12 Temmuz 2020 Pazar

Trezeguet için çıkan transfer haberleri de, Niasse tadı vermeye başladı



Trezeguet için çıkan transfer haberleri de Niasse tadı vermeye başladı. Her fırsatta yazılır oldu. Ben de 2 ay önce bu konuda bir şeyler yazmıştım. Bonservisi zaten geçtim, kira için dahi şartlar zor. Sonuçta bu futbolcunun önemli bir maliyeti var ve onu karşılamak içinde bulunduğumuz ortamda zor. Bizler maliyetleri düşürme, biraz daha az paraya büyük işler başarma peşinde olmalıyız. Seri / Lemina / Nzonzi gibi isimler kiralık olsalar da etiketleri büyüktü. Haliyle maliyetleri de öyle oldu.

Kiralık futbolcunun aidiyetini de sorgular oldum. Özellikle de bu tarz isimler adına. Lemina dahi son haftalarda saldı, sezon sonu ayrılma ihtimali üzerine mi, hedefsiz kaldılar diye mi bilmiyorum. Onyekuru ve Denayer gibi yükselmek için çabalayan gençler adına söylemiyorum bunları. Bu tarz maliyetli kiralamalardan uzak, daha az maliyetli olacak ve mümkün olduğu kadar "scout" adımı denilebilecek transferler yapılmalı.

Aston Villa'nın küme düşme ihtimali üzerine bu haberler yapılıyor. Zamanında Trezeguet'ı alamama nedenimiz "sattığın kadar al" durumuydu. O para denkleşmedi ve Kasımpaşa'daki çıkış opsiyonunu kullanamadık. Hatta Trezeguet'in Slavia Prag'ın kapısından döndüğünü görmüştük. Galatasaray'la bağlantılı deniliyordu o iş için. Sonra çıkış opsiyon zamanı doldu ve Kasımpaşa'da kaldı. Ertesi sezon da Aston Villa'ya müthiş bir rakamla satıldı. Kasımpaşa'nın bu tip transferlerde kazandığı büyük bonservisler var. Bu tarz yabancıları da iyi buluyorlar.

Aston Villa düşerse, Trezeguet'in kiralanmasında sorun olacağını düşünmüyorum. Yıllık ücretinin verirsin, 1 milyon avro'ya yakın da bir kira ücreti olur. Ertesi yıl da Trezeguet'i nasıl tutarız diye kara kara düşünürsün. Bu transfer biraz da Feghouli giderse üzerinden konuşuluyor olabilir. Trezeguet de sol tarafta "kanat oyun kurucu" gibi oynuyor ve benzer özelliklere sahipler. Feghouli yine de biraz daha 10 numara özellikli, Trezeguet'i ise kanatlar dışında kullanmak zor.

Daha kıvrak, daha teknik, şut ve pas tekniği de daha yüksek. Diagne'yle olan uyumunu hatırlarsınız. Bu 2'li bir arada büyük keyif veriyordu. Galatasaray'da da böyle bir ihtimal doğabilir ama maliyet işi beni korkutuyor. X futbolcunun kiralık olması da bedava geleceği anlamına gelmiyor. Belli ki Onyekuru'yu da tutmak zor olacak, bu haberlerin kaynağının nedeni olabilir. Onyekuru'yu kiralamak imkansız olacaksa, yeni kiralıklar konuşuluyor. X futbolcuya yine 7-8 milyon avro bonservis ödemek imkansız.

19.06.2020 tarihli yazı..

11 yorum:

  1. Ihtiyaclari doğru degerlendirmek gerek. Bize lazım olan oyuncu tipi nedir? Pek çok mevkide eksiğimiz var ayrıca alternatifleri de gerekli. Stoper rotasyonu sıkıntılı orta saha sıkıntılı. Kiraliklar gidecek, oyuncu satman gerekiyor. Sattığın kadar al sarmalın devam ediyor. Yine kiralık oyuncu alsan aidiyet sorunu var sizin de söylediğiniz gibi ayrıca kiralık oyuncu geçici çözüm bir sene sonra yine oyuncu arayacaksın. Mali durumlar ortada altyapıdan oyuncu çıkartamıyorsun. Çok ciddi bir yapılanmaya ve hatta gerekirse küçülmeye ihtiyaç var gibi görünüyor. Pahalı yüksek maaşlı yıldız oyunculu kadrolar dönemi bitti bence artık. Ffp bitse bile düze çıkmak için harcamalara dikkat etmek lazım. Uzun oldu ama trezequet yi kasımpaşa dan almak değil aston villa dan kiralamak değil onu onlardan önce bulabilmek gerekiyor bundan sonra. Diagne yi kasımpaşa dan 10 milyon verip almak olmamalı. Belhanda ya feghouli ye 3 er milyon maaş ta olmamalı. Her şey değişmeli artık.
    M

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroda büyük değişim olacak, bunu görmek lazım. Sezonun bir an önce bitmesini bekliyorum.

      Sil
  2. Kiralik futbolcuyu olabildiğince azaltmaliyiz. Belki sadece onyekuru. Onun yerine bonservisi elinde veya çok az bonservisli oyunculara yonelmeliyiz. Kiralık iyi oynasa seneye yerini doldurmak sıkıntı oluyor. Kötü oynasa boşuna para ve zaman kaybı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bu sorun olmaya başladı. Kısa vadeli çözümlere döndük.

      Sil
  3. Diagne yi 13 milyona aldığımızda;8 e Trezeguet i, 5 e Vedat ı alsaydık, ikisinin satışından komple yeni bir takım kurabilirdik. Tarihi bir fırsat kaçtı. Vedat ın adı geçince hemen hooo yapan taraftarın gazını almak için Diagne ye tüm parayı gömdük. Sonuçta satılsa bile 4 5 ten fazla etmeyecek sorunlu bir futbolcumuz ve kocaman bir kontratı var elimizde. Lütfen artık genç oyuncu adı geçince bilmeden tepki göstermekten vazgeçelim. Bu hataları tekrarlayabilecek gücümüz yok artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muriqi emin ol ki daha az bir rakama bitebilirdi.

      Sil
    2. o dönem taraftar arasında diagne mi muriç mi anketi yapılsa yüzde 95 diagne çıkardı. bugün böyle eleştirmek biraz kolay.

      o dönem 14 milyon euro paramız vardı. genç tetteh 11 milyon pahalı dediler. 13 milyon diagne'ye verdiler. esas garip olan bu.

      Sil
    3. Çıkmamalı işte. Tetteh de çok düştü gerçi, iyi ki almadık :)

      Sil
    4. Diagne'de ise biraz da menajer oyunu. Para yanmasın, şimdi alalım, yazın Araplara satarız düşüncesi. O günün bonservisini yaz dönemine taşımak gibi. Mantıksız değil ama riskli plan.

      Sil
    5. haklısın riskli ama bizim payımızı da unutma. biz derken bütün camia. özellikle taraftar. adamı öyle bir doğruyoruz ki dünyanın en kötü futbolcusu sanıyorlar. oysa malını parlatacaksın. bunu alın diye gazeteye ilan vereceğiz neredeyse.

      Sil
    6. Tabii ki. Yine de ben oyun yapısı içinde katkısı olduğunu, bu kadar kötü görülmemesi gerektiğini ısrarla yazmıştım :( Yorumun doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir