28 Haziran 2020 Pazar

Sezon devam ediyorken peşinatı ödemiş olsak neler konuşulurdu tahmin edemiyorum



Mert Hakan Yandaş olayı ister istemez gündem ve blog yorumlarında da sürekli bu konu hakkında bir şeyler yazılıyor. Ben de bu konu hakkında yazayım da, en azından kapatmış olalım. Bu yazı altında konuyu tartışalım. Fenerbahçe'ye gidişine takılmıyorum, bunu yazarak başlayayım. Daha önce de örneklerini gördük, yarın da görmeye devam edeceğiz. Ben o konu hakkında sadece bir şey söylemiştim. Galatasaray söz konusu olunca futbolcu ayarttı deniliyor, başkanı çıkıp "ayıp ederler" diyor. Fenerbahçe söz konusu olunca herkes sessiz, bunda ne sorun var oluyor.

Bence de sorun yok. Sen 1 verirsin, rakip 2 verir ve alır. Kimi futbolcunun isteği daha fazla kazanmak, profesyonel bir bakış açısı. Kimi de verdiği sözden dönmez, forma için oynar. Ya da parayı 2. plana atar ve kariyerine odaklanır. Öyle olacak diye yazmasam da, Alper Potuk, Ozan Tufan ve Mehmet Topuz gibi örnekler var. Belki Mert Hakan Yandaş bu algıyı kırar, büyük işler başarır. Ben onun için 2. kırılma noktası olabilir diyordum, önünde de Selçuk İnan gibi bir örnek vardı. Tercih etmedi, saygı duymaktan başka da bir şey gelmiyor elden.

Olay da şu. Galatasaray, Mert Hakan Yandaş / Emre Kılınç ikilisiyle Aralık / Ocak aylarında anlaşma sağlıyor. Tabii o dönem pandemi süreci yok ve resmi imzalar Haziran ayında atılacak. Futbolcular da imza ücretlerini doğal olarak o aylarda alacak. Pandemi süreciyle birlikte ligler erteleniyor ve ister istemez transfer de ertelenmiş oluyor. Şu an sezon devam ediyor yani. Bugün o peşinatı ve imza ücretini yatırmış olsan neler neler yazılır. "Bunda ne var diyen" Rıdvan Dilmen'in bizim için söyleyeceklerini tahmin edersiniz.

Fenerbahçe ise bunu fırsat bilip, daha iyi bir teklifle futbolcuyla anlaşıyor. Peşinatı, imza ücretini de yatırmışlardır. Tabii söz konusu Fenerbahçe olunca sorun yok, kimse konuşmaz. Mert Hakan Yandaş ve özellikle menajeri pusuda bekliyormuş. Menajerinin elindeki futbolcu listesine bakınca, Mert Hakan Yandaş elindeki tek değer. Yasin Pehlivan ve Şamil Cinaz gibi isimler var. Haliyle o de para kazanmak derdinde, tek değeri o. Kimse bana nice süredir Fenerbahçe ile dirsek temasında olmadığını açıklayamaz. Hala deniyor ki teklifler yakın, buna inanabiliyor musunuz?

Galatasaray'ın bu konuda hakkı var mı bilmiyorum, varsa kullanılsın. Transferin gerçekleşmemesini de hayal kırıklığı olarak görmem, futbolcunun içinde bu varmış. Biz önümüze bakacağız ve farklı hamlelere odaklanacağız. Tabii o hamlelere mutlaka Fenerbahçe de teklif yapacak ve bizim liste üzerinden ilerlemeye çalışmaya devam edecekler. Yarın x futbolcu da çark edebilir, takılmayın bunlara. Sadece biraz daha agresif hareket edelim, elimizi çabuk tutalım.

22 yorum:

  1. Kaliteli oyuncu ama ben de takılmıyorum. Alper'i de elimizden kaçırmıştık ve sonu ortada. Aynı kaderi paylaşacaklarını düşünüyorum. Hem oyuncu kafa olarak Fatih Terim'le çalışmak gibi bir düşünce yerine fenere gidiyorsa da böyle bir oyuncuyu almadığımız için sevinirim açıkçası.

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray kesinlikle doğru olanı yaptı pazarlığa girmeyerek. Ama mesele şu ki. Emre Akbaba, Vedat Muriqi ve son olarak Mert Hakan ali koç gerçekten büyük çirkef bir adammis onu anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agresif davranıyorlar ama bu politika iyi sonuç getirmiyor.

      Sil
    2. Agresif davranmak filan bilmem ben. Onyekuru ve bir iki transferde daha araya girdiklerini duymuştum amaçları Galatasaray'in önüne taş koymak. Mert Hakan'a da yakışmadı tamam para büyük para ama o açıklamaları yapmayacaktı.

      Sil
    3. Girerler abi, planları yok ki.

      Sil
  3. Artık Bosman Kuralı'nın FIFA'nın kurallarına göre uygulamalıyız. Sözleşme bitimine 6 ay kala imzayı attırıp imza parasını da vermeliyiz. TFF'nin bu hakka karşı mevzuatı olması tamamen çağ dışılık. Muhtemelen transferde TFF üzerinden problem çıkacaktır ama FIFA ve CAS'ta haklı çıkarak da TFF'nin bu çağ dışı kuralını değiştirmek gerek.

    YanıtlaSil
  4. üstünde konuşmaya değecek hele de fenerin verdiği parayı hakedecek bir oyuncu asla değil.doğrusunu yaptık
    Fenerbahçe'nin klasikleşmiş işleri. Galatasaray kimse talip olursa gidip onu almak. paramı var mı, bütçemiş uygun mu, o pozisyon önceliğimiz mi diye düşünmek yok!!ozan ve gustavo varken merak ediyorum mert hakan nerede oynayacak? senin stoperin yok, bekin yok, kanatların hiç yok, golcün yok, en az 7-8 ilk 11 oyuncusu alman lazımken; gidip yerli bir oyuncuya yıllık 2 milyon € maaş veriyorsun bir de imza parası. O zaman aptallığına doyma derler adama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tablo başarı getirmedi, son 2 yılda tüm yerlileri topladılar.

      Sil
  5. ya abi bizim taraftarlar bu oyuncuya neden yükleniyorlar neden tepki veriyorlar anlamıyorum. adam burada 5-10 yıl oynasa, efsane olsa, kulüple özdeşleşse ve ondan sonra fener'e gitse tamam tepki göster ama sen bu adama şimdi tepki gösterirsen adam kendini nimetten sayar. fazla para verildi diye orayi orayi tercih etmiş bu çok doğal. ben galatasarayliyim vs böyle sözleri kimseyi aldatmasın, oyuncuların %90'ı böyle zaten. armayi paraya tercih eden metin oktay gibi efsaneler çok nadir gelir zaten, şimdi bu mert'e bizimkiler öyle has cimbomlu muamelesi yaptıkları için hayal kırıklığı yaşıyorlar, halbuki gerek yok, boş bi mevzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de doğal ama kariyerini düşünmüyor işte. Söz verip dönünce de tepki oluyor. Beklenti oluştu, orada haklısın. Suç bizde. Fazla anlam yükleniyor.

      Sil
  6. 2. kırılma noktası olabilir sözü çok iddialı. mert gibi anadolu'da x bi takımda parlayıp büyük takımlarda hiçbirşey yapamayan çok oyuncular gördük. selçuk olayı çok başka bi örnek. çünkü selçuk zaten bi büyük takımda oynuyordu, şampiyon takımın şampiyon oyuncusuydu, orada kaptan ve liderdi. yani selçuk zaten kendini kanıtlamıştı ama mert şu anda tamamıyla x bi anadolu takımının parlayan bi anadolu topçusu sadece. hiç sanmıyorum ama belki ilerleyen dönemlerde bi selçuk etkisi bıraksa bile şu an bu etkiyi yapabilecek öyle 2. kırılma etkisi yaratabilecek bi oyuncu diyemeyiz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize gelse olabilirdi, bunu görmeden bilemezsin. O şansı vardı.

      Sil
  7. Mert Hakan kendisi yaptı bu süreci. Galatasaray dedi, İstanbul dedi, hayaller dedi, ayrılacağım dedi... Taraftar gaza geldi sayesinde ve şimdi ortalık yangın yeri çünkü mert Hakan ve habercileri yönetti algıyı ve ortamı kızıştırıp parayı kapıp işine baktı. Biz de sanki Messi bizi seçmedi diye ağlıyoruz. Gittiği yerde mutluluklar. Bize Emre Akbaba ve Selçuk İnan adamlığı yeter. Metin Oktay'a girmiyorum bile, bu seviyelere düşecek kadar değersiz değil o isim.

    YanıtlaSil
  8. Galatasaray'ın bu konuda yapabileceği bir şey yok hukuken çünkü tff kulübünden izin almadan oyuncu ile yapılan sözleşmeleri geçerli saymıyor. Zaten ön protokol falan sadece niyet beyanı hükmünde yasal bir bağlayıcılığı yok. Bence de tff bu kuralı kaldırmalı son 6 aylık sözleşmesi kalmış oyuncu ile görüşüp anlaşma sağlanmalı. Hem yabancı kısıtlaması getireceksin hem bu kuralı da devam ettireceksin. Bence yanlış bir şey. Ha bu adam gelmedi de ne oldu? Demek sözünün eri değilmiş demek hukuki olmasa bile imzasının sözünün arkasında duran biri değilmiş. Eksik kalsın o zaman. Fener gibi oyuncu değirmeni bir takıma gitmek istiyorsa kendisi bilir. Fener daha yıllarca bugünkü durumundan kurtulamaz kolay kolay toparlayamaz zaten. Daha fazla mı para vermişler iyi yapmışlar bataktalar zaten daha da batsınlar hatta sırf daha fazla para çıksın ceplerinden diye transfer etmek istedikleri her oyuncuya kanca atalım. Madem centilmen olmak istemiyorlar biz de öyle davranalım. Mert hakan gelmedi diye hiç üzülmedim açıkçası. Alper potuk deniz turuc gibi tribünler yuhalamaya başlar bir kaç kaç sonra eminim. O kadar kötü bir takımda fark yaratacak bir oyuncu değil. Yolumuza önümüze bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısım belli değil işte, geçmişte örnekleri var. Futbolcu bazında sorun olabilir.

      Sil
  9. mert hakan daha fazla parayı seçebilir. kızarım ederim ama anlarım. doğal bu. suç değil ki.

    burada fb medyasına dikkat edin. ısrarla "para için gelmedi" diye bağırıp duruyorlar. adeta emir almış gibiler :) peki niye geliyor beyler? cl gediklisi geleceği parlak bir kulüp falan mısınız? teklif daha iyi olunca fb aldı deyin geçin. ne var bunda? :)

    çünkü onlar da biliyor neyin ne olduğunu. hasta fanatik tipleri zaten anmaya değmez. gs taraftarından ricam serdar ali çelikler gibi adamlara prim vermeyin. esas tehlike onlar.

    YanıtlaSil
  10. Hangi futbolcu olursa olsun, isterse 7 ceddi FB'li olsun her zaman gitmek isteyeceği takım Galatasaray, çalışmak isteyeceği teknik direktör ise Fatih Terimdir. İstisnalara gelecek olursak tamamen maddi sebeplerle başka yerlere gitmiş oyuncuları görürüz. Mert Hakan'da gördüğüm kadarıyla maddiyatı seçmiş olabilir zaten başka bir seçenekte kalmıyor. Ayıp etti. FB ise her zamanki gibi büyük takım olmayı değil de parayı kullanıp bir şeyler yapma gayretinde ve bu yüzden de sürekli başarısız durumdalar. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileyen dilediğini yapar, ben saygı duyarım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir