12 Temmuz 2020 Pazar

Nampalys Mendy & Galatasaray, Seri ile özlenen güzel günlere mi?


Galatasaray'ın Nampalys Mendy ile anlaşmaya yakın olduğu, Fatih Hoca'nın ise öncelikle Jean-Ricner Bellegarde'yi istediği yazılmış. Haberde de Salim Manav imzası var. Bellegarde ismi dış basında da yazılıyor, blogda da futbolcuyla alakalı bir şeyler yazmıştım. Haberde geçen "10 milyon avro'luk" bonservis isteği bir şeyleri anlatıyor aslında. Luyindama formülü düşünülse dahi, ciddi rakamlar. Daha satış yapamadık, şu aşamada bonservisli futbolcu almak çok zor.

Nampalys Mendy konusunda hayır demememiz gerekiyor. Galatasaray'ın aradığı orta saha tarzlarından biri. Fizik durumuna bakılıyor ve Seri ile yan yana düşününce "kısa" kalacağımız mı düşünülüyor bilmiyorum. Nice'da bu ikili bir arada oynadı ve her ikisi de ciddi transferler gerçekleştirdi. Seri'yi Fulham'a, Mendy'i ise Leicester'e sattılar. Mendy'nin Leicester kariyeri beklenildiği gibi geçmedi tabii. 3 yıl önce, aynı sezon içinde 2 ciddi sakatlık dönemi oldu. Bu da onu geriye attı.

Devamında toparladı da, Leicester'ın ilk 11'ine yerleşmişti. Bu sezon ise rotasyonun derinliklerine doğru geldi. Okan Buruk / Suat Kaya / Emre Belözoğlu üçlüsünü anımsadım. Seri'nin kalacağı söyleniyor ki, takım da onun üzerinden şekillenecek. Mendy ile Seri'nin oyun olarak pek alakası yok. Mendy biraz daha Suat Kaya tipinde bir orta saha. Pas ve teknik özelliği de fena değildir ama temposuyla, çalışkanlığıyla öne çıkar. Sert de bir isim, rakibi bozar ve Seri'yi saha içinde rahatlatır.

Bir arada da oynayıp, oldukça başarılı oldular. 4-3-3 gibi oynamaya devam ederiz diye düşünüyorum. Mendy de transfer olursa, 3. orta saha hamlesi biraz daha Mensah gibi topu öne taşıyabilecek bir isim olur. Orta sahanın temposu, pas özelliği ve sertlik düzeyi önemli. Mendy'nin çalışkanlığıyla orta sahayı taşıyabileceğini düşünüyorum. Seri'yi zaten biliyoruz. 3. hamleden sonra da o hattı ciddi anlamda güçlendirmiş oluruz.

Mendy'nin sözleşmesinin bitiyor olması da avantaj. Yıllık ve imza ücreti biraz olsun düşündürse de, yaşı 28. En az 3 sezon ciddi anlamda katkı almak, seviyeyi yükseltmek mümkün. Bence hayır deme lüksümüzün olmaması gerekiyor. Şu aşamada aklıma daha iyi bir isim gelmiyor. Hatta Mendy'i de düşünmezdim. Haber beni bu açıdan mutlu etti diyeblirim. Bonservisi elinde olacak, değerli gördüğüm birkaç isim var.

7 yorum:

  1. Herkes kısa olur diyor ama Nzonzi uzundu ama çok ağırdı top çalamıyordu bu Mendy,Kantegillerden rakibe kene gibi yapışıyor çalıyor topu hızlı hoca bu şekilde düşünmüş olabilir Fernando, Melo, Nzonzi hepsi uzun ve güçlüydü ama çok ağırdı rakibe yetişemiyorlardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mendy farklı, oyun tarzı Seri gibi değil. Onunla da kıyas var nedense, yerine gibi düşünülüyor.

      Sil
  2. Seri Mendy Mensah üçlüsü farklı olabilir. Çok dinamik bir orta saha olur Emre Akbaba'yi da önlerinde oynatıp 4-1-2-1-2 deneyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iyi bir orta saha olur diye bakıyorum.

      Sil
  3. mensah savunmada asla kendini yormayan asla yardım etmeyen bir isim. bize uymaz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou da Osmanlı'da çok farklı değildi. Bugün bildiğin 6 numara oldu.

      Sil
  4. Seri yi begenmiyorum defosu çok

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir