22 Temmuz 2020 Çarşamba

Fleurquin'in olduğu listede Perez'i görememiş olmak üzüyor


GSCimbom'un bu tarz paylaşımları güzel oluyor. Nostalji severim, bu tarz paylaşımlara da kayıtsız kalamıyoruz. Sadece 1 sezon Galatasaray forması giymiş isimler içinde hangileri "daha uzun süre forma giyseydi" sorusu gelmiş. Ben bu konuyu "ilk 11" kurup, onun üzerinden konuşuyordum. Bu listeye bakınca enteresanlıklar var tabii. Perez unutulmuş mesela, bence büyük kayıp. Fleurquin'in olduğu ortamda, Perez'i anmamak çok büyük eksiklik.

Karışık bir liste. İçinde iyi isimler de var, hayal kırıklıkları da. Haliyle de iyiler için "keşke uzun süre devam etseydi" diyerek işin içinden çıkabiliriz. Hadi hayal kırıklıklarını da konuşalım da, Okan Derici şu listede ne arıyor cidden anlamadım. Hayal kırıklığı da değil, beklenti dahi yoktu. Geldi, hazırlık kampı gördü, altyapıda oynadı, 1 kupa maçında sahaya çıktı. Bugün de Altınordu forması giymekte. Alt liglerin aranan ismi.

Yukarıdan başlayarak sayayım. Andone'nin çok daha uzun süre bu formayı giymesini isterdim. Tam aradığımız forvetti ve tarzı itibarıyla da bu takımın felsefesine uyuyordu. Sakatlıklar yüzünden sezon içinde dahi katkı alamadık. Lorik Cana'yı yazmak istesem de, o transferin ucunda Muslera olduğu için susuyorum. Bilal Kısa'nın yaşı biraz daha genç olsa yine bu tanıma uyardı.

Keita ise bu tanıma net uyan isimlerden biri. Sadece 1 yıl kendisini izleyebilmiş olmak üzüyor. Topla hareketleri büyük keyif veren, seyir zevki yüksek futbolculardandı. Belki de oynadığı sezonun Galatasaray adına en iyisiydi dahi diyen çıkar. Niye satıldı bilmiyorum, aldıkları rakama 1 yıl sonra bıraktılar. Keita için de sonrası istediği gibi gelişmedi ve kademe kademe düştü. Ribery de parlıyor oradan, onu da uzun süre görmek ve sonrasında büyük rakamlar kazanmak iyi olurdu.

Felipe'yi yine aynı şekilde uzun süre izlemek isterdim. Koşmuyor algısı öyle bir hal aldı ki, bir anda hayal kırıklığı destanları yazıldı. Hoca da o dönem nedense sıcak değildi, oysa transferi ne çok istendi biliyorum. Özel de bir yetenek, yazık ettik. Fleurquin'i zaten konuşmaya gerek yok, yanına Perez'i de ekleyerek uzun yıllar bu formayı terletmelerini isterdim. Jardel'in maliyeti çoktu, yoksa onu da listeye alabilirdim. Bir de Sounders var tabii, çocukluk kahramanlarımdan.

3 yorum:

  1. Maliyet konusu ayrı bir olay ama tartışmasız Mario Jardel derdim. Riberi de merak ediyorum daha fazla kalsa acaba nasıl olurdu, aynı şekilde bu yıl Andone için de bir merakım olurdu. Nzonzi de kötü bir isim değildi güzel maçlar da çıkardı zamanla çok daha iyi oynayacağını düşünüyordum ama maalesef sorumsuz hareketler sonucu Galatasaray macerası yarım kaldı. Listeye yakında Falcao'da eklenebilir :) (Alp)

    YanıtlaSil
  2. Ribery'nin altındaki arkadaş kim ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.transfermarkt.com.tr/bruno-quadros/profil/spieler/20398

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir