5 Temmuz 2020 Pazar

Galatasaray 1-3 Trabzonspor, canın sağ olsun hocam


Pandemi arasını kötü geçirdiğimizi düşünmüyorum. Takımın kondisyon gibi bir sorunu olduğuna da inanmıyorum. Rizespor karşısında kötüydük ve Muslera sakatlığı sonrası tamamen çözüldük. Diğer maçlarda ise Galatasaray'ı kötü bulmadım, hatta mevcut eksiklerine rağmen yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışıyor. Falcao / Lemina ikilisi zaten kronik sakat. Muslera ayağını kırdı, Andone'nin ayağının üzerine kaleci düştü, Onyekuru geri döndü. Bir de Adem Büyük ve Feghouli'nin anlamsız kırmızı kartlarını konuşuyoruz. 

Maçın tamamıyla Feghouli'nin kırmızı kartı üzerinden okuyacağız. Bir avuç inciri berbat oldu ve o an maç bitti. Bu kadar eksik arasında oynanabilecek en iyi oyunu oynuyoruz. Başakşehir karşısında da galibiyeti kaçırdığımızı düşünüyordum. Trabzonspor maçının ilk 30 dakikasında da üstün olan taraftık. Bu sefer ilk andan itibaren Emre Akbaba'yı rakip ceza sahası içinde iyi kullandık. Biraz daha kalite kokan hücumda da 30 dakika içinde 2 tane Emre Akbaba asisti izlerdik.

Emre Akbaba'nın forvet özelliğini beğeniyorum. Rakip ceza sahası içinde topla buluştukça da kalitesi ortaya çıkıyor. Kaptığımız toplarda hızlı çıktık, topu ön tarafa iyi taşıdık. Belhanda'yı beğendim mesela, en iyi günlerinden biriydi. Hatta kırmızı karttan atılana kadar Feghouli de iyiydi, çok fazla sorumluluk aldı. O üçgende güzel organizasyonlar doğdu ama bazı son tercih ve vuruşlar oldukça kötüydü. Yine de baskın olan taraftık, gol geliyorum diyordu

İlk 30 dakikada Donk / Marcao arası "alarm" verse de, rakibin Galatasaray kadar pozisyonu yok. İlk 30 dakika da her şey istediğimiz gibi gidiyordu. Forvetsiz oyuna iyiden iyiye alışmaya başladık. Gelin görün kü Feghouli'nin kırmızı kartından sonra her şey bitti. Üst düzey nem var, Trabzonspor da ciddi bir rakip. 10 kişi nereye kadar dayanabilirsin? Zaten alternatifin yok, kadron eksik. Pozisyon icabı olsa neyse derim, Feghouli'nin şu kırmızı kartının izahı var mı? Sezonu ve takımı satmış oldu.

Forvetsiz düzende 10 kişi kalmış oldun. O andan itibaren seni hücuma taşıyacak, ön alanda kalitesini ortaya koyacak isimlerinden biri eksildi. Emre Akbaba topu tutsa ne olacak, etrafında kim var? Ya da 2. yarıda Jesse gibi hızlı isimleri oyuna soktuk, en azından açık alanları kullanırız diye. Topu taşıyoruz da, rakip ceza sahasında kalabalık değiliz, kimse kalmadı. Taylan Antalyalı da çok ezildi mesela, Belhanda orta sahada tek başına tüm sahada mücadele etti, sürekli arkadaşlarının kademesindeydi. O da bu kadar fazla savunma için uğraşırken, geriye Seri kalıyor.

2. yarıda biraz daha hücum katkısı vermeye çalıştı ama ön alanda koşturacağı ya da oynatacağı bir isim kalmadı. Trabzonspor'un iyi oynadığını düşünmüyorum. 1-0'ın ardından oyunu iyi soğuttular sadece, ön alandaki kaliteli ayakları oldukça iyi. Sosa ortası, Novak kafası imza gollerinden biri. Sorloth da son dakikada dahi diri kalabilen, güçlü bir forvet. Alternatifleri de var, orta sahada direnci bu şekilde ayakta tutuyorlar. Galatasaray'a göre daha baskın ayaklar. Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonra da işleri tamamen kolaylaştı.

Galatasaray adına sezon tamamlandı. Acaba Avrupa yapar mıyız noktasındayız ki, orada da işler kolay değil. Bu saatten sonra gemiyi en iyi şekilde karaya yanaştırmak gerekecek. Gidecek isimler belli, herkesin kafasında bir planlama var. Bu saatten sonra da yeni isimleri izleyelim, en azından daha iştahlı bir mücadele görmüş oluruz. Galatasaray'ın oyun ya da maç hazırlığı gibi sorunları yok. Mevcut kadroyla en doğru planı bulmuştuk ki, gerek hakemler, gerekse kendi içimizdeki ihanetler oyunu oynamamıza izin vermiyor.

31 yorum:

  1. 3 sezondur hatalar yapıp son nefeste öne geçmeye çalıştık. Bunun için rakiplerin kaybetmesi ve senin devamlı kazanman gerekiyor. Papaz her zaman pilav yemiyor. Bu sefer artık ders alalım. Sezonun tamamını iyi oynaman lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Papazlık durum yok, pandemi süreci olmasa yine şampiyonduk.

      Sil
    2. esas bu düşünce tarzı terim'e zarar veriyor burak. bence de şampiyonduk.
      ama bu her sene ligin ilk yarısını çöpe atmaktan artık vazgeçmemiz gerektiği gerçeğini değiştirmez.

      Sil
    3. Düşünce zarar vermiyor, şampiyonduk. Aksine hocaya zarar veren infazcılar. Çöpe attığımız yok bir şeyi, merak etme. Her sene dediğin de 2 yıl. O ilk yılda da forvet almayanlar utanır mı dersin :)

      Sil
  2. Yaşanan şanssızlıklar bir yana takımda aşırı bir doymuşlukta var. Şu 2 yılda olmaz dene şeyler oldu genelde herşeyin bir ömrü vardır değişim şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doymuşluk konusuna katılırım. Saha içinde önemli bir değişim gerekiyor.

      Sil
  3. sence ts mi olur başakşehir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinin de fikstürü zor durmuyor. Başakşehir bence önde.

      Sil
  4. şampiyonluk yarışındaki iki takıma bak. ibfk'ya karşı 90 dk kontrol bizdeydi, üstelik o kadar eksiğimiz varken. ts'ye karşı da 60 dk 10 kişi oynadık ama ts nerdeyse hiçbirşey yapamadi. şu sezona çok yazık oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemi olayı olmasa gerçekten şampiyonduk :(

      Sil
  5. Kartlarin bazilarina itirazim yok ama son 4 mac 4 tane kirmizi kart görmüsüz özellikle verilen ara sonrasi bir takimin sampiyon yapilmaya calisildigi cok belli her sey kurgulanmis bu noktadan sonra özellikle yabanci futbolculardan konsantasyon beklemek pek mantikli degil, herkes her seyin farkinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doymuş ismi oynatma, kendini kanıtlamak isteyeni oynat.

      Sil
  6. Çöpe atmadık, işler istediğimiz gibi gitmedi. Sonra toparlasak da pandemi süreci başladı.

    YanıtlaSil
  7. Feghouili tam bir Arap gibi sırtından bıçakladı takımı. Gitmeli ve gitmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Irkçılık yapmam, ırk üzerinden bakmıyorum. Ama yaptığı da ihanetti.

      Sil
    2. Haklısın ağabey. O günün siniri ile yazılmış bir yazıydı ama o ihanet çok şeye mal olacak. Belhanda/Feghouili satış paketi gerekli inşallah.

      Sil
  8. Yabancı sınırı gelmeli artık ya
    Yok mu sınır anlatan
    He biz yarıştan koptuk prd
    Benim ki de soru işte

    YanıtlaSil
  9. terim'in kredisi sonsuz. 3 sene kupa bile alamasa kimse gık demez.
    ama rahat olması gerekirken sanki panik halinde gibi davranıyor.
    acele kararlar alıyor. babel mesela? niye geldi niye gitti.
    bu kadro kötü değil. ama daha doğru bir sistem gerekir. pas futbolu ısrarı yerine malzemeye bakmak gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel konusu haklıydı. Değerli futbolcu ama olmadı maalesef. Haliyle de gitti, ffp artısı sağladın.

      Sil
    2. + olarak Babel gibi isimlerle de pas oyunu oynayabilirsin. O yüzden geldiler zaten. Babel'i önde koşturamazsın, Onyekuru koşar. Haliyle de Seri parlar.

      Sil
  10. bazı oyuncuların süper lig mantelitesine bir türlü uyum sağlayamadığını görüyoruz,bu durum özellikle kuzey afrikalı oyuncularda görünüyor,

    feguli pozisyonunda da costa arkadan sert bir müdahale yapıyor,canı yanmış oyuncunun ani tepkisi fegulinin yaptığı,bu spontan gelişen bir olay,lakin süper ligin mantığı bu,bu mantığı iyi bilmek gerekiyor yada öğretmek gerekiyor

    yıllar evvel hatırlarsın roberto carlos abdulkader keita pozisyonunu,carlos keitayı tuttu indirdi,çekiştirdi,keitada yumruk salladı,tipik süper lig vakıası,oyuncuları mental açıdadan hazırlamak gerektiğini düşünüyorum,hedefe giderken mental olarak güçlü olmak önemlidir,bunun içinde özel çalışanlar olur kulüplerde

    bu arada yeni sezon kadro mühendisliğinde işi sadece terime bırakmamak lazım,çok gereksiz şekilde mevki şişmesi yaşanıyor maalesef,maddi manevi kayıplarda oluyor haliylen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin hareketi ihanet gibi, üzerine tartışmıyorum bile. Kadro mühendisliğinde hocaya inanıyorum, konuşulan isimlere de bakarak. Falcao olayı onun dışında gelişti. Dilediği forvetleri alsa yine başka bir şey konuşurduk.

      Sil
  11. Şimdi zor bir dönem başlıyor artık, cl geliri yok ,konbine geliri geçen sezonlara göre düşük olacak, malum ekonomik durum nedeniyle sponsorluk gelirleride çok sınırlı uefa kıskacı ise tepemizde , bir yandan takımda , oyunda ,oyuncuda değişiklik gerek, bir yanda bu durumdan en az hasarla çıkaracak bu beceri sahibi yeni bir yönetim anlayılışı gerek yenilenme kaçınılmaz lakin bunları doğru yapabilecek insanlar sahne alacakmı yoksa sadece seyretmeye devammı edecekler bu yaz sıcak geçecek tedbir olarak radikal karar alınmaz sorunların kıyısından dolaşılır kervan yolda düzülür dersek çok şeyi geleceği ıskalarız şimdi camiada tüm bileşenler akıl koyma sorumluluk alma zamanı yarın çok geç olmadan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün olduğu kadar kemer sıkıp, satışlar yapmak durumundayız.

      Sil
  12. Ben de sezonun ilk yarılarının çöpe atıldığı kanaatindeyim. Terim tipik bir son dakika ders çalışan öğrenci gibi. Fenerbahçe, Başakşehir gibi maçlarda gösterdiği teknik taktik becerilerini Anadolu takımlarına karşı göstermiyor. Bence onları küçümsüyor. Ufak bir iki dokunuşla onları halledebilecekken ilk yarıda "pas oyunu" gibi fantezilere girişiyor ve tokadı yiyor. Yumurta kapıya dayanınca aklı başına geliyor. Denizli, Konya, Malatya, Gençler, Ankaragücü gibi maçlarda ilk yarılarda çok anlamsız kayıplar yaşadık. Bundan sonra böyle olmaması lazım. Kadro yenilenecekse doğru düzgün yenilenmeli.İlk devre sonunda tekrar bir revizyona mahal vermemeli. Abuk subuk güven vermeyen ve masraflı oyunculardan kurtulunmalı: Selçuk, Ahmet, Belhanda, Feg, Falcao, Babel, Diagne gibi. Gençlere de güvenilmeli. Emin'in kesinlikle Ahmet'ten aşağı kalır yanı yok. Atalay, Ali Yavuz gibi isimler değerlendirilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarılar çöpe atılmıyor, beklenildiği gibi ilerlemiyor işler. Adam neden kendine handikap yaratsın. Pas oyunu fantezi değil, oynanabilir bir oyun. Başaramadı ayrı. Başaramadığında da o 1-2 hamle geldi zaten. Tokat yiyor falan çirkin söylemler, Fatih Hoca'nın attığı tokatlar buradan uzaya yol olur. Gel gör ki o tokatları sadece rakibe değil, bu yorum zihniyetinde yazan arkadaşlara da gelmiş.

      Sil
    2. iki devre arasındaki farklara bakarsan yanıt kendini gösterir. rakipler göçmediğine göre gs yeterince kendini ilk devreye vermiyor demektir. bunun sebebi de takımı bu maçlara yeteri düzeyde hazırlayamamak. yukarıda maçları saydım. sadece bu maçlarda 11 puan kaybettik. rakiplerin buralarda o kadar takılmadı. üstelik bu kadroyu sene başında kurup ikinci yarı değiştiren de sensin. selçuklara hala tahammül eden de sensin. pas oyununun olmayacağını bir devre çöpe gittikten sonra görüyorsan da geçmiş olsun. sonuç şampiyonluğun kaybı ve başarısızlık.

      ben artık ne oynadığını bilen tarz sahibi felsefeye sahip bir takım olsun istiyorum. başakşehirin bile kimliği oluştu. bizim takımın hakkı bütçelere, camiaya bakınca bu değil. fenerin beşiktaşın çöktüğü şartlarda senelerce ligi domine etmesini beklersin, yapamıyor. hakem hatasından puan kaybetsen de kanırta kanırta büyüklüğünü kabul ettirmen lazım. açıkçası ligin genel kalitesini de bu yükseltir. yeteri düzeyde takımın başındasın, sözün geçiyor, bir şekilde yap artık şunu be adam diyebilelim. terimin aşması gereken çıta artık bu: galatasarayı almanyanın bayern münihi yapmak.

      Sil
    3. Galatasaray'ın görmek isteyen adına felsefesi daima var. O felsefesi var dediğin takımları geçmekle geçiyor ömrümüz. Bu sezon pandemi süreci olmasa bambaşka şeyler konuşuyorduk.

      Sil
  13. Trabzonspor iyi oynamadı emin olun bu haliyle bile Galatasaray daha iyiydi. Ancak tarih maalesef skoru 1-3 yazacak kimse Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu görmeyecek. Birkaç oyuncuya söyleyecek çok lafım var ama sansür uyguladığın için yazamıyorum. (Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir