21 Haziran 2020 Pazar

Şu isimleri yan yana görünce insan ister istemez üzülüyor



Şu isimleri yan yana görünce insan ister istemez üzülüyor. Marcao'yu da ekleyince bizi güçlü kılan savunma kurgusu yerle bir oluyor. Kötü futbol oynuyoruz dediğimiz dönemde dahi savunmada ayakta kalabiliyorduk. Muslera, Marcao ve Luyindama hattı güçlü tarafımızdı, çoğu maçta da bu sayede güçlü kaldık. Önce Luyindama'yı kaybetsek de, Donk'la orayı bir şekilde doldurduk. Marcao'nun da sakatlar arasına eklenmesiyle sistem çöktü. Çünkü alternatif kalmadı. 

Muslera'yı konuşmaya dahi gerek yok. "Haksız rekabet" söylemi boşa değil, ülkede ondan daha iyisi yok. Tek başına şampiyon yapabilecek bir kalitede olduğunu geçmiş yıllarda görmüştük. Kalan haftalarda iddia sahibiyiz dememiz adına varlığı önemliydi. Bugün oluşan güvensizlik tablosunda onun yokluğunun etkisi olacak. Umarım Okan Kocuk kalan haftaları iyi geçer de bambaşka bir hikaye yazmış oluruz. Ona da güvenim tam.

Ocak ayında stoper transferini olmazsa olmaz görüyordum. Luyindama'nın yerine Donk oynar konusu değil, alternatifleri de düşünmek lazım. Donk / Marcao ikilisinin yedeği Ahmet Çalık'tı. Bu tabloda da hiçbir ceza ve sakatlık olmaması gerekiyordu. Donk şahlanmış olsa da, ilk eksiklikte sorunu yaşadık. Marcao'nun topla çıkışları, sol ayağı, tekniği, oyun kurması gibi artıları var. O artılar da oyunun düzeninin en güçlü noktalarından. Şu an bunu kullanamıyorsun.

Andone için de üzülüyorum. Galatasaray formasını çok daha uzun yıllar giyebileceğini düşünüyordum. Bu takımın genlerinde olan bir oyuncu yapısı. Mücadelesi, hareketliliği önemliydi. Andone'den yarar sağlamaya başladık derken sakatlandı, sonrasında beklenenden erken geri dönüş. Pandemi süreci sonrası çok daha güçlü dönebilir derken, yine şanssız bir sakatlık. İhmal kaynaklı da değil, yapabilecek bir şey yok.

Luyindama da, kötü Şampiyonlar Ligi dönemimizin belki de tek piyasa yapan ismiydi. Ocak ayı için transferini ciddi anlamda konuşacaktık. Bugün de konuşuyor olsak da, o dönem çok daha büyük kazanmak mümkündü. Sezon bitimiyle birlikte o da geri dönüyor, tam anlamıyla hazır olacaktır. Luyindama'nın Galatasaray'da uzun bir geleceği var. Marcao'yla birlikte de bizim için "örnek transferi" teşkil eden futbolcular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir