25 Temmuz 2020 Cumartesi

Mustafa Kapı Lille'de


Zamanında Merih Demiral Fenerbahçe'den neden ayrıldıysa, Mustafa Kapı'nın da Galatasaray'dan ayrılma nedeni bu. Burada şans bulamayacağına inandığı için yeni sözleşme yapmak istemedi ve takımdan ayrılıyor. Bu karar açıklandığında ülke içinde takımlar konuşulsa da, bugün Lille'ye gidiyor olması büyük iş. Çok büyük bir şans. Lille, bu tarz gençlere yaptığı yatırımlarla biliniyor. Son dönemde de Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı gibi Türk isimleri kadrolarına kattılar. Burak Yılmaz ise işin tecrübeli adımı oldu. O da akılcı transfer, Türk Milli Takım'ının 1. santraforu bedelsiz şekilde geliyor.

Mustafa Kapı konusunda, sözleşme yenilemeyeceğini açıkladığı dönemde de konuştuk. Son 1 yılında diyelim, çok istekli değildi. Bu yüzden de beklenen gelişimi gösteremedi diyeyim. U19 ya da U21 performansları bunu söylüyor. Potansiyeli ve kalitesine lafım yok. 18'ine de henüz girecek, haliyle önü açık. Lille de onun için iyi bir takım olunca, geleceği adına heyecanlanmamak elde değil. Mümkün olan en iyi takımı beklediği belli. Direkt imza atmadı, uzun süre düşündü.

Tabii bu sürede 6 ayı boş geçti. Yarısı pandemi süreci olunca çok bir şey fark etmedi gerçi. Başta fiziği kaynaklı, geliştirmesi gereken özellikleri var. İlk etapta 10 numaraydı, sonrasında 4-3-3 içinde 8 numaraya eviriyorduk. U19 Youth League'de de Abdussamed Karnucu, Atalay Babacan, Mustafa Kapı orta sahası heyecan vericiydi. Mustafa Kapı devam ettiremedi o çizgiyi, beklediğimiz daha fazlasıydı. Sezon başında A takımla kamp gördü, hazırlık maçları oynadı. Hatta sezonun ilk döneminde de A takımlaydı.

Burada şansı olmadığını da düşünmüş olabilir. Oynamak istediğine eminim. Haliyle de önünü açarak, doğru takımı bekledi. Futbolcuya kızamazsınız, kendisi adına en doğru kararı vermiş oluyor. Aksine gurur duyarım, Galatasaray'dan yetişmiş bir futbolcunun Avrupa'da iyi işler yapmasını isterim. Lille'ye gidişi de 300 bin avro'luk yetiştirme bedeli getiriyor. Ülke içinde bu transfer gerçekleşse rakam 500 bin TL olacaktı. Burada da iyi kötü bir kazanç var.

Mustafa Kapı kaynaklı, diğer gençler üzerinden bir algı oluşturmaya da gerek yok. Fizik olarak hazırım mesajı veren genç futbolcunun şans bulacağını düşünüyorum. Hele ki yeni kural sonrası daha da gerekli olacak. Ali Yavuz Kol, 4 yıllık sözleşmeyi uzattı işte. Yunus Akgün ve Atalay Babacan da sezon içinde imzaları atmıştı. Bu gençlerin önü ister istemez açılacak ve şans gelecektir. Bir şeyler değişmeli, içinde bulunduğumuz süreci belli ölçülerde ben de eleştirdim.

Desteklerinizi bekliyorum.
Destek olmak için de;
Sayfadaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız gerekecek :)

7 yorum:

  1. Özel bir yetenek, ama piyasaya çok erken çıktı. Şans bulmak için çalıştığını da düşünmüyorum. Keşke her yetenek yurt dışına kapak atsa. Burada motive olamıyorlar ve iyi çalışmıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim de hatalarımız var. 14 yaşında A takım seviyesine atınca hem çocuk afalladı, hem de beklenti onu ezdi geçti.

      Sil
  2. En iyisini yapmış bence de. Türkiye liginde başka bir takım için Galatasaray'dan ayrılsa hata diyebilirdik belki ama Avrupa için özellikle de Lille gibi bir takım için ayriliyorsa doğrusunu yapmış.
    Şimdi biz burada kendimizi sorgulamaliyiz Mustafa Kapı neden bizi değil de orayı tercih etti diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lille iyidir. Belli ki doğru menajeri de var.

      Sil
  3. Mustafa Kapı'dan bir şey olmaz.

    YanıtlaSil
  4. Mustafa için doğru tercih. Yeterince şans bulur, 3 tane abisi de yanında olacak. Değerlendirip değerlendirmemek kendi elinde. Parçalıyla izleyemedik umarım milli formayı kapacak performans sergiler. Gençler için seçenek olamamak Terim ve yöneticilerin düşünmesi gereken bir konu. Nerede ne eksik ki bu tür bir ayrılık ard arda tercih edilir oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir takıma gitti, bence de önü açık. Uyum sorunu da olmayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir