15 Temmuz 2020 Çarşamba

Mehmet Özcan & Galatasaray, en azından bu dönem kaçırmayalım


Geçen yaz transfer döneminin konuşulan isimlerinin başında geliyordu. Hatta hatırlayın, transfer döneminin son dakika sürprizi olabilir mi diye de uğraşıldı. Taylan Antalyalı transferi dahi sürpriz iken, Mehmet Özcan için de son dakika uğraşı vardı. Olmadı tabii, zamansızlık sorun oldu. Daha öncesinde transferin neden gerçekleşmediğini bilmiyorum. Ya da Ocak ayında bu konuda bir hamle var mıydı? Yeni yabancı kuralı sonrası bu tarz isimleri konuşmaya devam edeceğiz.

Mehmet Özcan da doğal olarak tekrar değer kazandı. Eskişehirspor'un ekonomik açıdan zor bir dönem geçirdiğini uzun zamandır izliyoruz. Hele ki bu sezon biraz daha daraldılar ve ellerinde de çok fazla değer yok. Jesse Sekidika onlardan biriydi, bedelsiz olarak ayrılmak durumunda kaldı. Mehmet Özcan da ellerinde kalan en büyük değer oldu. Belli ki yine ödemelerle alakalı bir sorun oldu ve futbolcunun sözleşmesini fesih etme ihtimali var.

Haberlerde ise Eskişehirspor'un futbolcuya ödeme yaptığı ve feshin önüne geçtiği yazılıyordu. Sonra da kadro dışı bırakılmış. Ödenen miktara bakınca, Eskişehirspor için fazla sanki. Haliyle de habere çok fazla inanamadım. Eskişehirspor, bir alt lige düşmeyi garantiledi ve mutlaka Mehmet Özcan'dan bonservis geliri elde etmek için uğraşacaklar. Futbolcu iyi bile kaldı diyebilirim, çok daha öncesinden transfer olmasını beklerdim.

Daha önce de konuştuk ama yine yazayım. Mehmet Özcan'ı Seri gibi düşünün, 6 numara gibi oymasına rağmen pas / teknik özellikleriyle ön plana çıkar. Geriden iyi oyun kurar, çok hızlı bir isim değildir. Oyunun 2 tarafını oynamaya çalışsa da, onu yönlendiriciliği üzerinden konuşmak lazım. Seri kalsa, onun için en ideal yerli alternatiflerden biri olur. Berat Özdemir, Eslem Öztürk gibi yine o pozisyonun futbolcularında biraz daha 8 numara özelliği var, daha hareketliler. 

Mehmet Özcan ise tam bir 6 gibi ama savunma tarafıyla da ön plana çıkıyor. 21 yaşında, değerli bir yerli. Yeni kural sonrası daha da değer kazandı. En azından bu dönemde transferi bitirebilmek lazım. Fesih de olabilir, bonservis halinde de yüksek rakamlar konuşulmaz. Futbolcunun da Eskişehirspor için ciddi bir maliyeti var. Kurtuluşları da bu satışa bakmıyor, durumları çok daha zor. Sadece Galatasaray da konuşulmaz tabii, birçok takımın gündemine girer.

9 yorum:

  1. Abi Berat daha iyi bir tercih olmaz mı? Hem Ahmet Çalığı takasta kullanma ihtimali de belirir. Sen ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  2. Abi Mehmet Özcanı bence fazla izlememişsin Mehmet agresif tackle becerisi yüksek ama oyun kurmada falan pek meziyetleri yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyi izledim. O yapı içinde bizim Seri'yi de koyarsan o becerisi parlamaz.

      Sil
  3. Arda,Emre Çolak söylentileri var.Bence Atalay ile Yunus'tan bir şey olmaz.Hem Mehmet hem Berat olabilir.Takasın A takımdan ve altyapıdan çok oyuncumuz var.Bu 2 oyuncu için 5-6 oyuncuyu takasta kullabiliriz.Eslemi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir de Berat'ın maliyeti ciddi olur. Şu aşamada bonservis zor.

      Sil
  4. eskişehir muhtaç durumdaydı. zaten düştü.
    ondan önce de karabük çok zor durumdaydı.
    bu tip takımlar futbolcu ihtiyacı duyarken atalay ve yunus gibileri neden böyle ekiplere bedelsiz kiralamayız anlamıyorum. gerekirse el altından para ver oynatma zorunluluğu da koy.
    esas mesele mehmet i almak değil yani. oynaması gereken çocukları bu tip takımlara göndermemek.

    YanıtlaSil
  5. Az bir bonservise halledilebilir orta sahada alternatif oluşturabilir. Tutarsa yükselir gider. Yabancı kısıtlaması ile birlikte şansı da yüksek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir