1 Temmuz 2020 Çarşamba

İsyan ediyor, son ana kadar mümkün olan en iyiyi zorluyoruz


Başakşehir maçı sonrası, Fatih Hoca'nın açıklamaları üzerine de bir şeyler konuşalım. Hocayı övdüğümüz, bazı noktalarda da eleştirdiğimiz taraftar oluyor. Başakşehir maçı üzerinde değil tabii bu eleştiriler, bence olabilecek en iyi işi çıkardık. İyi hazırlandık ve doğru bir futbolla kazanmayı hak ettik. Bu kadar eksiğin ve mental olarak kopuşun sonrası, şu maça böylesine bir odak kolay değil. İsyan ediyor, son ana kadar mümkün olan en iyiyi zorluyoruz. İşin genel tarafı farklı, onu sonrasında konuşuruz.

"Emin'e de çok sevindim. Bir genci doğru zamanda oyuna koymak çok önemli. Geçen maçımızda koymamıştım. Türkiye'de hava üstünlüğü en iyi olan üç oyuncunun arasında olağanüstü mücadele etti. Altı topun dördünü kazandı, ayağa iyi oynadı. Belki kazanamadık, mutsuzum; ama Emin adına çok mutluyum."

Emin Bayram için aylardır konuşuyoruz. Doğru zamanın da çok daha öncesinden geldiğini düşünüyordum. En azından "pandemi" sonrası dönüşte oynayabilirdi. Hadi diyelim ilk olarak Ahmet Çalık'ı görmek istedik. Yapamayacağını bile bile üstelik. Gaziantep FK karşısında kırmızı kart görüp oyundan çıkarken, oyuna girmesi gereken isim Emin Bayram'dı. Biz ise Taylan Antalyalı'yı oraya çektik. Görüyoruz ki oynuyor çocuk, en zor ortamda dahi ezilmiyor. Bu saatten sonra da formayı bırakmayacaktır.

"Lemina ilk yarı 'hocam biraz oynayayım ama ayağım iyi değil, her an değişebilirim' dedi. Bize işaret edince yat dedik; ama geçen hafta Falcao'nun yaptığı gibi yatmadı. Yarın bakılacak. Onun durumu da iyi durmuyor açıkçası. Falcao oynar mı? Yarın öbür gün doktorlarımız, sağlık heyetimiz bakacak. Kim oynarsa oynasın bu mücadeleyi, bu futbolu bekliyorum."

Lemina konusunda sıkıntı var maalesef. İyi diyeceğimiz 2-3 maç sonrası yaşanan klasik bir durum. Bu yüzden de Lemina üzerine yatırım yapmak ve temel olarak onu almak zor. Şu açıklamasında ise sanki bir Falcao mesajı var. Lemina'nın iyi niyetle oynamaya çalıştığını ama Falcao'nun zorlamadığını belirtiyor. Sakatlık açıklamasında da aslında geri dönüşü uzun olmayacaktı, biraz özveri gerekiyor. Falcao zorlayacak mı peki, göreceğiz.

"Birkaç hafta önce, pandemi öncesi kendi kalesinden karşı kaleye en iyi şekilde, en planlı şekilde giden, en iyi oynayan ve olağanüstü formda bir Galatasaray vardı 8 maçlık periyotta. Sivas maçında da muhteşem bir futbolla geliyordu Galatasaray. Pandemi sürecinde olan oyuncularımız kaybettik, çoğu takım sakatlarını iyileştirdi. Temennimiz de odur. Arkasından sadece ayak kırılmaları, diz sakatlıkları değil, kart cezaları da oldu. Olmayan kararlar oldu. Buna rağmen bu kadar moral bozukluğu, sevgiye, seyirciye, şefkate ihtiyaç duyan bir takımın böyle mücadele etmesini de saygıyla karşılamak lazım. Onun için onları tebrik ediyorum."

Pandemi süreci bizi kırdı attı. Bu süreç yaşanmamış olsa şampiyonluğa koşuyorduk. Özellikle Trabzonspor bu süreçte sakatlarını iyileştirdi ama biz mevcut futbolcularımızı da kaybettik. Hakem faktörü de diğer etken, kazandırmadılar sana. Şu tabloda da "hoca hata yaptı" diyemiyorum işte. Ligin 2. yarısında gümbür gümbür ilerleyen bir Galatasaray vardı. Çalışmadık, kondisyon yok gibi yorumlara da katılmam. Başakşehir karşısında gösterilen efor ya da Gaziantep FK karşısındaki mücadele ortada. Bu takıma ben de saygı duyuyorum, gelecek sezon çok daha iyisi olur.

"İnşallah kim olursa olsun böyle oynamaya devam edeceğiz. Yunus'u da sokacaktım; ama oyunun momentumu lehimize olduğu için oyuncu değiştirmek istemedim, böyle karar almıştım. Ömer yorulduğu, Lemina sakatlandığı için mecbur kaldık. Bazen çoklu değişiklikler çok da iyi olmuyor. Üzgünüm, Galatasaray seyircisi adına da üzgünüm. İsterdim ki 5 puan farkla son 5 haftaya girip, sonra alıp başımızı gidelim; ama sonuna kadar devam edeceğiz."

Emin Bayram'ın şu görüntüsü, hocanın gençler konusundaki cesaretini tekrar hatırlatacak gibi. Farklı isimleri de görmeye başlayacağız diye düşünüyorum. Yunus Akgün başta olmak üzere, şans bulmasını beklediğim farklı isimler var. Kalan haftalarda da şansı olacak. Başakşehir karşısında, skor ararken Yunus Akgün'ü düşünmek değerli bir hareket diyebilirim. Fatih Hoca'yı yıllar yılı bu cesur hareketleri ile hatırlarız, hocanın da kendisini tekrar hatırlaması o kadar önemli ki. Beşiktaş şu an ilk 11'inde 2 genciyle oynuyor ve kazanıyor da. Galatasaray niye yapmasın, çok daha kıymetli potansiyellere sahip.

"Yenip aradaki 5 puan farkla ilgili bazı şeyleri söylemeyi çok isterdim; ama olmadı. Çok yaklaştık. Çok da pozisyona girdik. 21 tane şut atmışız, 36 orta yapmışız. Ortalara bir tane kafa vurmamışız. Bu da çok doğal zaten. Onun için set çalışmıştık. Santrforumuz olmadığı için böyle bir şeyle karşılaşacağımızı biliyorduk; ama set oyununda özellikle on sekiz civarında ve içinde, üçüncü bölgede en iyi şekilde pas yaparak ve 2'ye birlerle, şutlarla, arkaya sarkarak pozisyona girme düşüncelerimiz oldu; fakat son topu içeriye atamadık. Yapacak bir şey yok, devam edeceğiz. Yeter ki böyle oynayalım. Galatasaray her haliyle iyi futbol oynamaya devam edecek."

Şu ortamda bulunabilecek en iyi çözüm bulunmuş. 1 hafta gibi kısa bir sürede de 4-6-0 gibi düzene alışmak kolay değil. Ezber oyunu çünkü, mümkün olduğu kadar set hücumu yapmanız lazım. Fatih Hoca da takıma bunu çalıştırmış ve başarılı oldu diye düşünüyorum. Pozisyonlarımız var, rakibe göre çok daha üstündük. Belki berabere kaldık, şampiyonluk hedefi uzaklaştı ama eminim ki görüntüden herkes mutlu. Arada genç kazanımlarımız dahi var. Şu yapıyı mümkün olduğu kadar değiştirmeli ve ligin ilk yarısından itibaren sonuç alan bir Galatasaray izlemeliyiz.

5 yorum:

  1. Eski cesareti yok hocanın artık. Emin in aylar öncesi oynamaya başlaması gerekiyordu. Emin i mecbur kaldığı için oynattı yoksa yine kafasında yoktu bence. Takıntı yaptı bazı şeyleri de inatla takıma çok ta uymamasına rağmen 4 3 3 te ısrarı gibi. Takım formsuz hoca daha da formsuz. Umarım önümüzdeki sezon eski hoca yı da görmeye başlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski cesareti vardır da, bazı inatlar konusunda haklısın. Emin'i bir şekilde oynatacaktı ki o iş yazı bulacak diye bekliyordum artık. Hoca formdaydı, maalesef formsuzlaştırdılar. Pandemi süreci ve adaletsizlikler bitirdi. Çok rahat ulaşıyorduk şampiyonluğa.

      Sil
    2. volkan ve burak bence ikiniz de haklısınız. hayır eyyam yapmıyorum ben cüneyt çakır mıyım :)

      emin'e daha erken forma verebilirdi. ahmet çalık ısrarı boş. ahmet ıska geçeceğine emin geçsin. 4-3-3 inadı 4-2-3-1 nefreti de emre akbaba'yı etkisiz hale getiriyor.

      ancak burak da şu açıdan haklı. pandemi olmasa bence de şu an banko liderdik. 23 diyecektik lig bitimi. ayrıca hoca ile uğraşıldığı da doğru. ama hoca da her sene ligin ilk devresini çöpe atarak ekmeğe yağ sürüyor.

      Sil
    3. Çöpe atmıyor da, istediği olmuyor diyorum ben.

      Sil
  2. Beni de soğuttu tabii, eski heyecan olmuyor. Bu süreç böyle maalesef.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir