3 Eylül 2020 Perşembe

Aleix García & Galatasaray, Seri'nin kalacağına yönelik inancım azalmaya başladı


Seri'nin de takımda kalacağına yönelik inancım azalmaya başladı. Maliyetli kiralamaları zor görüyorum. Hem ciddi kira bedelleri, hem de yıllık ücretleri ödemek bu noktadan sonra zorlaştı. Kalmasını isterim, bence üzerine kurulacak, daha hareketli bir yapıda farkını ortaya koyuyor. Ligin 2. yarısında, pandemi süreci gelene kadar ki haftaları düşünün. Yine de zor işte, kiralık transferin anlamı günü kurtarmak demek. Sattığın kadar al sarmalında bu önemli olsa da, sonrası oldukça zorluyor.

Seri tarzında bir futbolcunun mevcut yapı içinde önemi var. Aleix Garcia biraz daha joker özellikli olup, birçok pozisyonda oynasa da, asıl yeri orta sahanın ortası. Manchester City'nin onunla alakalı hayalleri büyüktü ve gelecek adına üzerine düştükleri bir futbolcuydu. City'de de şanslar bulmuş olsa da tutmadı, sonrasında kiralayıp geliştirme yoluna gittiler. Önce Girona'ya, sonrasında ise Mouscron'a kiralandı. Bu yaz döneminde ise sözleşmesi bitti.

Mouscron dönemi istikrarlı aslında. Toplamda 26 maça çıktı ve 5 gol 3 asisti bulunuyor. Pas ve teknik özellikleriyle ön plana çıkıyor. Hızlı ve çok hareketli bir isim olmasa da, oyun aklı oldukça iyi. Bu akıl da onun birçok pozisyonda oynayabilmesini sağlıyor. Seri yerine de düşününce (mevcut maddi şartları düşünerek) atılabilecek bir adım. Futbolcu henüz 23 yaşında ve bonservisi elinde. Peşinde dev kulüplerin olacağını da düşünmüyorum. Galatasaray için ideal bir ortam var sanki.

Transferde en büyük çabayı orta saha için göstermeliyiz. Seri / Lemina ayrılığı bekliyoruz, Belhanda'yı da satmak için uğraştayız. Ana yapıda geriye çok fazla isim kalmıyor. Oradaki çekirdek bütünüyle değişeceği için, bir yandan oyunu güçlü kılacak, bir yandan da ekonomik olarak fazla zorlamayacak transferler gerekli. Kiralık futbolculardan öte, bu tarz bonservisi elinde futbolcuları daha çok bekler oldum. Kiralık futbolcunun sonrası da soru işareti olmaya başladı.

Aleix Garcia'yı kaçırmamak lazım. Yatırım yapılabilecek, geliştirilebilecek, sonrasında da iyi bonservis bedelleri kazanılabilecek bir futbolcu. Yaşı da uygun, gençleşme politikasına da uymakta. Seri'nin yeri de böylece belki dolmaz ama, en iyi şekilde telafi edilir diyelim. Tüm yapı önemli. Böyle bir ismi aldıktan sonra, önünde ya da yanında oynayacak orta sahaların temposu, sertliği, hareketliliği önem kazanıyor. Tam anlamıyla düşünce ne, onu da bilmeden fikir yürütmek zor.

21.07.2020 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Bende bonservisi elinde olan bu tarz oyuncularla ilgili birşeyler bekliyordum sende. aleix garcia bunlardan biri hem yaşı hem maliyeti hem de özelliklerinden dolayı oldukça iyi bir transfer olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nathan Ferguson 2000 doğumlu stoper champıonshipte yeteri kadar süre aldı ve gelecek adına iyi bir stoper olarak düşünülebilir

      Sil
    2. Bence de iyi transfer olur.

      Sil
  2. Yaşı çok ideal. Bizde hiç oynayamamasina rağmen Jose Rodriguez'den bonservis geliri elde etmiştik. Oyuncunun Manchester City kariyeri de göz önüne alınırsa ufak bir yükseliste tekrar dikkatleri üzerine çekebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akılcı iş işte. En kötü noktada dahi zarar etmiyorsun.

      Sil
  3. Bu oyuncuyu hiç duymadım.Duymam da gerekmiyor.Yaşı uygun özellikleri de uygunsa alınmalı.Ancak bize düşer mi?Bilinmez.

    YanıtlaSil
  4. Burak kalemine sağlık. Hayranlıkla ve severek takip ediyorum :) Artık bundan sonra dediğin gibi elinde bonservisi olan kumaşı kaliteli topçulara yönelmeliyiz ve biran önce transferi bitirmeliyiz. Ben imparatorun eski baskılı takımını özledim. Benim anlamadığım nokta büyük takımlar neden agresif özellikte bir topçu almaz veya hep yumuşak topçu mu denk geliyor? Topu sürekli ayağına isteyen 🤔 aydinlatirsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kurar, ne diyeyim. O iş için pas oyununu biraz azaltmalı :)

      Sil
  5. bu ülkede devrim peşinde koşulmaz. pas futbolunu bırak hocam. tempo fizik güç baskı. eze eze şampiyon oluruz. ona uygun oyuncu gelmeli.

    YanıtlaSil
  6. Elde edilecek bonservis bedelleri gerekirse 2 oyuncuya verilsin ama orta saha taş gibi olsun. Orta sahan kötü ise kanat, savunma vb hep tekliyor. Sağlam 2 orta saha gerekirse bonservisi ile alınsın etrafı bir şekilde doluyor zaten. Yeter artık sakatlardan çektiğimiz.

    Mantıksız da değil hani, zaten senin Emrelerin var, Omar geldi, Saracci tamam, elde ettiğin paraları(Telles + Maicon + Belhanda + stoperlerden birisi) bir kiralık stopere ve 2 orta sahaya göm işte. Alt yapı, bonservissizler derken de doldur etrafını sağlam bir yapı ile. Bu kadar kolay mı sanki diyeceksin belki abi ama o şahsiyetler ne iş yapıyor. Araştırsın, bulsun, çabalasın. Taraftarın da gazına gelmesin kocaman adamsınız ya hu!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir