27 Temmuz 2020 Pazartesi

Akranı Selçuk İnan futbolu bırakıyor, o ise 35 yaşında Lille'e transfer oluyor


Akranı Selçuk İnan futbolu bırakıyor, o ise 35 yaşında Lille gibi bir takıma transfer oluyor. Türk futbolunun hakkı en çok verilmeyen isimlerinin başında Burak Yılmaz gelecektir. Hangi takımda olursa olsun, herkes yaptı bunu. Galatasaray dönemi de eleştirildi, bir türlü beğenilmedi. Trabzonspor'da aynısını yaşadı, devamında Beşiktaş'tan bana göre ilginç bir şekilde ayrılıyor. Transfer olurken söylenenler, performans gösterdikten sonra söylenenler ve gittikten sonra söylenenler arasında farklar var. Bu süreci biz de yaşadık.

Burak Yılmaz'ın Çin'e transferine sıcak bakmıyordum. O dönem Çin Ligi çılgın rakamlar harcıyorken, bana göre Burak Yılmaz için düşük bir rakam aldık. Üstelik onun 1 milyon avro'su da komisyon olarak gitti. İstemeye istemeye gitti, bunun da altını çizelim. 14 yabancılı düzene geçince bir anda Burak Yılmaz sevgisizliği ortaya çıktı. Yaz dönemi West Ham'a gidecekken tutuldu, kışın da Çin'e yollamak için ellerinden geleni yaptılar.

Sonrasında Trabzonspor'a döndükten sonra "buradayım" mesajını verdi. Beşiktaş'ta ise ligin en iyilerinden biri olduğunu tekrar kanıtladı. Yaş ilerlese de futbolunu güncelliyor. Fatih Terim'in ondan tam olarak istediğini bu yaşlarda yapıyor dahi diyebilirim. Sırtı dönük de oynamayı öğrendi, set hücumunu güçlendiren isimlerden biri oldu, rakip ceza sahasında da çok fazla geziyor. Bitiriciliğine ve fırsatçılığına zaten laf yok.

Galatasaray'ın hatası onu Trabzonspor sonrasında transfer etmemekti. Emin olun ki, biz isteseydik çok daha uygun şartlara gelirdi. Geçen yıl Ocak ayını düşünün. Burak Yılmaz ve Vedat Muriqi'yi, Diagne / Mitroglou yerine alsaydık ne değişirdi? Bence daha güçlü bir rotasyon oluşur, paramız da cebimizde kalırdı. Ya da daha farklı bir yatırım yapardık. Bugün de forvet sorununu böylesine yüksek bir sesle konuşmuyor olurduk.

Tabii o dönem Fatih Hoca'nın Arda Turan'ı affedeceğini bilmiyorduk. Kapı o gün kapalıydı, bugün gördük ki sonuna kadar açık. Arda Turan'ı affeden hoca da, Burak Yılmaz'ı da affetseydi. Fırsat işte, kaçtı. Beşiktaş'ta da bu arada, 1.5 yılda neredeyse para almadan oynamış. Alacaklarının yarısını bıraksa da, diğer yarısı hala büyük bir rakam. Şu şartlarda Lille değil de, keşke bize gelseymiş. Hele ki yeni yabancı kuralı sonrasında Burak Yılmaz'ı yeniden isterdim.

35 yaşında Avrupa hayalini gerçekleştirmiş olacak. Lille de akıllı, ne kadar genç bir yapı olsa da, pandemi sürecinde böyle bir forveti bedavaya bulmuşken alıyorlar. Rotasyonlarına iyi bir tecrübe katacaklar ve takımda da birçok Türk futbolcu var. Hangi açıdan bakarsanız bakın iyi transfer. Onun adına da sevindim, iyi işler yapmasını isterim. Galatasaray döneminde sevdiğim bir isim çünkü, gitmesini hiç istemediğim.

8 yorum:

  1. O kadar kötü pazarlık yapıyoruz ki Şampiyonlar Ligi'nde Ronaldo ile gol krallığı için yarışan böyle bir etiketi olan adamı göndermek için elimizden geleni yaptık. O dönemin yöneticilerine sorsan maaşından kurtulduklari için kâr ettiler. Futbolcu pazarlamaya bakış açımız bu işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar algısı da fena. Etikete yöneliyorlar direkt olarak.

      Sil
  2. Küskünlük olmasaydı Burak Yılmaz Galatasaraydaydı ve çok da iyi işler yapacardı. Maalesef kader böyleymiş bizde önümüze bakmalıyız. Fatih hocamız da bizim en değerli isimlerimizden ona saygıda kusur edemeyiz. Burak Yılmazı bir Galatasaraylı olarak cani gönülden tebrik ederim başarıların devamını dilerim. Yeri geldi olumsuz eleştiriler yapsak da Burak, Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış nadir isimlerden birisidir. İstatiksel olarak da baktığımız da zaten her şey ortada. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam Çin'den dönüşte direkt alırdım.

      Sil
  3. 15 gol atar 25 gole malolur. kötü futbolcu. hala kaval kemiği ile top kontrol ediyor. çin e gittiği gün bayram yaptık unutmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayram yapılmıyordu, yapan da ayıp ediyordu. Maalesef etiket seven bu taraftar profili bizim sonumuz olacak :(

      Sil
  4. üstteki yoruma kısmen katılıyorum. burak belki 25 gol yazar ama onunla takım 50 gol atıyorsa ; o olmadan 51 atarlar ve ayrıca onsuz daha iyi oynarlar. geçen sezon burak varken ts'nin oynadığı oyuna bakın, bi de burak'dan sonraki oyununa bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Yılmaz'ı tanımasam, izlemesem, şu yaşında dahi yaşadığı değişime, liderliğine şahit olmasam ben de hak verirdim size.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir