11 Temmuz 2020 Cumartesi

Mancini devam ediyor olsa belki de Galatasaray kariyeri uzayacaktı



Sosyal medyada Yekta Kurtuluş'a takip etmesi güzel. Güzel mesajları oluyor, kafa olarak bizden biri. Futbolculuk döneminde de Galatasaraylılığı ile öne çıkıyordu. Kasımpaşa forması giydiği dönemde de bunu biliyorduk. Bazısı vardır, formayı giydikten sonra o takıma aidiyet oluşturur. Bazısı da önceden bu yana zaten o takımın taraftarıdır. Emre Akbaba buna örnek. Zamanında da Yekta Kurtuluş örnekti ve bana göre başarılı da bir Galatasaray dönemi oldu.

Beklenen daha fazlasıydı tabii. Kasımpaşa döneminde daha fazlasını vaat ettiğini düşünüyorum. Ligin ofansif orta saha için en iyi yerlilerinden biriydi. 2010 / 2011 sezonunun Ocak ayında transfer edildiğinde, lig için bizim için her şey bitmiş gibiydi. Kötü bir döneme denk geldi ve o da sıyrılıp ön plana çıkamadı. Ertesi sezon Fatih Hoca göreve geldiğinde ise, yine ilk haftalarda ön planda olmamıştı. İlk 11'de şans bulduğu an da yaşadığı ciddi sakatlık sonucu uzun bir süre forma giyemedi.

Fatih Hoca dönemindeki göze girmesi 2012 / 2013 sezonu diyelim. Melo'nun sezona formsuz girdiği bir sezondu ve o pozisyonda birçok maçta forma şansı yakaladı. Bunu da iyi değerlendirdi. Ofansif bir orta sahadan, kademe kademe daha defansif bir role bürünmeye başladı. Bunun zirvesi de Mancini dönemidir. Mancini'nin 4-3-3'ünde Ceyhun Gülselam'la birlikte dönüşmeli olarak takımın sigortası gibi görev yapmıştı. Unutulmaz bir Chelsea deplasmanı vardır mesela.

O dönem sözleşmesini uzatıp, zamlı tarifeye geçince futbolu düşenlerden. Prandelli ve Hamza Hamzaoğlu dönemlerinde formaya çok fazla tutunamadı. Sonrasında da takımdan ayrıldı ve Galatasaray dönemini kapatmış olduk. Önce Sivasspor, bugünlerde de Antalyaspor formasını giymekte. Yaşı 34 olsa da, hala Süper Lig'de iş yapabilir yerlilerden biri. Antalyaspor formasıyla en iyi özelliklerinden biri de, büyük diye adlandırdığımız hemen hemen her maçta attığı goller.

Biraz önce söylediğim gibi, çok daha iyisini beklerdim. Kasımpaşa'daki dönemi gerçekten de özel ve çok daha fazla şeyler vaat eden bir futbolcuydu. Hareketlidir, teknik meziyeti ve şut özelliği vardır. Sık sık rakip ceza sahası içine girer ve goller bulurdu. Sonrasında iş biraz daha defansa döndü ve savunmacı kimliği kazanmaya başladı. Ayhan Akman sürecinin bir benzeri diyebiliriz. O rolü de iyi yaptı. Mancini devam ediyor olsa belki de Galatasaray kariyeri uzayacaktı.

6 yorum:

  1. Orta sahada alternatif olarak çok iyiydi. Rotasyonu sağlamak adına kadroda bulunması her zaman gerekli bir oyuncu tarzı. Keşke ideal bir maaşla hep bizde kalsaydı. 14 yabancıdan sonra çoğu yerli oyuncu süper ligde tutunamadı fakat Yekta hep vardı bu da kalitesini gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numaraya evrilmişti de, bence de iyi bir yerliydi.

      Sil
  2. büyük olan maçların hemen hemen hepsinde golü yok yalnız.
    Zaten Antalyaspor formasıyla 4 sezonda sadece 3 lig golü var. fb'ye uzaktan attığı bi gol vardı, bi de bu sezon bjk'ye attı yanılmıyorsam. Ben o kadar diye biliyorum yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var işte, daha ne olsun. Saymışsın hepsini.

      Sil
  3. burak bu aradan sen ne düşünüyorsun yabancı olayında? sana soracaklar sen ne dersen onu yapacaklar. ne dersin?

    şahsen ben 12 ile gayet mutlu olurum. 12 iyi bence. şart şurt yok.
    ilk 11 i tamamen yabancı hakkı veriyorum sana. 1 tane de ekstra veriyorum.
    yedek 11 türk olsun bir zahmet. sorun değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir