10 Temmuz 2020 Cuma

Jean-Ricner Bellegarde & Galatasaray, transfer stratejisi nasıl gelişecek?



Galatasaray'da yeni sezonda nasıl bir kurgu olacağını da bilmiyorum. 4-3-3 mü devam edecek, 4-2-3-1'e mi dönülecek, 4-4-2 mi oynanayacak? Ya da pas futbolu devam mı, felsefe ne olacak? Bunu bizlere "yaz transfer dönemi" söyleyecek. Şu an Avrupa Kupaları ihtimali de zora girdi. Avrupa için mücadele içindeyiz ve maalesef galibiyeti unuttuk. Gemiyi karaya bir şekilde yanaştırmanın yolu da Avrupa'ya katılım hakkından geçiyor.

Transfer stratejisi de buna göre değişim gösterir. Seri'yi tutmak için çaba gösterildiği söyleniyor. Lemina konusunda ise ayrılık oldukça yakın. Orta sahaya atılacak en ciddi hamle Lemina'nın yerine olacaktır. Seri'yi tamamlamak gerekiyor, şu an neredeyse tek başına mücadele veriyor. Sahada Lemina olmadığında da kalitemiz eksik. Lemina çok değerli ama sakatlıkları yüzünden bir türlü istenileni veremedi diyebiliriz.

Satışlar sonrası bir strateji ortaya çıkar. Jean-Ricner Bellegarde ismini de medyadan okuyabilirsiniz. Strasbourg sezon başında 2 milyon avro'ya transfer etmiş ve takımın da en istikrarlı isimlerinden biri durumunda. Toplamda 30 maçta 1 gol 1 asisti var. Orta sahanın merkezinde, biraz daha tamamlayıcı bir futbolcu. 6.5'dan 8 numara diyelim, savunma aksiyonu daha ön planda. Onun için Suat Kaya benzetmesi de yapabiliriz.

Çalışkan ve tempolu bir isim. Teknik meziyeti fena olmayan, topu öne taşıyabilecek ama pas noktasında çok fazla bir şey beklememeli. Biraz daha basit oynar ve görevini yapar. Seri'yi tamamlamak önemli olan, topu dağıtım işini o yapıyor. Biraz daha savunma tarafındaki yükünü azaltmak ve onu sahada daha rahat kılmak lazım. General sayısı çok, biraz daha asker gerekiyor. Bu askerler de kaliteli olmalı.

"Yeni Melo" isteği olsa da, bu tarzda bir ismi transfer etmek zor. O şans nadir gelir, geldiğinde de kullanırsınız. Melo tarzında bir futbolcunun piyasa değeri oldukça yüksek. Oyunun 2 tarafında da etkili olacak, fizik gücü yüksek, tempolu, agresif bir orta saha bulmak zor. Bu konuda "scout" ekibine güvenmek, daha az maliyetli ama gençleşmeye yönelik transferler yapmak gerekiyor. Bellegarde de bu yönde bir futbolcu.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir