13 Temmuz 2020 Pazartesi

Emre Kılınç'ı alalım en azından, iyi bir umuda tutunmak istiyorum


Emre Kılınç'ın transferi umarım bitmiştir. Yeni bir "Mert Hakan Yandaş" tablosunu kimse kaldıramaz. Emre Kılınç'ı transfer edenin de, Mert Hakan Yandaş transferine göre çok daha büyük bir iş yaptığına inanıyorum. İlk etapta 11'deki yerli zorunluluğu da 3 olmuşken bu tarz isimlerin değeri daha da arttı. 3-4 tane nokta atış diyeceğimiz ve ilk 11'de oynadığında sırıtmayacak yerlilere ihtiyaç var. Bu isimlerin en başında da Emre Kılınç gelir. Hele ki sözleşmesi bitiyorken.

Galatasaray'da kan ağlayan mevki sayısı çok. Kanatlar da onlardan biri. Onyekuru gitti, Feghouli'nin istikrarsızlığı malum ve alternatif anlamda da çok fazla seçenek yok. Belhanda ve Ömer Bayram'ı kanatlarda kullanmaya çalışıyoruz. Arkaya bakınca da Jesse Sekidika ve Yunus Akgün gibi isimler var. Yunus Akgün, altyapı kuralının ardından devam eder de, yeni yabancı kuralı sonrası Jesse'nin devam etmesi zor. İlk etapta kiralanacaktır, hatta x transferde takas olarak dahi kullanılabilir.

İlk 11 için 2 ciddi hamle gerekiyor. O isimlerden birinin de Emre Kılınç olmasını diliyorum. Sağ ya da sol taraf fark etmiyor. Ben ilk etapta Onyekuru yerine düşünüyordum. O gün çoğu isim Onyekuru kalır diye düşünüyordu. Zor bir transferdi ki, Onyekuru'nun son açıklamalarına bakınca o da ayrılmaya fazlasıyla meyil ediyormuş. Onyekuru yerine düşünürken de, ligin 2. yarısında Saracchi / Ömer Bayram ikilisini düşündüm.

Ömer Bayram o haftalarda sol önde etkiliydi. Özellikle de topu öne taşıma noktasında. Saracchi de iyi başlayınca, sol tarafta dinamik bir ikili yakaladık. Emre Kılınç da sol ayaklı ama teknik meziyetini Ömer Bayram'la elbette kıyaslamam. Hem topu öne taşımak, hem de hücumdaki kalite konusunda büyük iş çıkarırdı. Bugün ise Feghouli yerine de olabilir diyorum. Sağda kat ederek oynuyor ve oyun aklı da gayet üst seviyede.

Şutu var, çalım yeteneği oldukça iyi, sizi olabildiğince öne taşıyor ve oraya kalite katıyor. Emre Kılınç'ın diğer kanadı da, biraz da Feghouli gibi "kenar oyun kurucu" rolünde olurdu. Trezeguet bir aday mesela, bahsetmek istediğim rol bu. Yeni bir Onyekuru tipinde kanat beklemiyorum, en azından ilk 11 için diyeyim. Kulübe adına elbette gerekiyor, hızlı / patlayıcı özelliği olan kanatların önemi de olacak.

14 yorum:

  1. Bu haftaki Fenerbahçe maçında sahanın en iyisiydi. Bunun harici bir çok maç da kendini gösterdi, olumlu not aldı. Küçük takımdan büyük takıma gelen oyuncular her zaman soru işareti olmuştur. Aynı başarıyı büyük takımlarda gösteremeye bilirler ancak Emre birden fazla mevki oynayabiliyor, yetenekleri var.Özellikle kondisyon olarak benden çok iyi puan aldı. Umarım bu transferi bitiririz gerçekten önemli. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden iyi puan aldıysa futbolcunun önü açık demektir.

      Sil
  2. Yabancı kısıtlanmasınin kesinleşmesinden sonra herkes daha agresif olacaktır. Mert Hakan elimizi çok güçlendirecekti. Emre'nin aynı etkiyi yapabileceğine inanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Mert Hakan için yapacak bir şey kalmadı, artık önümüze bakacağız.

      Sil
  3. Bence Bernardo Silva rolünde gezgin oyun kurucu ve mezzala arası bir oyunu çok iyi oynar. Kanatlara bitiriciliği daha iyi oyuncular gerektiği kanısındayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oyun aklı ve kalitesine sahip diyelim. Önü açık, yapacaklarını göreceğiz.

      Sil
  4. Bence Emre'yi de kaptıracağız. Üzülerek söylüyorum ama bu yönetim transfer konusunda çok başarısız. Ekonomi vs tamam ama transfer konusu olunca çok korkuyorum. Umarım Emre karakterli olur ve sözünde durur.

    Taraftarımızın çok büyük suçu var. Sen ve biz veya bizim gibi küçük bir kesim burada Tetteh veya tarzı derken millet Falcao diye ortalığı yıktı. Mert Hakan olayında da tamam medya suçlu ama taraftar da bir o kadar suçlu. Adamı İlah kabul etmedikleri kaldı. Mert Hakan ve yönetim kısmına girmiyorum bile. Umarım Emre meselesi de böyle olmaz çünkü dün taraftar bu sefer de Emre'yi halife ilan etti yakındır İlahlaştırması. Tabiri caizse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de başarısız ama her futbolcunun aynı yoldan ilerleyeceğini düşünmüyorum.

      Sil
  5. emre gelsin isterim. mert hakan da gelsin isterdim. ama bu adamlar için oturup ağlayamam. kim bunlar ya? ne başarmışlar? sivas'ta parlamışlar işte. bunlar yıldız bile değil. vasat üstü adamlar.

    gs'nin geleceği bu adamlara kaldıysa bu kulüp batmış demektir. sanki bir zamanlardaki ballack ile podolski. emre ile mert işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vasat üstü değil, yıldız da değil ortamda. Şu ortamda gerekli isimler.

      Sil
  6. Hizli kanat oyuncularini (Onyekuru tipi) ilk 11 icin gerekli gørmuyorum. Sarrachi-Onyekuru anlasmazligini gørduk. Bindiren beklerimiz oldugu surece Belhanda/Feghouli/Akbaba gibi oyun kurucu kanatlar daha cok is gørur. Tabi daha istikrarli isimlerle.
    Hemde ortasaha'da ustun oluruz.
    2011-12' de kanatlar hizli atletik degildi, oyun kuruculardi (Engin ve Emre). Bir sene sonra kaliteyi artirdik ama yine oyun kurucularla (Hamit ve Sneijder). 4-3-1-2 gibi bir formasyon uzerine kadro planlanmasi daha iyi olur. Hizli kanatlar da Amrabat rolunde, oyunun gidisati ve rakibe gøre oynarlar. Falcao, Andone ve Akbaba ileride yer degistirerek ve hareketli oyunu zaten etkili. Gol atma sorunumuz yoktu bu isimler sakatlanmadan. Valencia Andone yerine, Ali Yavuz kol dahil edilebilir.
    Emre Kilinc'da orta saha sol/sag oynayabilir. Taktik disiplin var. Øgrenmeye acik biri. Yapabilir. Ømer Bayram'dan gelen orta saha katikisini (pandemi øncesi) Emre'de verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 için de olur ama ona göre bir oyun oynarsın. Bence de şu aşamada öyle bir oyuna ihtiyaç yok. 4-4-2 beklemiyorum yine, saf kanatlar görecek gibiyiz. Tabii daha teknik özellikli.

      Sil
  7. Para yok, gurbetçiye 5-6 milyon avro bonservis bedeli ödeyemiyorsun, artı yabancı kısıtlaması, yerli zorunluluğu var. Kalitesi yeterli yerli futbolcu sayısı az, ya defosuna razı olarak Sinan Gümüşlere razı olacaksınız, ya da Altaylı Cenk gibi potansiyele yatırım yapacaksınız. Bu tabloda Emre Kılınç çölde vaha gibi. 11’e rahatça yerleştirebileceğin en kötü hamle oyuncusu olarak kenardan gelebilecek ve tabelaya etki edebilecek bir isim. Ayrıca “kedi uzanamadığı ciğer” olmasın ama Mert Hakan’ın önünde görüyorum kendisini. 3 yıldır ligde 30 maç üstü oynuyor, ilk yıl 10, sonraki 2 yıl toplamda 15 gol+ asist ortalaması ile oynuyor. Mert gibi 1 yıllık değil istikrarlı bir oyunu var. Bütün bunların yanında senin ve çoğu yorum yapan arkadaşın taşıdığı yönetim kaynaklı “acaba başka takıma kaptırır mıyız ” endişesi bende de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınır da zorluyor, mecburuz artık. Fenerbahçe de gidip Sinan Gümüş'ü alıyor mesela :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir