da sakatların yerine kimi koyacaksın o dert artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oynayacaktı ilk etapta, çünkü tecrübesi daha fazla. Bu hataları Emin Bayram yapsa yiyeceği tepki sonrası ayağa dahi kalmayabilirdi. Her işin bir zamanı var.

      Sil
    2. Zaten tepki gören bir oyuncuydu ahmet çalık. Kim güveniyordu? Hata yapma ihtimalinin çok büyük olduğunu eminim bütün taraftar biliyordu. Ayrıca ozan kabak çok mu tecrubeliydi? Cıktı oynadı hata hattâ hatalar yaptı taraftar ne yaptı? Tepki mi gösterdi? Ahmet çalık seyircili bir maçta tepkinin kralını görürdü emin bayram olsa seyirci hic tepki göstermezdi. Bence çok yanlış bir karardı ahmet çalık. Ha günah keçisi yapmaya gerek var mi ahmet çalık ı tabii ki hayır. Ahmet e gelene kadar konuşulacak çok şey var ama ahmet çalık ta bu takımın oyuncusu değil bu da açık secik belli.

      Sil
    3. İlk şans onun olacaktı, çünkü daha tecrübeli ve şanslar buldu. Doğal bu. Ozan Kabak dahi ne tepkiler gördü, neler yazıldı. Bu gözler nelere şahit oldu :)

      Sil
  6. Haftaya Donk da yok. Mecbur yine Ahmet oynayacak sanırım. Lemina Ahmet Çalık izleyeceğiz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina / Emin görürüz diye düşünüyorum.

      Sil
  7. açıkcası günah keçisi arama taraftarı değilim

    saracci onyekuru doğru pozisyon almazlarsa sıkıntı olacağını tahmin etmek zor değil,marcao bazen bundan dolayıda kırmızı kartlar görüyordu,her yere yetişme ve müdahale etme,

    ahmet çalık ortalama bir stoper ve iyi oynadığı maçlarda var,haliyle çalık oynadığı için sol taraf yol geçen hanına dönmüş değil,saracci ve onyekuruda eğer bir yanlış varsa sebeblerden ikisi

    ha bana soracak olursan ben direk emin bayramı oynatırdım,genç ve geleceği olan bir oyuncu

    burda 50 defa yazdım,alternatif oyuncular mümkünse alt yapıdan olsun,bu hem ekonomik hemde geleceği kurtarır
    marcao ve luyindama yoksa ve hala alt yapıdan oyuncu oynatamıyorsan kulüp organizasyonunda sıkıntı var demektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'da sorun vardı. Sol tarafı savunma tarafında kapatması bekleniyordu, yapamadı. Sıkıntı bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir