4 Temmuz 2020 Cumartesi

Bernard Mensah & Galatasaray, daha gerçekçi hedefleri konuşmaya başlayabiliriz



Daha gerçekçi hedef diyebiliriz. Mensah'ın transferini de bekliyorum. Belhanda'nın ayrılığının ardından, Fatih Hoca'nın liste başından isimlerinden biri diye düşünüyorum. Kayserispor'da forvetin arkası gibi oynasa da, çok hareketli, pozisyonuna oranla savunma katkısı da verebilen, teknik meziyeti yüksek bir isim. Topla çıkışları ve öne taşıyabilmesi o kadar önemli ki. Dikine müthiş gidiyor ve topla çıkmaya başladığında da durdurulması kolay değil.

Tabela özelliği var bir de. Bu sezon 23 lig maçında 5 gol 8 asisti bulunuyor. Hatırlarsınız, Badou Ndiaye için de bunları yazıyordum. O da Osmanlıspor döneminde 10 numara gibi oynuyordu ve 10 gol bandında geziyordu. Galatasaray'a geldiğinde biraz daha orta sahaya evrildi, bugün ise 6 numara gibi takılıyor. Bu da değerini düşürdü mesela. Hücumdan uzaklaştı çünkü, 6 numaraya odaklanır oldu. Haliyle de topla dikine çıkışları azaldı. Bu da gidince geriye pek bir şey kalmıyor.

Mensah, Badou Ndiaye'ye oranla çok daha teknik ve pas özelliği kıymetli bir futbolcu. Badou Ndiaye de işin savunma tarafında daha etkindi. Seri'nin kalacağını düşünsem de, Lemina / Belhanda gibi isimlerle yola devam edilmeyecektir. Bu da Galatasaray'da orta sahanın değişimi demek. Seri'yi 6 numara gibi düşünün, onu 2 isimle tamamlamak gerekir. Hareketli, topla dikine çıkabilecek, hücum meziyetleri kıymetli futbolcular olmalı.

Mensah da bu tarza uyuyor. Mensah'la alakalı sıkıntı "problemli" diye bahsedilen yapısı. Onu da aşmaya başladı diye düşünüyorum. Kayserispor'daki son döneminde oldukça olgun hareket ediyor. Hatta liderliği de üstlenmiş, takımı adına ligde kalma ateşini yakan isimlerin başında. Mental yapısının çok büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum. 25 yaşında henüz, hala gelişim gösterebilir. Fatih Hoca'nın kalemi.

Kayserispor'un ligin sonundaki konumu önemli. Düşecekler mi, kalacaklar mı bilmiyoruz. Ona göre bu transferin stratejisi değişebilir. Her şartta, ortada büyük bir bonservis bedeli olmayacaktır. Atletico Madrid'e vermeleri gereken yüzde 40'lık bir pay var. Bu yüzden de iyi bir rakam kazanmak istiyorlar. Yine de 3-4 milyon avro'yu aşmayacaktır. Hatta Emre Demir ile paket haline getirip, Atletico Madrid'in payından kurtulmayı da hedefleyebilirler. 

8 yorum:

  1. seri ve mensah dersek 3. isim kim olur ya da tarz olarak hangi oyuncu gibi biri diyebilirsin ? tabi ortada 3'lü oynayacağımızı varsayarak söylüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dorukhan Taköz gibi bir savaşçı orta saha lazım. Bu ikilinin yükünü çekmek adına.

      Sil
  2. Seri veya Seri tarzı bir oyuncunun önündeki iki orta sahadan birisi olabilir. Bugün orda oynayan oyuncularimizdan Fatih Hoca'nın istediği büyük oranda Mensah'in yaptıkları.

    YanıtlaSil
  3. Ligin içerisinden bu tür oyuncuları almak, avrupa dan benzer oyuncuyu almaktan daha zor hale artık. Sözleşme detaylarını bilmiyorum ama Kayserispor dan ilginç rakamlar duymak mümkün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi maaşı, Atletico payı derken ipler Kayserispor'un o kadar da elinde diyemem.

      Sil
  4. 1.5m euro maaşa gelir avrupada net bu maaşı veren olmaz fb almaz bjk belki. Belhanda yerine 8-10 arası oynar. Bonservis 2.5-3 arası bitmeli. Tabi önce Kayseri düşerse olur bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmese dahi ödemelerle alakalı zorlukları var, transferde ipler tam anlamıyla onların elinde değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir