2 Haziran 2020 Salı

Wolfsburg'dan Schalke'ye değil de Galatasaray'a gitmek


Misimovic için ara ara bir şeyler yazıyorum. Galatasaray adına büyük bir hayal kırıklığı. Bu hayal kırıklığının nedeni ise kendisi değil, dönemin yönetiliş tarzı. Böyle bir futbolcu 2-3 ay içinde kesilip atıldı ve zararına satış oldu. 1 ay daha beklese dönemin teknik direktörü Hagi de istifa edecekti. Sonra da önü açıktı, mutlaka affedilirdi. Suçu neydi hatırlamıyorum bile. Laubali hareket ettiği yazılıyordu ve Hagi'nin disiplinine takıldığı söylenmişti.

1 ay daha beklenilse teknik direktör değişiyor, sezon sonu ise Fatih Terim göreve geliyordu. Fatih Hoca da böyle bir futbolcuyu mutlaka kullanırdı. Misimovic üzerine bir kurgu da görebilirdik. Tabii, 4-4-2 ne olacaktı gibi sorular da gelecek. Bilemiyoruz işte, bizimkisi "ya şöyle olsaydı" üzerine hayal kurmak. Misimovic'i uzun yıllar görmek isterdim, bu takıma "profil" anlamında gelen en iyi 10 numaralardan biriydi.

"Türkiye'de ya zirvede ya da diptesin. Ya kahramansın ya da eziksin. Eğer savaşmasaydım geldiğim noktaya ulaşamazdım. Kariyerimden memnunum. Geçmişe de takılmıyorum. Tek pişmanlığım, Wolfsburg'dan Schalke'ye değil de Galatasaray'a gitmek."

Söyledikleri yeni ama daha önce de dile getirmişti. Wolfsburg'dan Galatasaray'a transfer olduğu dönem aslında Schalke 04'e gidiyordu. Her konuda anlaşmıştı ve bu transfer için çok da ısrarcıydı. Wolfsburg ise o dönem Bundesliga'da oldukça iddialıydı ve Misimovic'i lig içinde satmak istemedi. Misimovic de bir noktada pes etti ve transferin son günü Galatasaray'a geldi. Şu yaşananlarda, bu kararının da mutlaka etkisi vardı. Çok gönüllü olduğu bir transfer değildi.

Bu ortamı gördükten sonra da hemen soğudu ve ayrılık yaşandı. Fatih Hoca'nın eline düşse eminim ki süreç daha farklı gelişirdi ve bizler Misimovic'in kalitesini konuşurduk. Wolfsburg şampiyonluğa koştuğunda, takımın en önemli 2-3 isminden biriydi ve 10 numarasıydı. Büyük bir futbol aklı ve olabildiğince klastı. Galatasaray sonrası Dinamo Moskova'ya gitmiş, kariyeri büyük bir düşüş içine girmişti. Orada uzun kalsa da, seviyesi çok daha yüksekti.

2 yorum:

  1. Bu adamı düşündükçe Hagi'ye ve o dönemin yönetimine sinir oluyorum. Elimizdeki en önemli değerlerden birisi iken yok saydık futbolcuyu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazık oldu. Uzun yıllar görmeyi hayal ediyordum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir