8 Temmuz 2020 Çarşamba

Falcao'yu yazmıyorum, yokluğu haber değeri taşımaz oldu



21 kişilik kadroyu bile tamamlayamaz duruma geldik. Sahaya 11 kişi çıkabilmenin de başarı olacağı günleri yaşayacak gibiyiz. Her geçen gün yeni bir eksik yazıyoruz. Marcao ve Adem Büyük dönüş yapmış olsa da, Saracchi'yi de kaybettik. Falcao'yu yazmıyorum, yokluğu haber değeri taşımaz oldu. Çok ciddi bir sakatlığının olduğuna da inanmıyorum. Özveri göstermiyor sanki, oynamak istemiyor. Sakatlığı açıklandığında maksimum 2-3 hafta diyorlardı. Orada dahi oynaması durumunda büyük riskler barındırmıyordu.

Şampiyonluk iddiası bitmiş olabilir de, en azından Avrupa kupaları için mücadele ediyoruz. Sahaya çıkan futbolcunun günahı nedir? Kiralık olmasına rağmen "gık" demeyen bir Seri var. Belki de 1 ay içinde gitmiş olacak ama takımı için çabalıyor. Şu kadroda olan herkes için geçerli bu söylediklerim. Şu hal ciddi anlamda bıkkınlık getirdi. Sahaya çıkmasını, takımı için mücadele edip, aidiyet göstermesini bekliyoruz. Hata bizde tabii, etiket sevdamızdan kurtulamadık. Falcao'yu beklerken şov yapıyorduk, şu yaşananlar biraz da bile bile lades.

Kalan 4 hafta ve en zorlu maç Alanyaspor deplasmanı. Beşiktaş'ın Kayserispor deplasmanında kaybetmesi biraz olsun nefes aldırdı. 3.'lük adına ciddi iddiamızın olduğunu düşünüyorum. 4. ya da 5. olmak için de şansımız var. Rakiplerin birbirleriyle oynadıkları maçlar olacak. Bizim ise Alanyaspor deplasmanının ardından fikstürümüz biraz daha iyi. Gaziantep FK karşısında kazanmış olsak biraz daha rahat konuşabilirdim. Orada kaçan 2 puanı umarım aramayız. Ankaragücü deplasmanı, Göztepe maçı ve Antalyaspor deplasmanından o kadar da çekinmiyorum. Büyük ihtimalle hedefi kalmamış takımlar olacaklar.

Alanyaspor maçının kadrosuna gelelim. Dokunuş olmak zorunda, çok fazla eksik olmaya başladı. Sahte 9'u oynayan iyi bir Emre Akbaba varken, Adem Büyük de dönmüş olacak. 3-5-2 gibi bir düzen mi görürüz diye düşünüyorum. Emre Akbaba'yı da iyi olduğu yerden uzaklaştırmamak gerekiyor. 4-3-3 devam edecekse de Feghouli'nin yerine yazacağımız isim olacak. Orada da katkılı olacağını düşünüyorum. Yine Feghouli gibi kanat oyun kurucu rolünde ve serbest bir rolde.

Okan Kocuk
Emin Donk Marcao
Mariano Belhanda Seri Taylan Linnes
Akbaba Adem

Marcao'nun dönüşü savunma tarafında elimizi güçlendirdi. 3'lü hat iyi duruyor. Orta sahada Belhanda ve Taylan Antalyalı'nın enerjisi önemli. Forvette de Adem Büyük enerji katacak, seni rakip ceza sahasında fazla kılacak isim. Emre Akbaba o pozisyonda zaten iyi. Mariano / Linnes gibi isimlere de güveniyorum. Kadro iyi dursa da, Alanyaspor zorlu bir rakip. Onlar da Avrupa kupalarını zorluyor ve bu maçı kazanmaları halinde iddiaları artacak. Kazanabilecek kaliteye de sahipler.

11 yorum:

  1. Muslera ne çabuk iyileşti burak bey. Bu maçta kalede olması iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Erol yine havaya girecek sezon sonu Fenerbahçe'de sonuçta.

    YanıtlaSil
  3. 3. Bitirebilirsek şampiyonlar ligi ihtimalinin var ne olursa olsun hedefsiz kalmayıp bunu kovalamalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kovalıyoruz da ısrarla olmak istemiyoruz gibi.

      Sil
  4. Muslera Muslera Fernando Muslera !

    YanıtlaSil
  5. 4 te 4 yaparsak 2.ihtimali var mı? :(

    YanıtlaSil
  6. tüm kusurlarına rağmen belhanda ve feghouli takımı kafaya oynatır.
    onlarla en iyi anlaşacak forveti maalesef bulamadık.
    falcao aldığı maaş ile rahatsız etti. özellikle feghouli'yi.
    diagne ise insan olarak sevilmiyormuş. buna pek şaşırmadım.

    şaka yapmıyorum. hem oyun tarzı hem milleti ile keşke slimani bize gelseydi. müthiş bir üçlü olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne iyiydi ama beğenilmedi, istemediler. Feghouli ve Belhanda'nın geçen sezon yorumlarında hep bir Diagne övgüsü vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir