4 Temmuz 2020 Cumartesi

İrfan Can Kahveci & Galatasaray, Avrupa adına doğru zamanın geldiğine inanıyorum



İrfan Can Kahveci 24 yaşına geldi ve Avrupa'ya transferini ben de bekliyorum. Son dönemde Avrupa'ya gitmiş birçok Türk futbolcu var ve önemli işler yapıyorlar. İrfan Can Kahveci de o potansiyelde. Bir süredir transferini beklesek de, hala bu konuda adım atılmış değil. En son Sevilla gibi takımların ilgisinden bahsediliyordu. Değerli de bir futbolcu, özellikle yerli noktasında yerine yazabileceğiniz çok fazla isim yok. 

Haliyle de bonservis bedeli yükseliyor. 8-9 milyon avro gibi bir bonservis bedelinin olacağını düşünüyorum. Başakşehir'le 2024 yılına kadar sözleşmesi var ve kulübün eli güçlü. Bonservis bedelini düşününce de, Türkiye'den bir takım bu rakamlara İrfan Can Kahveci'yi alamaz diye düşünüyorum. Fenerbahçe'yle adı sık geçiyor mesela. Düşünüyorum da, bu bonservis bedelini, hele ki bu ortamda nasıl verecekler? 

İrfan Can Kahveci'nin Başakşehir'e gelişi de enteresan bir olaydı. Gençlerbirliği döneminde de bu potansiyeli gösteriyordu. O dönem ödenen 2.5 milyon avro az gibi görünse de, Galatasaray bu transferi istediğinde rakam 4-5 milyon avro'lara geliyordu. Haliyle de "bu futbolcuyu nasıl kaptırdık" diyemiyorum. Başakşehir'den transferinde de böyle olur. X isterken konuşulan rakamlarla, Galatasaray isterken konuşulan rakamlar değişir.

Galatasaray'a transferini de çok zor görüyorum. Böyle bir bonservisi verebilme şansımız yok. Futbolcunun ederi vardır, o ayrı konu. Şu rakam oldukça büyük ve mevcut ortamda lüks durur. Sattığın kadar al var zaten, ciddi satışlar gerekir. Ülke içinde de böyle bir bonservisin dönmesi herkesi zorlar. Futbolculuğunu severiz, beğeniriz, gittiği takımda da büyük farkı olur. Yerine yazılabilecek daha iyi bir yerli yok.

Pas ve teknik kapasitesi, topla çıkışları, oyun görüşü üst seviyede. Herkesin isteyeceği, modern bir 8. Atlayacağı bir eşik var tabii, onu da Başakşehir'de yapamayacak gibi görünüyor. Şu an bir noktaya geldi, üst seviyeye geçmesi adına sanki bir takım değişikliği gerekli. Avrupa adına doğru zamanın geldiğine inanıyorum. Galatasaray'a gelse de uluslararası futbolcu olma yolunda adım atmış olacak. Zor transfer, keşke diyeceğim ama cidden olur tarafı az.

2 yorum:

  1. İrfan Can'ın bonservis bedeli kadar para bizim bütün transfer bütçemiz olabilir ancak. Al sat dengesinde bunun üstüne çıksak bile fazla açılmamak durumundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülke içinde de kimse karşılayamaz, çok özel futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir