10 Temmuz 2020 Cuma

2 yerliyi bir şekilde bulsak da, 3. yerli kim olacak?


Çok konuştuğumuz yabancı sınırı düştü işte. İlk 11'de 8 yabancı + 3 yerli durumunu zaten biliyorduk. O konuda da "kim oynar" üzerinden bir şeyler yazmıştık. Yıllar içinde kademe kademe yerli sayısı artacak ve bir noktadan sonra da ilk 11 için altyapıdan gelmiş futbolcu oynatma zorunluluğu gelecek. Arda Turan ve Semih Kaya gibi isimler de bu durumu karşılamıyor, belli bir yaş aralığı var. Transfer stratejisi buna uygun ayarlanmıştı. Altyapı kuralının ardından bir şeyler daha değişecektir.

Gelecek sezondan itibaren 21 kişilik kadroda, altyapıdan gelmiş 1 ismin olması zorunlu. Şimdiden hazırla, gelecek sezonlarda ilk 11'de zorunlu deniliyor. Bana sorarsanız da gelecek sezondan itibaren 1 ismi ilk 11'de kullanmaya çalışırım. O kontenjana da en yakın isim Emin Bayram gibi. Luyindama / Marcao stoper tandemi tutsa dahi, satış gerekecek ve en az 1'inin ayrılığını görebiliriz. Oradan boşalan yer adına da Emin Bayram ciddi bir adya. O potansiyeli var.

Yerli bir transfer de yapılabilir tabii. Kaan Ayhan diyoruz mesela, ihtimal dahilindedir. Yine de altyapı kontenjanı bazı isimler için önemli. Ali Yavuz Kol dönecek, bakarsınız sürpriz şekilde ilk 11'de görürüz. Yunus Akgün'ü izleyemesek de o da adaydır. Atalay Babacan gibi isimleri de yaz döneminde tekrar göreceğiz. Yaz kamp döneminde, altyapıdan katılacak isimlere farklı bir gözle bakma zorunluluğu doğmuş oldu.

3 yerli kim olur sorusuna gelelim. Bu konuyu ilk olarak yazdığımızda, Mert Hakan Yandaş'ı transfer ettik diye düşünüyorduk. Düşünmemek gerekiyormuş, planlar bir anda değişmiş oldu. Şimdi de Emre Kılınç için bunu yazacağız ama bu işlerin belli olmadığını acı şekilde tecrübe ettik. Emre Kılınç önemli, transferi mutlaka gerçekleşmeli. Hangi formasyonda oynarsan oyna, hepsi için değerli bir alternatif ve ilk 11'de önü açık.

Emre Akbaba'yı da ilk 11'de değerlendirmek gerekiyor. Şu ortamda kenarda tutmak için lüks bir futbolcu. Tabii onu 4-3-3'ün merkezinde göremezsiniz. Ancak sağ tarafta olur, orada da Emre Kılınç sola kayar. En iyi oynayacağı yerler ise 4-2-3-1'in 10 numarası ya da 4-4-2'nin 2. forveti. Sezona 4-4-2 başlasak ve Emre Akbaba'yı 2. forvet görsek diye düşünüyorum. Yeni sezon için forvet adayım Diagne mesela, fena bir ikili olmazlar.

3. isim için ise zorlanıyoruz. Hadi ilk etapta Muslera yok ve yerli kaleci oynuyor diyelim. Muslera döndükten sonra ise kim kesilir sorusunu düşünüyorum. Orta sahanın merkezine sürpriz bir yerli alınabilir desek, o isim kim olur ki? Stoper yine bir ihtimal, oradaki isimlerden birini yerli yapabiliriz. Bekler de imkansız mesela, yabancıyla devam edilmek zorunda. Yerli açığı büyük, transferde mümkün olduğu kadar sürpriz işler görmeliyiz.

18 yorum:

  1. Abdulsamed yeni sezonda rotasyona dahil olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi sakatlıktan çıkacak, kampta görmek lazım.

      Sil
  2. Getirilen sistemin elle tutulur yanı yok. Yerli oyuncunun fiyatı kaça katlar artık bakalım. Olmadık paralar harcanacak yine. Artık ne genç oyuncu avrupa ya gider nede takımlar ellerindeki özellikle altyapı dan çıkan oyuncuyu satabilir. Kriter koyma sadece sayıya odaklan ve bunu önümüzdeki sezondan itibaren uygulayacağız de. Ne hazırlık için süre var nede doğru düzgün geçiş donemi. Önümüzdeki sezon zor olacak gibi görünüyor. Anadolu takımları fiyatı abartır artık. Yine transfer savaşları başlar. Fener yine bizim istediğimiz her oyuncuya teklif verir gereksiz fiyat yükselir. Fahiş fiyatlara oyuncu almamak lazım. Böyle oyunlara prim vermemek lazım bence. Şu takım daha fazla veriyor derlerse bıraksınlar onlar alsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadık yerliler de sırf oynamak zorunda olduğu için oynayacak ve kalite düşecek.

      Sil
  3. Nuri Sahin. Benim icin ønemli oldu onun transfer edilmesi. Hem iyi oyuncu, hemde iyi bir profesyonel. Kalite kadar. Onun saglikli oldugu gunler Emre Akbaba ile birlikte Nuri Sahin direk 11'e yazilir. Diger isim zaten Emin/Adem/Bayram/Kilinc'tan biri olur yasanacak sakatliklar yuzunden.

    Ama aynen Seri'de yasadigimiz sorun Nuri'yle de yasariz eger etrafi dolmaz ise. Pirlo mesela Vidal-Pogba, De Rossi-Marchisio, Gattuso-Seedorf olmadan o regista rolunu o kadar mukemmel yapamazdi.
    Bize saglikli bir Lemina, yada Hector Herrera, Guarin gibi isimlerin tarzinda genc isimler lazim. hatta keske yasina bakmadan para olsa da alabilsek dedigim Radja Nainggolan gibi isimler alinmali yanina. Yoksa Seri'de basarisiz olur. Nuri'de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuri Şahin için soru işareti istikrarı noktası olabilir. Eski havasında değil ama hala kaliteli bir isim. Seri kalacak gibi görünüyor, ona alternatif olabilir. 2'si aynı özellikte ve bir arada ağır kalırlar.

      Sil
  4. Emre Akbaba Ömer Bayram ve Taylan oynar. Alt yapı kontenjanı konusunda sıkıntı yaşamayız.

    YanıtlaSil
  5. Kaan Ayhan Arda Turan Emre Kılınç Mert Muldur Salih Özcan hatta Emre Mor bile geri döne bilir bu ortamda
    Artık şartlar değişti
    Hatta Falcao satilacaksa Ali Yavuz direk 11 icin icin hazırlana bilir
    Beşiktaş'ın Guven Yalçın'ı en büyük ornektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Müldür zor, ciddi bonservis gerektirir. Çıkışa da geçti.

      Sil
  6. en çok zararı biz görürüz bu sınır konusunda. 3 yerli çok zor duruyor. akla gelen ilk isim akbaba ama onun içinde ya 3'lü merkezden vazgeçeceksin ya da onu kanatlara atacaksın. hele sonraki yıllar daha fazla yerli olacak, işimiz zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine biz zarar görmeyiz, altyapı gayet parlıyor.

      Sil
  7. Son 20 yılda 10 defa filan değişmiş yabancı sınırı. Şimdi bir karar alırsın onu uygularsın, daha sonra o kararın yanlış olduğunu düşününce değiştirirsin. Hadi diyelim birkaç dokunuş daha gereklidir tekrar revize edersin o kuralı. Ama aynı konuda 10 kez karar değiştirmek hangi akla hangi mantığa hizmet ediyor bunu anlamak imkansız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görülmemiştir ve görülmeyecektir de. Burada yapılanları anlamak çok zor. Galatasaray ya da Fatih Terim'in zararına hareket edelim düşüncesi aklıma gelebilen tek mantıklı şey (tabi onlar adına), onun dışında sürekli sistem değişikliğinin bi nedeni benim aklıma gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir 10 kere daha değişir, şaşırtmaz beni bu durum.

      Sil
  8. Adem Büyük,Emin Bayram,Ali Yavuz Kol,Arda Turan,Emre Çolak,Semih Kaya,Emre Akbaba,Taylan Antalyalı,Ömer Bayram,Emre Taşdemir,Süleyman Luş,Erencan Yardımcı,Berk Balaban,Okan Kocuk,Emre Kılınç,Kaan Ayhan,Mert Çetin,Enes Ünal,Oğulcan Çağlayan,Emre Mor,Gökhan Gönül,Hasan Ali Kaldırım,Caner Erkin,Muslera,Seri,Donk,Marcao,Luyindima,Saracchi.Bu kadro ligde ve Türkiye kupasında rahat şampiyon olur.Zaten Şampiyonlar ligi gitti.Avrupa Ligi de gidici.Seneye çok masrafa gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Arda Turan,Emre Çolak,Gökhan Gönül,Hasan Ali Kaldırım,Caner Erkin bunlara gerek yok.Mert Çetinle-Enes Ünal için pul yok.Emre Mor hakkını kötü kullandı. 3.ligten bir oyuncunun ismi geçiyordu o gelsin.Efecan Karaca gelsin.Ettimi sana 23 kişi.Yazılana göre 6 yabancımız var.Diğer 8 yabancımız:Linnes-Sedika-Maicon-Babel-Diagne-Ozornwafor olsun.Diğer 2 yabancı yatırım hakkımıza da elinde bonservisi olanlara vermeliyiz.ANCAK SERİ KESİNLİKLE KALMALI BONSERVİSİNİ NE YAPIP EDİP ALMALIYIZ.KİRALIK 'SERİ' KATİL EDER.BİZ DE DURMAZ.UÇAR GİDER.Zaten sezonu 6. ya da 7. bitireceğiz.Başakşehir 6. büyük oldu:(

      Sil
  9. bu sistemde yani 8+6 da ve diğer senelerde + kontenjanını kullanmamak teknik adam ve kulüplerin elini rahatlatacaktır,
    + kontenjanı kullanmak kafa karışıklığından başka bişey değil,gereksiz şekilde hesap yapacaksın ilk 11 i kurarken,kadro mühendisliğini 8 yabancı üzerinden yapmakta fayda var,23 kişilik kadro mühendisliği tabi

    eğer bu sezondan itibaren 8 yabancı mühendisliği yaparsan gelecek sezonlarda geniş kadroda yerli oyuncu konusunda sıkıntı yaşamazsın

    +6 yı +5 i yada +4 ü kullanmak iki arada bir derede kalmana neden olur,özellikle teknik adamların eli daha rahat olur + ların kullanılmaması durumunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatlatmaz, bu sefer de ilk 11 adına yerli, hatta altyapıdan isim bulmak zorundalar. O seviyede bir isim yoksa sıkıntı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir