6 Temmuz 2020 Pazartesi

Ivan Angulo & Galatasaray, Onyekuru defterini kapatırken



Onyekuru defterini kapattık diyebilirim. O işin bu saatten sonra geri dönüşü olmaz. Yine de Onyekuru tarzı bir kanatın, Fatih Hoca'nın oyun düzeninde önemi var. Transfer döneminde bu tarz bir kanat transferi mutlaka gelecektir. Bu iş de mümkünse bonservisle olur. Kiralık bir isimle devam edip, günü kurtarma düşüncesi ilerleyen günler adına sorun olmaya başladı. Onyekuru'yu kaybettik işte. Biraz daha kalıcı bir adım atılacaktır.

Ivan Angulo da bu noktada gündeme gelen isimlerden. Palmeiras'ın futbolcusu ve Cruzeiro'da kiralık olarak forma giymekte. Bu sezon da toplamda 17 maçta 2 gol 3 asisti var. Cruzeiro ve Palmeiras arasında ödeme sorunları olduğu yazılıyor. Palmeiras da futbolcuyu pek elinde tutmak istemiyor gibi. Galatasaray ihtimali de bu noktada devreye giriyor gibi. Daha öncesinde de Galatasaray için konuşulmuş bir futbolcu. Scout ekibinin bu noktada iyi işleri var.

Oyun tarzını biraz Keita'ya benzettim. Hücum jokeri gibi, hücumun birçok noktasında oynasa da ağırlıklı olarak sağ kanatta forma bulmakta. Oyun tarzı da Keita'ya benziyor. Tabii şu aşamada onun gibi bir fiziksel gücü yok. Biraz daha güçlenmesi gerekecek. Birebirde çok etkili, oldukça tempolu ve patlayıcı gücü yüksek. Karar alması ve bitiriciliği problem. Yaş henüz 21, bu noktalarda gelişim sağlayacaktır.

Sol kanatta da olabilir. Biraz daha kat ederek oynamasını öğrenmesi gerekir. Fatih Hoca'nın bu tarz hücumcular üzerinde önemli dokunuşları var. Ivan Angulo adına da raporlar iyiyse bunu sağlayacaktır. Hem geleceğe dönük bir adım, hem de takımın ihtiyacı. Bu tarz bir "patlayıcı özelliği" olan kanat ihtiyacı olacak. Onyekuru'nun eksikliğini mutlaka hissederiz. Gerçi o biraz daha topsuz oyunda iyiydi. Ivan Angulo ise bitiriciden ziyade hazırlayıcı, topla ilişkisi oldukça iyi.

Bu tarz hamlelerin devam etmesi önemli. Gençleşmek bir yana, maliyetler de düşmüş olacak. Yenilenme de böyle sağlanır. Bonservis girdisi sağlayabilsek çok daha iyisi de olur. Ortada enkaz görüntüsü yok, sadece gitmesi gereken 2-3 isim var. Sonrası zaten gelecektir. İsimler çıkıyor, herkesin hemfikir olacağı tarzda. Yeter ki şu sezon bir şekilde bitsin ve gemiyi sağ salim karaya yanaştıralım. Fatih Hoca da bu başarısızlık sonrasında fazlasıyla hırslanacak.

10 yorum:

  1. ne isterler ki buna bonservis olarak ? ayrıca bruma kiralik ihtimali kesinlikle zorlanmalı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Abi naçizane bi fikir bu tarz ismi çok bilinmemiş isimler için izleyenlerden detaylı analiz alma şansın varsa röportaj gibi güzle olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıyan isimlere sormamız lazım orada, ben yüzeysel kalırım :)

      Sil
  3. uzun aradan sonra merhaba. ayrılışımız iyi olmadı evet bu sebeple istersen yorumu yayınlamayabilirsin. ivan angulo haberi için geldim. u20 dünya kupası sonrası emre utkucana buradaki bir yazında da paylaştığım listeyi post etmiştim. uzun uzun bir yorum yazmıştım yazına. o yazıyı bulamadım. stoperler: carlos cuesta, jackson porozo bek: diego palacios orta saha: jose cifuentes, andres balanta, mohamed camara, sergiy buletsa kanat: ivan angulo, ousseynou niang santrafor: sekou koita. postaladığım liste bu şekildeydi. ulaştığını düşünmüyodum ama bugün ivan angulo haberlerini görünce şaşırdım. turnuvada fazlasıyla beğendiğim bir isimdi. umarım gelir. yakın zamanda clermonttan adrian grbici de post etmiştim. okuyup okumaması önemli değil aslında. bu oyuncuların farkında olması yeterli benim için. yaş ortalamamızı 25in altına çekmeliyiz. herşey galatasaray için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen futbolcunun adını yeni duyduğunda, Emre Utkucan seceresini dökmüştür zaten. Herkesten haberleri var, takip ediyorlar. Senin mesajın iletilmemiştir bile, emin olabilirsin.

      Sil
    2. herkesten haberleri var ve rakiplerimizin scoutu sörloth falan bulurken biz falcaoyu alıyoruz. o da iyi. göreve geldiğinden beridir 7.5 sene geçti. göz önünde bulunan brumayı saymazsak. gençlerin oynadığı uluslararası turnuvalardan ozornwafor dışında alınan 1 tane isim sayabilir misin? bak sadece 1 tane say diyeceğim ki gerçekten seceriyi dökmüşler. para falan lazım demek gibi bir kolaylığa kaçma. güya salzburgun bu tarz ucuza hatta bedelsiz alıp geliştirip sattığı 1 ton oyuncu var. hepsi premier ligte bundesligada woww diye izlediğimiz oyuncular. marcao luyindamayı almamızla birlikte işi istatistik scoutluğu ile yürütüyorlar diyip bu sefer istatistiki olarak iyi olan oyuncuları post ettim bu sezonun devre arası. grbic başta hanes delcroix, halil dervişoğlu, krystian bielik, chidere ejuke, orestis kiomourtzoglou vs. bunlar biraz para gerektiriyor tabi diğerlerine göre. marcao luyindamaya verdiklerimiz gibi. yine diyorum okumuş da olabilir okummamış da olabilir. önemli değil. yeter ki artık bu tarz isimleri görsün ve aldırsın. ivan angulo ile başladı bakalım sırada kimler var. grbic olabilir mi? santrafora da ihtiyacımız var gayet olabilir.

      Sil
    3. Falcao'nun gelmesi ondan bağımsız bir olay. Scout öneri yapar, transfer yapmaz. Transferi yönetim ve teknik heyet yapar. Emin ol, sen giderken onlar geliyor. İşleyişi bilmedigin ve çok FM oynadığın için bu yorumları yapman doğal.

      Sil
  4. Ben önümüzdeki sezon emre akbaba merkezli bir 4-2-3-1'e dönüş arzuluyorum. bu anlamda iki kanat oyuncusunun da hazırlayıcı olması gerek bence. solda emre kılınç sağda ivan angulo olabilir. emre ve ilerde de kalırsa falcao iş bitirici rolde görünebilirler. ortasaha merkezini de iki yönlendiriciyle oynarsak -örneğin irfan-seri ikilisi- bomba gibi olabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de arzuluyorum, 4-3-3'den biraz da sıkıldım. Yerli zorunluluğu geliyorken de Emre Akbaba gibi bir isim 11'e yerleşmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir