30 Temmuz 2020 Perşembe

Iago Herrerín & Galatasaray, Carrasso kadar kaleyi korusa yeter derim


Yeni getirilen yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesinin ardından, çoğu takımın transfer stratejisi değişti. En azından günü kurtarmak adına hamle yapma imkanı doğdu diyelim. Transferde yine yerli ağırlığı, gelecek sezonlara hazırlık anlamında önemli. Günü kurtarmak ise, bazı pozisyonlar adına geçici hamleler demek. 1 yıl kiralayabileceğin yabancı buna örnek. Ya da Muslera'nın sakatlığı sonrası, onun olmadığı haftalarda kaleyi emanet edebileceğin yabancı kaleci için.

Israrla yerli kalecileri konuşsak da, transfer edebileceğimiz çok fazla isim yok. Volkan Babacan'a odaklıydık. O da Başakşehir'de kalacak gibi görünüyor. İş doğal olarak yabancıya kaymış durumda. Muslera'nın olmadığı dönemde kaleyi alacak, döndükten sonra ise tribüne çıkmayı kabul edecek, tecrübeli bir eldiven lazım. "Tecrübe" en önemli nokta. Direkt katkı almak ve an geldiğinde ayakların titrememesi gerekiyor.

Yedek kaleci mantığım da buydu. Muslera zaten istikrarlı bir kaleci ve olmadığı tek tük maç vardır. O anlarda ayaklar titrememeli işte, kaleye geçen isim sanki haftalarda oynamış gibi güven vermeli. Bu konuya en güzel örnek Carrrasso'ydu. Sinan Bolat ve Cenk Gönen gibi yedek kalecilerimiz de oldu ama hiçbiri o 1 maç oynayan Carrasso'nun verdiği güveni veremedi. Yedek kaleci için yabancı işi lüks, orası doğru. Maalesef yapacak bir şey yok.

Türk basını konuşmasa da, dış basında, Athletic Bilbao'nun kalecisi olan Herrerin iddiaları var. 32 yaşında ve şu an Bilbao'da yedek kaleci konumunda. 1 yıllık da sözleşmesi kalmış. Bu sezon oynadığı 9 maçta 10 gol yemiş, 3 maçta da kalesini gole kapatmış. Önemli bir tecrübe olduğunu söyleyebiliriz. Yıllardır Bilbao'da olsa da, ara dönemlerde çeşitli İspanyol takımlarına kiralanmış. Piyasa değeri de yedek bir kaleciye göre fena sayılmaz.

Kendisiyle alakalı çok fazla yorumum yok. Carrasso kadar şu kaleyi korusa yeter derim. Muslera'nın ne zaman döneceği belli değil ve inanılmaz sıkışık bir fikstüre gidiyoruz. Bu sıkışık fikstür içinde Okan Kocuk da tamamen silinmiş değil, o da oynayacak. Tek başına bırakılamaz sadece, önüne mutlaka tecrübeli bir kaleci gerekecek. Herrerin de eğer bonservisi elinde ya da kiralık şekilde gelecekse doğru profil gibi görünüyor.

4 yorum:

  1. bu isim ya da başkası. yabancı kaleciye karşı değilim elbette. ama bu gidişle yabancı sayısı düşecek. ve türk kaleci çok önemli olacak.

    okan'ın üstünde durabiliriz diyorum her şeye rağmen. türk çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıllık, geçici yabancı kaleci olabilir. Okan Kocuk yine oynasın ama rekabet lazım.

      Sil
  2. Yabancı kontenjanı artması ile yabancı yedek kalecinin önü açıldı. Hâlâ oynuyorsa Carrasso gelse bile olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bıraktı da, o tatta olan bir kaleci lazım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir