31 Temmuz 2020 Cuma

Pandemi dönüşü, Ömer Bayram'ın asist krallığına engel oldu


Ömer Bayram pandemi sonrası düşmemiş olsa, asist krallığında 1. olması içten değildi. İyi gidiyordu çünkü. Özellikle de ligin 2. yarısında Galatasaray'ın yükselişinde pay sahibi isimlerdendi. Ligin ilk yarısında da nadir şekilde ayakta kalabilen Galatasaraylılardan. Bu sezon 39 maça çıkmış ve 1 gol 13 asisti bulunuyor. Hiç de fena değil diyelim. Rakip ceza sahası içine atılan ortalarda da çok etkiliydi. Pandemi dönüşü ise nedense duran toplardan uzaklaştırıldı. Daha çok Seri ve Belhanda gibi isimleri gördük.

Pandemi dönüşü bence de iyi değildi. Gerçi kim iyiydi diyebiliriz, herkes düştü. Ömer Bayram da düşen isimlerin başında. Pandemi öncesi süreçte o kadar beklenmeyen bir çıkış gösterdi ki, o düşüşü beklemedik. Çalışkandı çünkü, bir anda seviye atladı. Orta saha oynayabilmesi de beklenmeyen bir olaydı. Sol bekte kötü gidip, "takımdan ayrılır" diye beklerken, ilk 11'in değişmezi oldu. Yeri geldi son öne de geçti. Katkısı değerliydi.

Elbette kapasitesi dahilinde iş yaptı. Tavanı var, o tavanı da kırdı ama bir noktada kalması doğal. Ötesi olsa bu takımda işi olmaz, bırakmazlar bize. Adem Büyük de böyle. Tavanları var, fiyat / fayda anlamında sana maksimumu veriyorlar. Büyük beklenti duyduğun isimler sahada bile yok, ne verdiler sana? Onlar varken de, gidip bu adamlara sallayanlar oluyor. Hiç katılmıyorum ve ayıp ediyorlar. Böyle futbolcular sana gerekiyor, rotasyonunun olmazsa olmazları.

Ömer Bayram'ın da yukarıdaki tabloda asist krallığına ulaşmasını isterdim. Oynadığı maç sayısına bakarak da ortalaması en iyi isim olabilir. Visca'yı konuşmaya gerek yok, büyük istikrar. Onun için 10 gol 10 asist gibi istatistikler haber değeri taşımıyor. Sorloth da ne büyük forvet. Gol krallığının yanına bir de 8 asisti eklemiş. Biz ise forvetimizi sahaya dahi süremiyoruz. Adem Büyük de aynı maç sayısında, aynı gol sayısına ulaşabiliyor. Sonra da eleştiriliyor. O kadar anlamıyorum ki.

Caner Erkin'i de konuşmak isterim. Biten sezonunu onun adına kötü anabiliriz, iyi durumda değildi. Birçok maçta da forma giyemedi. Buna rağmen 10 asist, neredeyse ölü haliyle dahi asist kralı olacak. Galatasaray'a da bu yüzden istiyorum. Ülke sınırları içindeki en iyi yerli sol bek. Benim için tartışması bile yok. Elimde de Saracchi varken, Caner Erkin'le rotasyonu güçlü olur. Hücum arıyoruz, beklerdeki kimlik bu olmalı. Bir de 3'lü savunma oynarsak, Caner Erkin'in değeri daha da artacak.

6 yorum:

  1. ömer'in yetenekleri belli ama maaşı da belli. gayet başarılıydı rakamlar ortada.. aynı şekilde adem'in de maaşı belli rakamları belli.

    falcao ya da feghouli yerine bu 2 oyuncudan nefret etmek gerçekten akıl dışı. ergen gs taraftarı büyük sıkıntı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ortamda o futbolcuları suçlamam işte. Sahada olan onlar. Sahada olan her ismi de alkışlarım.

      Sil
  2. Ömer Bayram bu mantıkla devam ederse seneye forması hazır. Fizik gücü ile oynayan bir oyuncu olduğu için salgın dönüşü düşüş yaşadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonunda mutlaka olması gereken bir isim en azından.

      Sil
  3. ayak parmagi kirik oynuyordu duran toplari birakmasi bu yuzden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde de sahada olması zor yine, şut dahi atamazsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir