5 Temmuz 2020 Pazar

Kaan Ayhan & Galatasaray, değişen mevcut şartlar


Kaan Ayhan transferi konusunda 1 ay önce "mevcut şartları düşünerek" konuşmalıyız diyordum. Tam da o noktadayım. Yine mevcut şartlar üzerinden bu konu hakkında yorum yapacağım. Düsseldorf'un küme düşmesi sonrasında "serbest kalma bedelleri" ortaya çıktı. Düsseldorf ligde devam ediyor olsa, bu transfer yine imkansızdı. 7-8 milyon avro bonservis verme lüksümüz yoktu çünkü. Bugün ise "2 milyon avro'luk" bir serbest kalma bedeli olduğu yazılsa da, bazısı da 4 diyor, 6'ya çıkıyor. Şu konudaki bilgi kirliliğini aşmak lazım.

Ben de 2-4 milyon avro arası bir rakam diye biliyorum. Haliyle de transferi "olabilir" noktasına geldi. Kenan Karaman için de bu geçerli. Hatta onun transferi daha da makul ama öncelikli ihtiyacımız değil. Sol tarafa yerli hamleler yapıyoruz, kanat rotasyonu bir şekilde oluşmak üzere. Forvet özelliği desek de, orada bekleyen Adem Büyük var zaten. Öncelikli bir transfer değil yani. Kaan Ayhan ise farklı, yabancı sınırı da aşağı doğru inerken öncelikli transferlerden olmak zorunda.

Stoperlerden birinin ayrılık durumu var. Bonservis geliri elde etmek gerekiyor ve bu sayede transferde de rahat hareket edilebilir. Eldeki en büyük değerler de stoperler. Marcao'nun gidişi halinde, o tarz bir stoper düşünürken (yabancı sınırını da unutmadan) Kaan Ayhan akıllara gelecek. Belki sol ayaklı değil ama, teknik ve pas özelliği yüksek, geriden iyi oyun kuran bir stoper. Joker özelliği de ayrı tarafı. Sağ bek, defansif orta saha gibi de oynar. Elinizi oldukça rahatlatır.

X bir Türk takımına kaptırmamak gerekiyor. Kaan Ayhan'ı şu şartlarda alan avantaj sağlayacak. Düsseldorf küme düşmemiş olsa, bu transferi Türkiye içinde kimse gerçekleştiremezdi. Bugün ise imkan dahiline gelmiş durumda. Bundesliga'da da kalabilir tabii ama üst düzey bir takımda gideceğini düşünmüyorum. Ya da burada kazanabileceği parayı ve itibarı orada bulması oldukça zor. Türkiye'ye dönüşü onu da güçlendirir, Milli Takım adına da göz önüne sokar.

Olası Marcao ayrılığını da böylece dindirmiş olur, elimizi şimdiden güçlendiririz. Kaan Ayhan / Luyindama, belki Luis Abram gibi sol ayaklı genç bir stoper ve Emin Bayram. Donk'u da bu listeye dahil edeceğiz. Luis Abram gibi bir isim gelmese dahi oldukça iyi bir rotasyon değil mi? Stoper ve kanatlar için çok düşünmüyorum, hatta bekler de tamamlanıyor. Kafamdaki soru işaretleri orta saha için olacak.

9 yorum:

  1. stoper konusu açılmışken U19 takımımızda sol ayaklı ve bu sene hiç oynamayan (sebebini bilmiyorum) bir adet Ogün Çalışkan mevcut.
    bu sene oynamadı hiç geçen sene U19'da banko idi, bu sene sol stoperde genelde Metehan Baltacı oynadı
    Erdi Dikmen, Luis Abram derken altyapımızdaki sol ayaklı stoper ogün çalışkan benim için acaba diyebileceğim bir adam, bu senede oynamayacak ise sözleşme uzatılıp kiralanmalı -tabi doğru takıma-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakat çünkü, çok ciddi sakatlıklar yaşadı.

      Sil
  2. Kesinlikle almalıyız.Ancak nasıl olacak bu bir muammadır.

    YanıtlaSil
  3. Kenan yetenekli değil ama yerli çok çalışkan bir oyuncu. Luyindama ve Marcao ikisini de iyi fiyata satabiliriz. Asıl onemli olan Feghouli ve Belhanda dan para kazanmak. Tabi önce ligi 4.bitirmek lazım avrupa ligi olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenan Karaman'ın pozisyonu dolu sadece, sıkıntı o.

      Sil
  4. kulüplerin sahibi olmadığı için kulüpler soyulmaya mahkumdur hocam
    düşük maaşlı transferler yapılmıyor,çünkü bu durumda bu pastadan pay alma yüzdeleri düşüyor bazılarının

    bu kulüpler yasası ile birşeyin değişeceğini sanmıyorum,transfer sezonunda gene birileri malı götürecekler

    her yıl yüzmilyonlarca avro yurt dışına çıkıyor,hemde türkiye ekonomisi yerlerde iken

    çözüm belli

    1-nba gibi kulüplere harcama sınırı koyacaksın ,ve bence bütün kulüpler nba de olduğu gibi aynı harcama sınırına getirilmeli

    2-sözleşmeler lira üzerinden yapılmalı

    3-oyuncular için galibiyet primi getirilmeli,rekabet için önemli

    YanıtlaSil
  5. Geldiğinde her şart altında faydalı olacaktır. çok isteyen çıkar bizi ister mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkar da burada kazanabileceği rakamları bulamaz sanki. Ya da değeri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir