26 Temmuz 2020 Pazar

Galatasaray'da yapabilir ya da geleceği var anlamında yazmıyorum


Ozornwafor transferinin en kötü şartlarda dahi zarar ettirmeyeceğini söylemiştim ki, Granada'ya kiralık olarak gidişiyle dahi bonservis bedelini çıkarttı. Genç ve potansiyelli bir futbolcu olduğu söyleniyordu. Kamp döneminde gördük ki ileriye dönük çok fazla bir ışık yok. Granada'da sadece 4 maça çıkabilmiş. Futbol olarak ilerleyebildiğini düşünmüyorum. Yine de fiziksel gelişimini konuşmak gerekiyor. Kendisi adına bir yatırım olabilir.

Galatasaray'da şansı yok çünkü. Bu seviyede değil. Hele ki yeni yabancı kuralının ardından zaten şansı kalmıyor. Gençliğinin hatırına talip bulacaktır tabii. Anadolu'dan yapılabilecek x transfer adına takas olarak gidebileceğini düşünüyorum. Kayserispor'lu Mensah deniliyor mesela. Bakarsınız o transferde takas olarak takımdan ayrılır. Tek çıkar yol da bu gibi görünüyor. Düşüş maaş ve yaş, sol ayaklı bir stoper. Anadolu'da birçok alıcı bulur.


Sezon başındaki durumu buydu. Dal gibiydi, savruldu gitti. Şans bulduğu hazırlık maçlarında hiç etki edemedi. İlk tecrübe tabii, Avrupa'da ilk deneyim. Sol ayaklı olmasının hatırı var belki de. Stoper için onu değerli kılabilir. Fizik olarak da güçlenince, belli seviyede bir stopere dönüşür. Bunu Galatasaray'da yapabilir anlamında yazmıyorum, bu seviyelerde değil. Granada değil de, oynayabileceği bir takıma gitse daha iyi de olabilirdi. 

Opsiyonu da 1 milyon 850 bin avro'ydu. Bu opsiyonu koyduğunuzda dahi, futbolcuyla alakalı bir gelecek düşünmediğinizi söyleyebilirim. Ozornwafor ve Jesse Sekidika, Anadolu'dan herhangi bir transfer adına takas olarak takımdan ayrılır. Burada piyasaları var, tutulan futbolcular. Ozornwafor zaten bonservis bedelini kiralık gittiğinde çıkardı. Jesse de bedelsiz olarak takıma katılmıştı. Galatasaray'a imza attığında dahi birçok takım kiralık olarak kadrosunda görmek istiyordu.

2 yorum:

  1. Düşük maaşin önemi burda ortaya çıkıyor işte. Oyuncudan bir şekilde kazanıyorsun. Çünkü daha fazla kazanmak ya da gelecekte daha fazla kazanmak adına ayrılmak istiyor takımdan.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir