16 Temmuz 2020 Perşembe

Omar Elabdellaoui de, Mariano ve Linnes arası bir yerde


Henüz resmi açıklama gelmese de, Omar Elabdellaoui transferinin bittiği yazılıyor. Hatta maliyetine kadar da detaylar verilmiş. Tabii bu rakamları "resmi açıklama" geldiğinde yorumlayabiliriz. Mariano ayrılıyor, orası kesin gibi. Ülkesine dönecektir, Avrupa'da devam edecek yaşı geçti. Onun yaşındaki isimler genellikle ülkelerine döner. Oyun aklı ve kalitesine saygım sonsuz tabii. Yaşla alakalı tempo ve mücadele gücü düşse de, şu an dahi Galatasaray'daki en büyük oyun akıllarından biriydi.

Özellikle de ligin 2. yarısıyla birlikte yeniden yükselmeye başlamıştı. Ön taraf biraz olsun hareketlilik kazanınca, bu tarz oyun aklıyla ve teknik becerisiyle ön plana çıkan isimler biraz daha parlıyor. Yine de yaş haddi ve maliyeti var. Hem takımı gençleştirmek, hem de geriden de biraz olsun hareketlilik katmak isteniyor gibi. Yoksa Omar ve Linnes'in toplam oyun akılları Mariano etmeyecektir. İşin tempo ve hücuma katkı noktasında ise görüntü değişiyor.

Omar da Mariano ve Linnes arası bir yerde. Mariano'daki teknik beceriye sahip değil, Linnes gibi de savruk hareket etmiyor. Omar'ı bol bol dripling yapar, hücuma katkı verirken izleriz. Çizgiye inmeyi çok sever, topu da mümkün olduğunca doğru kullanmaya çalışır. Mariano gibi ekstra işlere pek girmese de, sağ çizgiyi iyi kullanır. Hocanın da planı, bekleri biraz daha kanat gibi kullanmak. 2-5-3 diyebilirsiniz buna. Bekleri 4'lü savunma içinde değil de, orta sahada sayın.

Saracchi'yi de bu yüzden istedi. Şu an bir takım yapısı olmadığı için Saracchi kötü görünüyor. Galatasaray, topa mümkün olduğu kadar hakim olmaya çalışıyor. Sorun şu ki atak sonlanmıyor. Sonlanmadığı için de bol bol kontra yiyoruz. Haliyle de bu tarz bekleri "savunma zayıflıkları" üzerinden yorumluyoruz. Oyun yapısı otursa ve ataklar sonlansa, bu sefer de "hücumda ne kadar iyilermiş" noktasına geleceğiz. Bu oyunun güçlenmesi adına bek tarafında hız ve tempo önem kazandı.

Bonservisinin elinde olması önemli. Maliyet açısından da bizi çok zorlayacağına inanmıyorum. Futbolcu hakkında bazı algılar var, nedense Mariano üzerinden vurulmaya çalışılıyor. Bunlara kapılmamak gerekiyor. Hocanın oynatmak istediği oyun önemli ve bu oyuna uygun isimlere yöneliyoruz. Bir yandan da maliyetleri düşürürken bu tarz transferlere imza atıyoruz. Bedelsiz olarak gelebileceği 1-2 isim daha var, onları da konuşmalıyız.

6 yorum:

  1. Burak kardeşim kalemine sağlık. Bende bir Mariano aşığıydım ama yaşlandı artık. Linnes solda çok çok etkili oynuyor ama nedense ısınamadım bir türlü. Bizim kalitemizde değil maalesef. Bu benim şahsi görüşüm. Omar mücadele gücü yüksek biri ama bence Saracchi ile de olacak gibi değil. İnşallah Avrupa kupasına katılım sağlarız. Şu yıla yazık oldu valla :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yaşlandı, hem de daha da yavaşlıyor. Şu yaşta dahi oyun aklı, tekniği kıymetli ama uzun vadede yetmez.

      Sil
  2. Mutlaka bir sağ bek almamız gerekiyorken bunu bonservissiz bir isimden yana kullanmak çok mantıklı. Uçup kacmasa da görevini yapsın yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz bir isim zaten. İstediğimizi alırız.

      Sil
  3. Burak,"Bedelsiz olarak gelebileceği 1-2 isim daha var, onları da konuşmalıyız."
    demişsin.Onlar kim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyorum sırayla. Tabii bunlar duyum değil, yorum. Gelse nasıl olur üzerinden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir