2 Haziran 2020 Salı

Avrupa arenasını konuşmak lazım, son yıllardaki görüntü iyi değil


Galastat'ın (@galastat) "tek görselde 20 yıllık performansımız" paylaşımı. 20 yıldır ne yaptık, ne ettik üzerine her şeyi derlemişler. Galatasaray için deriz ya "şampiyonluk veya enkaz" diye, arada öyle dönemler de var. 3. olmayı da böyle sayıyorum, arada 6. , hatta 8. olduğumuz dahi dönemler var. Dönüşünde ise 1-2 yıl içinde şampiyonluk bir şekilde gelmiş. Genel tabloda da, 2000 yılından bu yana 9 tane şampiyonluk var. 2012 yılından bu yana da 5 tane geldi. 2010 yılı sonrasına damga vurduğumuzu söyleyebilirim.

Avrupa arenasını konuşmak lazım, görüntü orada iyi değil. Eskiden ne kadar durumda olursak olalım, Avrupa'ya katılım hakkı elde ettiğimizde iyi performanslar gösteriyorduk. 2003 / 2004 sezonunu ligde 6. olarak bitirebiliyor ama Şampiyonlar Ligi grubunda son anda 3. oluyorduk. 2000'den 2004'e kadar da Avrupa'da varlığımız vardı. Sonrası kaybolmaya başladık ve bugüne baktığımızda enkaz tablosu var. Bu konuda iyileşme sağlamalıyız.

Avrupa Ligi'nde de bir ara son 16, 32 gibi turları görüyorduk. Hatta o dönemler kötü yönetim olmasa, kupa dahi hayal olmayacaktı. Orada kırıldığımızı düşünüyorum, sonra da Avrupa'yı bir süre unuttuk. Karpaty faciası geldikten 2 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali gördük. Fatih Hoca'nın 3. dönemi bizleri Avrupa noktasında uyandırdı. Prandelli dönemi ve sonrası ise çok derin uykudayız. Hala da uyanamadık.

Türkiye ve Süper Kupa'yı konuşmuyorum bile. Yerel kupalarda tartışmasız bir üstünlüğümüz var. Finalini gördüğümüz en kupanın en büyük favorisiyiz. 2000 sonrası Türkiye Kupası'nı bir süre unutmuş olsak da, 2013'den itibaren tekrar hatırladık ve üst üste kazanmaya başladık. Burada tablo pek değişmeyecektir. Toplam kupa sayısı tarafında da tartışılmaz bir üstünlüğe sahibiz. Üzerine de koymaya devam edeceğiz.

Yine yazıyorum, sorun tarafı Avrupa'da. Yerelde ise zaten başarılıyız. Ligde şampiyon olup, Avrupa'da yokları oynamayı kabul edemiyorum. Sezonlara yavaş ve sorunlu giriyoruz, kötü gittiğimiz döneme de Avrupa maçları denk geliyor. Ligin 2. yarısında vites yükseldiğinde ise elimizde Avrupa olmuyor. Son 2 yılda bu bir döngü halini alır oldu, kurtulmamız lazım. Planlar da bu yönde yapılıyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir