12 Temmuz 2020 Pazar

Ankaragücü 1-0 Galatasaray, şu iflasın başka bir açıklamasını bulamıyorum


Avrupa Kupalarına katılım istemiyor gibiyiz. Şu iflasın başka bir açıklamasını bulamıyorum. Pandemi sonrası oynanan her maç için bir "mazeret" unsuru bulurum da, Ankaragücü karşısında vazgeçmişlik vardı. Bunun da çaresi yok maalesef. Kalan 2 hafta için "bitse de gitsek" diyoruz, bir an önce sezondan kurtulmak durumundayız. Her anlamda bir iflas bu. Saha içinde kalayım, futbolcusundan, teknik adamına kadar diyebilirim. Bu sezon böyle oldu, gelecek sezon adına değişimi görmeyi umut ediyorum.

Geçen haftalarda en azından bir "organizasyon arayışı" vardı. Pozisyon buluyorduk, bitirememek sorun. Galatasaray'ın ön alan kalitesi düştü ve en önemli sorun bu diye düşünüyorum. Alanyaspor deplasmanında 4 gol yemiş olsak da, şu oyunun oldukça üzerindeydik. Ankaragücü karşısındaki ruh hali ise ilk andan itibaren "iflas" niteliğindeydi. Öz güven bitmiş, kimsenin galip gelebileceğine yönelik inancı yok. 

Ankaragücü'nün planı basit ve etkili. Topu Galatasaray'a bıraktılar ve zaman zaman baskı yaptılar. Baskı yaptıkları her an da o topu bir şekilde aldılar. Pas kalitemiz de düşük, Seri için tek başına diyelim. O da savunma mı yapsın yoksa hücum mu. Origil hem araya kaçıyor, hem de topu tutabiliyor. Gerson Rodrigues de olsa şu maç ilk yarıda bitecekti demek. Sen ise sayısız pas yapıp, organizasyondan uzak şekilde pozisyon bulamıyorsun.

Belhanda neden sağ kanata geçti, Ömer Bayram neden ilk 11 başladı? Galatasaray'ın hücum kalitesizliğinin bir nedeni de kanatlarda etkisinin olmaması. Orada topu eziyoruz, merkezde Seri tek başına. Emre Akbaba'nın Adem Büyük'e yakın oynaması bir şey değiştirmiyor ki. Topu rakip ceza sahasına sokamadık bile. İş bir ara "kenar ortalarına" baktı ki, Adem Büyük ceza sahasında tek başına. Saracchi biraz hücum arıyor, orada da organizasyonsuzluk kurbanı. Linnes ise ne yaptığını bilmez halde.

Kulübe zayıf olsa da, 2. yarıda hamle yapmak için son anları beklemenin alemi yok. Pas kaliten düşük, Mariano ile en azından sağ taraftan biraz daha akıllı gelebilirdin. Jesse ya da Yunus Akgün de daha erken oyuna girebilir, hatta ilk 11'de başlayabilirdi. Bu da biraz olsun hareketlilik kazandırırdı. Baskı mı dersiniz bilmem ama, biraz olsun hareketlenmenin başladığı anlar 80. dakika sonrası. Bol bol kenar ortası ve ceza sahasında yaratılmak istenen kaos.

Ahmet Çalık'ı forvete alıyor, Selçuk İnan'la maçı çevirmeye çalışıyoruz. Galatasaray'ın içine düştüğü durum bu işte. Ahmet Çalık yine de her kafayı aldı. Bu kadar çok orta kafaya kaldıysak, en azından Ahmet Çalık'la başlayalım artık. Galatasaray adına maçın en iyisi Emin Bayram. Penaltıya takılmayın, bunlar olacak. Orada Linnes sağına soluna bakmadan, Allah'a emanet koşmayacak işte. Umarım şu maçın ihalesi Emin Bayram'a bırakılmamıştır.

11 yorum:

  1. Muhtemelen maddi sorunlar var. Topçular para almıyor, sözleşmeleri yenilenmeyecekler bundan haberdar. Doğal olarak da salıyorlar. Başka bir izahı olamaz. Beşiktaş bile Ersin ile Rıdvan ile maçlara asılıyor en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilemem. Bizde diğer takımlar gibi şikayetler, fesihler olmadı.

      Sil
    2. Ortaya çıktı işte: feghouli Bahsi geçen. Unutmayın, topçunun motoru önce paradır. Her insanın olduğu gibi. https://twitter.com/galatasaraysk/status/1284193257547796481?s=21

      Sil
    3. Fesihler yine olmadı, söylüyorum. İndirimden kaynaklı şikayet olmuş, bunu bilmiyordum. Ödeme olmasa fesih olurdu.

      Sil
  2. Geçen maç sonu başlığınıza nacizane yazmıştım bu maçları bu sezonu değil gelecek sezonları kaybetmeyelim diye, radikal bir karar alınmazsa mevcud oyuncular ve oyun anlayışı ile devam edeceksek hele birde gelecek sezon maçları'nın bir bölümü bile seyircisiz olacaksa bizi bir kaç sezon daha hüsran sıkıntı kaos bekliyor olacak maç sonu fatih hoca da bunun farkında olarak bir şeyler söyledi fakat çok sayıda oyuncu ile vedalaşmak gerekirken yeni oyuncular ile doğru yapılanma için ciddi bir hazırlık varmı yoksa sorunu görüp çözümü bulacak yöntemleri bulamayacakmıyız.?hoca özeleştiri yapıyor ama kabul edelimki takım hiç bir şekilde hazır değildi pandemi dönüşü ,hakemler sakatlar vs elbette belirleyici olabiliyor ama bir takım taçtan gol yermi , attığı her kornerden sonra kontra atak yermi disiplin açısından bir başka büyük sıkıntı yaşayıp bunu aşamazmı işte bunlar üzerine konuşmak gerek tabiki üzümü yiyip bağcıyı dövmeden ..bagcı derken sezon başı sorsan bin kişinin adini bilmediği 17 yaşında çocuğa bile yargısız infaz çekenleri allaha havale edelim onlar gerçi nasıl olsa yeni bir günah keçisi bulacaklar.. yıllardır tribünde yim geçmişte de böyleydi ama özellikle son dönemde bu takımı trübün büyük ölçüde itiyor belirleyici oluyor bunun eksikligi ciddi önemli bir kayıp oldu . insan bazen düşünüyor sadece o maç özeline baksak ve geçen seneki başak maçı seyircisiz olsa ve yine geri düşsek acaba dönebilirmiydik diye tabiki bu varsayım geçen yazdım gelecek bir kaç sezonu belirleyecek kararları alacağımız çok ama çok kısa bir süre var peki karar vericilerin bir planı varmı hazırlarmı yoksa..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz dönemi ne olacak hep birlikte göreceğiz.

      Sil
  3. avrupa ligini kim takar. para ödülleri bile komedi. insan 3 puana en azından 1 milyon euro verir. gitmeyelim umarım kalan maçları da kaybederiz.

    bu takımın yeni sezonda en büyük ihtiyacı ne golcü ne kaleci. KONDİSYONER!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa sonuçta. Takmadığın Uefa Kupası bizim övünç kaynağımız.

      Sil
  4. İsteksizlik vardı, bir an önce bitsin de gidelim tadında.

    YanıtlaSil
  5. Sene başındaki kadronun iddiasına bakalım bir de şimdiki halimize. Bu sene kadro mühendisliği çok kötüymüş gerçekten. Umarım bu sezondan ders çıkarmıştır Fatih Hoca.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir