5 Haziran 2020 Cuma

Ryan Fraser & Galatasaray, pek imkan vermediğim iddialardan biri


Galatasaray adına pek imkan vermediğim iddialardan biri. Şampiyonlar Ligi'ne katılım sağlanması halinde teklif yapılacağı söylense de, iş futbolcunun bedelsiz gelmesinde bitmiyor. Bonservis mühim değil, Galatasaray adına sorun yıllık ücretler. Bu ücretleri mümkün olduğunca düşürmek gerekirken, yeni bir 3 milyon avro üzeri yıllık ücreti kaldırmak kolay değil. İşin imza ücreti tarafına girmiyorum bile. Ayrıca futbolcunun da piyasası var, ilk tercihi asla Türkiye olmayacaktır.

Premier Lig'en en iyi kanatlarından biri. Bu sezonu kötü geçse de, kalitesini tartışmayız. Sezon sonu sözleşmesi biteceği ve kesin olarak ayrılacağı için biraz vitesi düşürdü gibi. Bu sezon ligde 28 maçta 1 gol 4 asist, geçen sezonu ise ligde 38 maçta 7 gol 14 asist. Biraz Valbuena tadında bir kanat, fizik özellikleri çok benziyor. Hızlı, iyi bitirici, pas özelliği yüksek, hem kat edecek, hem de kenar oyun kurucu rolünü üstlenecek bir kanat. 

Bugün sözleşmesi devam etse ve transfer yapıyor olsa rahatlıkla 20 - 25 milyon avro arası bonservisi görür ki bu da en kötü ihtimal. Premier Lig içinde kalacağını düşündüğüm için rakam daha da yükselirdi. Bence yine orada kalacak. Hadi en büyükleri geçelim, baş altı takımlar adına ideal alternatiflerden biri. Lig kalitesi zaten yüksek, maddi anlamda da yarışmamız mümkün değil. Haliyle de bu transferi mümkün görmüyorum.

Galatasaray adına tek çıkar yol Onyekuru'yu tutmaktır. Eğer tahmin ettiğimiz satışlar olursa da bonservis ödeyebilme imkanımız olacak. 7-8 milyon avro'ya da Onyekuru'yu tutabilirim. Onyekuru'yu tuttuğumuzda da yıllık ücreti 1.5 milyon avro'yu geçmeyecektir. Genç futbolcu ve geri dönüşü mutlaka olur. Yıllık ücretleri düşük tuttuğumuz sürece zarar etmeyiz. Rakamlar yükseldiğinde ise futbolcuyu satabilmek adına 40 takla atarız.

Kenar oyun kurucu profilinde biri aranıyor gibi. Feghouli'nin rolü bu ve ayrılma ihtimaline karşı bu tarzda bir kanadımızın olması fena olmazdı. Emre Kılınç'ı onun yerine düşünsek de o da hızlı, dikine oynayan, çabuk bir kanat. Fryan Fraser ise oyun kurucu özelliğiyle ön planda. Fenerbahçe'deki Valbuena da böyleydi. Bonservisi olmayan ve transferi daha mümkün isimlere bakılacaktır. Bu tarz imkansız isimler bizi oldukça zorlar.

4 yorum:

  1. Bruma tekrar düşünülür mü ? Alırsak da nasıl olur sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru olmazsa eğer kiralamak düşünülür. Fena olmaz ama Onyekuru ile farklı tarz, Bruma biraz daha kendine oynuyor. Onyekuru ise bitirici.

      Sil
  2. Recep Gul tam oyun kurucu profilinde bir kanatti, kendine bakmadi ve dustu. Westerlo'da sadece 12 dksi var, opsiyonu kullanacaklarini da dusunmuyorum, niye devre arasinda donmedi cidden anlamadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine mi bakmadı bilmiyorum ama garip bir şekilde hiç şans bulamadı. Bunu anlayamadım :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir