7 Temmuz 2020 Salı

Geri döndü, eski klasını da yeniden hatırlıyor



Feghouli dönemini de tamamladık. Kafalarda ufak bir "acaba" düşüncesi de kalmadı. Gitmeli üzerinden zaten konuşuyorduk. Şu an kalan haftalarda da oynamaması gerektiğini düşünüyorum. Lig zaten koptu, Avrupa yapar mıyız diyoruz. Yaparız yapmayız, orası da ayrı konu. Yeni kazanımlar diyorum ben, gelecek sezonlar adına umutlanabileceğimiz isimlere ihtiyacımız var. O isimlerin başında da Emre Akbaba geliyor. Geri döndü, eski klasını da yeniden hatırlıyor.

Galatasaray'da "meziyetsiz" damgasını yese de, son 2 haftada hakkı verilmeye başlandı. Israrla aynı şeyi yazıyorum, rakip kaleye mümkün olduğu kadar yakın oynamak zorunda. Oraya yaklaşınca "bitirici" etkisi ortaya çıkar. Sezon içinde 10 golü bulur, etrafı da kaliteli hücumculardan oluşuyorsa yanına 10 asisti ekler. Trabzonspor karşısında da etrafında biraz daha kalite olsa, ilk 30 dakikada net 2 asisti vardı.

Sahte 9 gibi oynamaya çalışıyor ki bu işi de iyi yaptı. Başakşehir karşısında 1-0 geriye düştükten sonra onu kulanabildik. Trabzonspor karşısında ise ilk andan itibaren o organizasyon oturmuştu. Top da saklıyor, açık alanda doğru koşuyu da yapıyor. Top ayağındayken de çok rahat rakip geçebildiğini gördük. Şutu var, iyi bitirici, gol sezgisi yüksek. Şu an Galatasaray'ın en önemli hücum kozu. Yiyeceği bir kamp sonrası ise çok daha iyisi olacak.

Şimdi Adem Büyük dönüyor, forvete o geçecektir. Emre Akbaba'yı da Feghouli yerine sağ kanatta görürüz. Ya forvetin arkasında, ya sahte 9 gibi, ya da sağ kanatta görmek gerekiyor. Feghouli gibi "kanat oyun kurucu" rolü olacak ve saha içinde biraz daha serbest hareket edecek. Sık sık da rakip ceza sahasına girdiğini, goller attığını göreceğiz. Ona uygun bir pozisyon. Kalan haftalarda gemiyi karaya yanaştırırken ihtiyacımız olacak.

Yeni sezonda ilk 11 için yerli zorunluluğu geliyor. Emre Akbaba gibi bir ismi de kenarda bekletme lüksümüz yok. İlk 11 için hazırlayacağız ve büyük ihtimalle Feghouli yerine yazdığımız isim olacak. Kullanmamız da gerekiyor, sakatlık dönüşü beklediğimin çok daha üzerinde. İzin verilirse o da futbolunu oynayacak. Anlamsız eleştiriler ve algılar var. Sosyal medya üzerinden yüksek takipçili bazı hesaplar öyle şeyler yazıyor ki.

11 yorum:

  1. ts maçı bence bizdeki en iyi maçıydı. özellikle top saklamasını filan çok iyi yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşa da güzel kaçıyor, koşuları mükemmel.

      Sil
  2. Burak bey alanyaspor yakınen takibimimden dolayı emre akbaba hakkında bir şeyler söyleyebilirim eğer şu an alanyaspor süper ligte ise bunda emre akbaba 'nın büyük katkısı var esas antalyaspor oyuncusu idi sezon başı kampında yararlanamadılar kiraladılar ikinci sene ise ligden düşünce tekrar alanyaspor'a kiraladılar o sene çok dengeli iyi bir kadronun en önemli parçası oldu..konya'da oynanan adanademirspor finalinde sizin bahsettiğiniz sahte 9 da klas bir gol attı (belki hatırlarsınız belki internette bir yerlerde vardır) alanya'da onu başarılı kılan oyun onun üzerine kurulan bizdeki son 2 maçtaki oynadığı yerdeki oyundu.tesbitlerinize katılıyorum bu şekilde gelecek sezon daha çok fayda sağlayabiliriz aslında faydasını gördüğümüz bütün maçlarda da bu şekilde bu bölgede oynadıgı oyundu attığı gollere bakmak yeterli ..değerli bir oyuncu doğru kullanıldığında doğru dinamik bir takımda farkıda anlaşılır alanyaspor döneminde iyi anlaştığı niçin geri gittigini
    anlayamadıgım bir oyuncu daha vardı tayfun bingöl..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba çok kaliteli bir isim. Şu sakatlıklar olmasa daha farklı şeyler de konuşurduk.

      Sil
  3. Akbaba'nın kumaşı sağlam sakatlıklar sebebiyle kendini çok gösteremedi ama gerçekten kaliteli ayağı var. Oyunu okuma zekası iyi. Sabır gereken oyuncularımızdan birisi seneye son hakkını umarım iyi kullanır. (Alp)

    YanıtlaSil
  4. Sakatliksiz baştan sona bir sezon geçirdiğinde mutlaka başarılı olacaktır. Bir de doğru mevkide oynaması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet arkası ya da sağ kanat diyorum onun için de.

      Sil
  5. yetenekleri de belli mevkisi de. mevkisinde oynatılırsa iş yapar.
    ısrarla 8 numara olarak denenirse yapamaz. bu kadar basit.

    YanıtlaSil
  6. 10 numarayı almasını bekliyorum sonrası zaten gelecek evelAllah

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir