13 Temmuz 2020 Pazartesi

Bu sefer bir farkı var, değişim çok daha olmazsa olmaz


Her zaman olduğu gibi "değişim" mesajını veriyoruz. Bu sefer bir farkı var, değişim çok daha olmazsa olmaz. Bu kadronun "devam eder" bir tarafı kalmadı, iflas etti. Vazgeçmişlik var ve herkes "bitse de gitsek" havasına girmiş durumda. Gidecek futbolcu da az çok kendini biliyor gibi. Ya da yerini garanti gören çok daha fazla kasmak istemiyor. Bazısı lütfetmiyor bile. Falcao ve Lemina kalan 2 hafta da olmayacak mesela.

Beşiktaşlı Gökhan Gönül'e bakıyorsunuz. Sakatlığı, Falcao ile çok benzer olsa da risk alıyor ve takımının kamp kadrosunda yer alıyor. Falcao ise sezonu tamamlamış durumda, ne zaman döner Allah bilir. Kalite de böyle böyle düşüyor işte. Sahada olan futbolcuyu biraz da bu yüzden eleştiremiyorum. Bir şeyler vermeye çalışıyor, sahada adam. Gidenin yerini doldurmak lazım tabii, büyük takım olmak bunu gerektiriyor.

Pandemi sonrası iyi dönemedik. Önce hakemler kırdı, sonra sakatlıklar, sonrasında da vazgeçmiş bir hal. Ankaragücü maçına kadar futbol anlamında sorun olduğunu düşünmüyordum. Ankaragücü karşısında ise tam bir bitmiş hal vardı. Hoca da maalesef iflas etmiş halde, belki de tamamen "değişim ve yeni sezona" odaklandı. Avrupa'yı istemiyor gibiyiz. Zaten sıkışık bir fikstür olacak, işin içine bir de Avrupa'yı sokarsak kaldıramayız diye mi düşünüyorlar?

Hocanın böyle bir şey düşündüğünü sanmasam da, takım düşünüyor gibi. Bu takımı da sonuçta o kuruyor. Ankaragücü maçına bakıyorum, Alanyaspor karşısında sağda yapamamış Ömer Bayram'ı kullanmaya devam ediyor. Hatta maç içinde de yine orada yapamamış Belhanda'yı kaydırıyor. Selçuk İnan, Ahmet Çalık gibi isimlerle maçı çevirmeye çalışmak zaten iflasın işareti. Emin Bayram'ı oynatmaya başladık, Yunus Akgün gibi isimleri hala düşünmüyoruz.

Ankaragücü maçında var olan organizasyonu da kaybettik. Büyük maçlara biraz daha çalışıp, istediğimizi alacak konuma getiriyorduk. Rizespor harici diğer maçlarda ise organizasyonu görüp, bitirememek kaynaklı sorun yaşıyorduk. Ankaragücü maçında ise hiçbir şey yoktu. Pazdan'ı yıldız stoper gibi gösterdik, Adem Büyük o kadar yalnız ki. Emre Akbaba ona yakın oynasa ne değişecek. Top oraya ulaşmıyor.

12 yorum:

  1. Hocam avrupa kupasına katılmayıp seneye luyi-marcao ikilisini satıp eminin yanına ucuz scout transferi yaparak kaynak oluşturabilirizi düşünüyor olabilirler. Sonuç olarak eminin kamp dönemi ve maç tecrübesiyle ligi götürebileceğini düşünüyorum. Ek olarak takımdan ayrılan çok fazla oyuncu olacak ve komple bir değişim olacak bu. 3 yerli konusunu da emin-emre kılınç ikilisine birini ekleyerek tamamlama imkanın da oluyor. Luyi-marcao ikilisini bozmazsak hem kaynak oluşmaz hem de yabancı sınırı yüzünden 11'e koyacak yerli bulamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkilisi bence aynı anda gitmez. Hele ki Luyindama diyorum. Sakatlık sonrası değeri düştü, gidişi beklenen paralara olmayabilir.

      Sil
  2. Hoca bu sene çok hata yaptı. Doymuş oyuncuları aldı, yeterince cesur olamadı vb. Bir değişim de içinde yaşayacaktır. Geçmiş yıllarda bu tip yenilenmelerine şahit olduk. Bu sene de yapacaktır. Bu defa çok daha az bütçeyle ve daha büyük saha dışı etkenle başarmak zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarabilir de, daha iyisi zor gelir bizim için.

      Sil
  3. en başta saçma sapan 4141 takıntısı sona ermeli. elimizde emre akbaba var. 4231 dışında bir sisteme uymuyor. o zaman 4231 nefreti bitmeli.
    omar luyindama marcao saracchi klasik dörtlümüz.
    linnes iki beki de yedekler. stoper yedekleri donk ve emin olur.

    seri tekrar kiralanır. yanında mert hakan cuk oturacaktı. ne yazık ki parayı seçti. herkes bilsin gs kaptırmadı. o parayı seçti.

    sağ açık yine feghouli olur. keşke satılsa ama hiç sanmıyorum. yerinden kıpırdamaz o adam asla. emre akbaba ve emre kılınç diğer isimler.

    forvet ise belli. falcao diagne ve adem. falcao zaten çürük. sık sık dinlenir. o yokken diagne direkt 11 oynar.
    o varken de 70 gibi yoruluyor falcao. yine girer. yani forma bulma sıkıntısı olmaz. bu iki adam aynı anda olmaz demeye gerek yok yani. pekala olur. özellikle diagne konusunda hoca umarım yumuşar. adem de 3. forvet.

    1 merkez orta saha transferi ile devam ederiz yolumuza. ama o isim kim olur ne tipte olur cidden önemli. ha bi de kondisyoner şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne konusunda hocaya değil, taraftara yaz bence. Kondisyoner için de Bartali iyi isim.

      Sil
  4. belhanda ve babel mutlaka gönderilmeli. özellikle babel bugün city e transfer olsa city küme düşer. mutlaka yollanmalı.
    belhanda para kazandırır. feghouli keşke gitse ama o maaşla zor.
    falcao da miami gibi bir yere gitmek isterse asla kal denmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli için maaşından çıksak yeterli noktasındayım :(

      Sil
  5. Seneye şampiyonlar ligi de yok. Kadrodaki yüksek maaşlı oyunculardan kurtulmak zorundayız. Alt yapıya dönüşü zorunda olmadan kendi kontrolümüz dahilinde yapmamız lazım. Yıldız değil Galatasaray'i hedefleri için basamak olarak gören oyuncular bulmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyeti düşürüp, biraz daha gençleşmek zorundayız. Gerekirse bazı noktalarda kaliteden ödün vereceğiz.

      Sil
  6. 2002 den beri kimya bozuk hoca değişiyor oyuncu değişiyor sahada ne yaptığını bilmeyen sanki ilk kez biraraya gelmis lakayıt bazen çabalasa da başı kesilmiş tavuk gibi deorganize bir takım var. Gerets in ilk sezonu ve 2011 sezonu hariç durum bu. Rijkaard rikerink terim mancini skibbe prandelli hamza mustafa denizli farketmedi hatta kalli bile. Ite kaka kerhen gelmiş bi sampiyonluktu cevat güler sezonu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerhen değil, inanmış bir yapı. Kimya bozuk değil, Galatasaray'ın genetiği bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir