24 Temmuz 2020 Cuma

Mert Çetin'in İtalya ısrarı kendisi adına umut verici


Bu yazıyı yazarken resmi açıklama gelmemişti. Belki de yazı yayına girdiğinde açıklama gelmiştir, okurken bunu unutmazsanız sevinirim. Mert Çetin'in satın alma opsiyonuyla birlikte Verona'ya kiralandığı ve Roma'nın da futbolcuyu 15 milyon avro'ya geri alma hakkı olduğu yazıldı. Sezon başında, Gençlerbirliği'nden 3 milyon avro karşılığında transfer edilmişti. Opsiyondaki satın alma opsiyonu ne kadar bilmesem de, kullanılması halinde kazancın büyük olacağını düşünmekteyim.

Sezon içinde sadece 5 maçta şans verdikleri bir stoper. Ocak ayında Galatasaray gündemine geldiğinde kızmıştım da. Israrla bırakmak istemediler. Hadi bize inanmadılar belki, İtalya içinde de kimseye bırakmamışlardı. Yoksa talibi olan, istenen bir stoper. Herkes yeteneğinin farkında, ciddi potansiyel sahibi. 23 yaşında bu çocuk ve oynaması gerekiyor. Milli Takım açısından bakıyorum, öyle bir rotasyon var ki. Mert Çetin forma bulamadığı için, o rotasyonda konuşamıyorduk bile. Oysa konuşmak lazım.

Mert Müldür'ü izliyoruz, müthiş işler yapıyor. Mert Çetin de o potansiyelde. Türk işi Luyindama diyordum ona. Bu yüzden de Ocak ayında kiralanmasını çok istemiştim. Oynama garantisi de olacaktı. Roma bırakmadı, belli ki futbolcunun tercihi de İtalya olacak. Şu ortamda Türkiye'ye dönmek ciddi yıllık ücretler demek. Buna rağmen Avrupa'yı zorlaması ve orada kariyer yapmak istemesi sevindirici. Serie A'da da kendisini kabul ettirecektir.

Roma'da sadece 5 maçı olsa da, sahada görüntüsü umut veriyordu. Verona gibi bir takımda çok daha net bir istikrar sağlar, gelişimini izleriz. Roma da opsiyonunu kullanıp, belki çok daha fazlasını kazanacaktır. Bu tarz kiralama ve satışları sıklıkla izliyoruz. Kendi takımında şans veremeyecekleri gençleri satıyorlar ve geri satın alma opsiyonu ekliyorlar. Futbolcu gelişirse de kendi takımlarında kullanmasalar dahi, alıp x takıma satabiliyorlar.

Dortmund da Koray Günter'i bize böyle satmıştı. Galatasaray'da o dönem için olmadı tabii. Bugün farklı olurdu. Mert Çetin için belki de direkt kiralama olabilir, opsiyon konulmaz. Hem İtalya'ya uyum, hem de gelişim beklenir. Çıkış sağlamasını istiyorum. Şu an Milli Takım'ın elindeki en iyi 4. stoper bence. Kaan Ayhan'ın dahi önüne koyabilirim. Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak gibi hem uluslararası, hem de genç stoperlerimiz var. Mert Çetin de onlardan biri.

2 yorum:

  1. Türkiye'de diğer oyuncuların yaşadıklarını görünce Avrupa'ya gitmişken orda kalmanin daha mantıklı olduğunu anlamıştır bence futbolcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala da gitmeye devam ediyorlar. Güzel olan bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir