28 Temmuz 2020 Salı

Luyindama, Marcao ve Kaan Ayhan üçlüsü üzerinden bir hayalim var


Transferdeki en önemli odağım Kaan Ayhan. Bu transferi gerçekleştirebilirsek büyük yol alırız. Önceki aylarda bu işi konuşurken "imkansız" gözüyle bakıyordum. Bonservis bedeli olacaktı ve bizde de o imkan yok. Düsseldorf küme düşünce işler değişti ve Kaan Ayhan için "ihtimal" düşünür olduk. 2.5 milyon avro gibi de bir çıkış maddesi var. Son tarih 31 Temmuz. O tarihe kadar bu parayı bulmalı ve transferi gerçekleştirebilmeliyiz. Kaan Ayhan'ı kaybetmek bizi olabildiğince geriye atar.


Luyindama, Marcao ve Kaan Ayhan üçlüsü üzerinden bir hayalim var. 3'lü savunmanın kitabını yazabilmek adına müthiş bir stoper hattı değil mi? Marcao ve Kaan Ayhan gibi 2 pasör ve topla çıkabilen stoperlerin ortasında, atletik özellikleri ve hava savunmasıyla da öne çıkabilecek bir Luyindama. İş sadece stoper tandemiyle bitmeyecek olsa da, temeli iyi atmış oluruz. 3-4-3'ü de oynayabileceğimizi düşünüyorum.

Beklerin de bu kurguya uygun. Sağda Linnes var ve Omar Elabdellaoui transferi gerçekleşiyor. 2'si de hücumu seven, tempolu sağ bekler. Solda da Saracchi bu profilde. Amansızca hücum bindirmesi yapan ve odağını oraya verdiğinde yükselen bir bek. Oraya bir de Caner Erkin gibi bir hamle yapsanız, bek profiliniz bütünüyle bu oyun kurgusuna göre oluşmuş olacak. Stoper hattınız zaten oturmuş, iş orta saha hamlelerine bakacak ki asıl mesele orada.

O konuda bilinmezlik var. Seri ve Lemina yeniden kiralanacak mı, yoksa gidecek mi? Gidiyorlarsa da yerlerine kimler gelecek? Malum, bonservis verebilme durumumuz pek yok. Serbest futbolcu piyasasında bazı isimler var, onları mı düşüneceğiz? Ya da yeni kiralık isimleri mi zorlayacağız? Mensah ismi ortaya atılmıştı, onun dışında iddialı şekilde konuşulan bir orta sahaya denk gelmedim. Galatasaray'ın kaderini burası belirleyecek.

Kaan Ayhan'a dönersek. 6 numara da oynatırsınız. 4-3-3'ün 6 numarası olur ve vereceği defansif katkının yanında, pasör özelliği de iş görür. Ya da stoperlerinizden biri gider, tandem yine oluşur. Gerçi Marcao / Kaan Ayhan ikilisi sertlik anlamında çok parlak durmasa da, topa sahip bir yapıda iş görür. Sağ bek oynayabilmesi de diğer ekstrası. O da maçına göre değişir, ihtiyaç halinde oraya yazılır. Bir transfer ne kadar önemli olabilir diye soracak olursanız, bu kadar olur işte.

Destek olmayı unutmayın, ihmal etmeyin :)
Destek olmak için;
Blogdaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız yeterli olacak..

13 yorum:

  1. Bugün Kaan için seninkiyle aynı olmasa da bir hayal de ben kurdum. Kaan gelirse maymuncuk olur, her kapıyı açar. Yabancı kuralı için Emrelerle beraber net 3'lünü bulursun. Marcao ve Luyindama'dan birini satar, yerini nasıl dolduracağım demezsin. Yaşı, vereceği katkı, ileride yüksek fiyata satma olasılığı Kaan kardeşimizi değerli kılan diğer yanlar. Bizim yönetemeyen takımından kulübe 2.5 milyon avro borç verecek biri çıkar mı? Tereddütüm burada. Bakalım kalan 2 günde Mert Hakan'da yaşattıkları şoku tekrarlatacaklar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrarlatacaklar gibi umarim olmaz ama Fenerbahce bizden fazla para teklif etmis diye duydum.

      Sil
    2. Edebilir. Kaan Ayhan ülkeye gelirse tercihi Galatasaray olur.

      Sil
    3. Umarim dedigin gibi olur hocam zira Mert Hakan'in geleceginden emindik biraz moralimizi bozdu Fener'e gitmesi ama bu olay Kaan icin olursa daha moral bozucu olur zira cok daha hayati bir pozisyonda kendisi, hatta bu sene kacan sampiyonlukta da o bölgedeki kayiplarimizi ilk sirada görüyorum.

      Sil
    4. Kaan Ayhan beni daha çok üzer.

      Sil
  2. vertonghene odaklansak iyi olmaz mı sence? luyindamayı felan satıp kaynak yaratsak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetti bu maliyetler artık :( X ismin bonservisinin olmaması onu ucuz kılmaz.

      Sil
  3. 'Parayı veren düdüğü çalar.'olmazsa Kaan AYHAN'ın amatör tarafı bizi tercih edecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amatörlüğü değil, bu takımda iş yapacağını biliyor.

      Sil
  4. Kaan akıllı futbolcu paradan önce doğru yapıyı tercih eder. Futbolcu yapının onu yükselteceğine inanırsa gelir Galatasaray'a. Gerçi akıllı olan Almanya'da kalır ne işi var Türkiye'de.

    YanıtlaSil
  5. Yorumcunun biri 2.3m alan diagne nin ucretini odeyemez diyor falcao 5 feghouli Belhanda 4 alirken.

    Kaan 2.5 bulunmaz 1.5 maas cok geliyor denir maicona 8 Belhandaya 10m bonservis ödenir kiralık oyuncuya 4.3m odenir biz ne yapıyoruz?

    Yillik gelirin belli son 10 yilda deli gibi para girdi cok kötü aptalca harcadik ustelik 300m borç duruyor bıktım buralardan olanda para çok parayı coo rahat kazanıp sorumsuzca harcayabiliyor bir kesim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün ile bugün bir değil yalnız. Kur farkını anlatmama gerek yok. Tabii gereksiz harcadık, o ayrı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir