19 Temmuz 2020 Pazar

Kırılma noktasıdır kendisi


Şu anda "kötüyü" değil, "iyiyi" hatırlarsınız. Son yılları kötüydü, düşüşe geçmişti gibi konular aklıma dahi gelmiyor. Kırılma noktası çünkü, Galatasaray'a imza attığı an akış değişti. Fatih Hoca'nın Galatasaray'daki 3. dönemi büyük olay olsa da, Selçuk İnan olmadan başaramazdık. Saha içinde, Selçuk İnan'ın rüzgarı arkasına alışıyla birlikte başarılar beraberinde geldi. Şampiyonluklar, kupalar. Değişen akışla birlikte yeniden ayağa kalktık. Selçuk İnan da değişen akışın en önemli parçalarından.

Böyle bir futbolcuya hakkımı nasıl helal etmem? Son dönemde düşüşte olması bir şey değiştirmez. Şunu eleştiririm sadece, bu kadar erken yaşta niye böyle bir düşüş? Kendisiyle alakalı bir sorundan bahsediyorum ve nedenini de bilmiyorum. Galatasaray'ı sürüklediği, meşhur "prime" dönemini biliyoruz. Çok daha uzun yıllara damga vurması gerekirdi. Etkisi bana göre 5 yılla sınırlıydı, o 5 yılda da kazanılan her kupada en büyük pay sahiplerinden.

Müthiş bir karakter. Selçuk İnan'ı 7'den 77'ye herkes sever. Muslera için ne düşünülüyorsa, Selçuk İnan için de bunlar konuşuluyor. Bunu da başarmak kolay değil. Bir takımın akışını değiştiriyor ve başarılarında pay sahibi oluyorsunuz. Buna rağmen rakip takım taraftarı size saygı duyuyor ve büyük bir sevgi besliyor. Selçuk İnan'ın geriye dönüp baktığında en büyük başarılarından biri de bu oldu. Galatasaray kaptanlığını hakkıyla yaptı ve saygı uyandırdı.

Bir üzüldüğüm nokta daha var. Hem takımın içinde bulunduğu kötü durum, hem de pandemi süreci nedeniyle sessiz sedasız bir veda oldu. Zamanlı ayrılır desem de, o treni kaçırmıştık. Geçen sezon şampiyonluğu ilan ettiğimiz Başakşehir maçında bu veda yaşanabilirdi. Oyuna girdikten sonra müthiş bir maç çıkardı çünkü. O gün gelen şampiyonlukla birlikte de harika bir veda yaşayabilirdik. Hakan Balta bunu yaşadı, Selçuk İnan'a da yakışırdı.

Hatayspor'a gidip, 1 yıl daha devam etmenin bir anlamı yok. Saha içinde verebileceği bir şey kalmadı çünkü. Beklediğimiz gibi, hocanın ekibine dahil olacak. Fatih Hoca, ekibi adına büyük bir değişim düşünüyor. Selçuk İnan da bunun parçalarından biri olacak. Saha içinde efsane bir kariyeri geride bıraktı, sıra teknik adamlıkta. Bunu da en iyi şekilde başaracağından şüphem yok. Hakkım sonuna kadar helaldir. Bu formaya gurur kattı.

8 yorum:

  1. hüzünlendim dün. efsane bir kariyer. her ne kadar kızgın olsam da.. çünkü selçuk "savaşçı" biri değildi. zekası ve tekniği ile oynardı. oyun karakteri buna uygundu. tek yapması gereken fit olmaktı. ve fit bile olamadı. böyle bir düşüş hiç hoş değil. sosa ve emre oynarken selçuk emekli olsun diye bekledik.

    kırılma noktası olduğu doğru. ama tek başına değil. melo ile birleşmesiydi esas kırılma.

    YanıtlaSil
  2. Verdiği emekler için teşekkür ederim kaptana ben de. Keşke biraz daha hırslı olsaydı biraz daha kendine baksaydı da daha uzun süre izleme şansımız olsaydı. Verdiklerin katkıların için teşekkürler kaptan. Umarım futbolculugun gibi teknik adamlikta da başarılı olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keskin düştü, böylesine de pek denk gelmeyiz :(

      Sil
  3. Galatasaray için ilk yıllarında yaptıkları gerçekten de paha biçilemez. Sneijder'in gelişi ile saha içinde Drogba ile de duran toplarda sıkıntı yaşamaya başladı. Her şeye rağmen elinden geleni yapmaya çalıştı. Son üç dört yılı etkisizdi ama her ne olursa olsun iz bırakmayı başardı.
    Her şeye rağmen lider özellikli sözünü geçirebilen bir karakteri yok saha kenarında nasıl bir etki yapar bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapı değiştikçe o da düştü diyebilirim ama yine de 4.5 - 5 yıllık iyi katkısı var.

      Sil
  4. Son üç yılı kötü ama geride kalan 6 sene şahane oynadı. Hem performans hem duruş olarak camiaya çok yakıştı. Hocanın ekibine hangi görevde katılacak bilemem ama gönlümden geçen eğitimini alıp sportif direktör olması. Sanırım başlangıç böyle olmayacak. Her ne olursa olsun kucak dolusu bir güle güle ve aynı oranda hoşgeldini hak ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir karakteri var, herkes seviyor. Günümüzde bunu başarmak da güç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir