4 Temmuz 2020 Cumartesi

Recep Gül, Westerlo'ya kiralanırken çok umutluydum



Recep Gül, Westerlo'ya kiralanırken çok umutluydum. Belçika 2. Ligi'ne gidiyordu ve gelişimi noktasında önü olabildiğince açıktı. Belçika ve Hollanda Liglerinin bu tarz futbolcular adına önemli olduğunu söyler dururuz. Hücum anlamında bu tarz yeteneklerin sivrileceği lig. Recep Gül ise yapamadı, nedenini bilmiyorum. Koca sezonda sadece 12 dakikası var. Maçların da yüzde 95'inde kadroya dahi alınmamış. Koca 1 yıl boşa gitmiş oldu.

2000 grubunun en yetenekli gençlerinden biriydi. O meşhur jenerasyonun kaptanı olduğunu da belirtelim. Bazı isimler bir yerlere geldi, kimi hala bekliyor ama Recep Gül belki de "şu an için" en büyük hayal kırıklığı oldu. Beklenti duyulan gençler adına yazıyorum. 19 yaşında tabii, hala bir şansı var. İş biraz da çalışmasına bakacak. Ne durumda bilmiyorum, 1 yılı kayıp geçti. Belçika'da günler nasıldı ve neden olmadığını ondan dinlemek isterdim.

1 yıllığına kiralamış olsak da, satın alma opsiyonu 80 bin avro'ydu. Westerlo bu futbolcuyu satması halinde ise, satış karının yüzde 35'ini bize verecekti. Futbolcuyu kiralarken de 1 yıl daha sözleşmesini uzatmıştık. Çok az bir rakam alıyor, hatta asgari ücrete denk gelecek şekilde. Belki de orada olmamasının nedenlerinden biri de budur. Gerçi sözleşmeyi kimse zorla imzalatmıyor, o da bunu kabul ederek gitmişti.

An itibarıyla Galatasaray'a dönmüş oldu. Geleceğinin nasıl şekilleneceğini ise hep birlikte göreceğiz. Şu an için pek bir beklentim yok. Yeni sezonun ilk idmanlarında yer alır, kampta ise görür müyüz çok emin değilim. Anadolu'dan x futbolcunun transferinde takas olarak gitme durumu da oluşabilir. Kalır da, bir anda yükselirse ise mutlu olur ve oldukça şaşırırım. Yeteneğine hala inanıyorum. Tudor dönemi diğer gençler U19'a inmişken, o A takımda devam ediyordu.

Kat eden bir kanat ve sol ayağını oldukça iyi kullanırdı. Yunus Akgün'le aynı pozisyonda oynuyorlar gibi dursa da, o görev paylaşımını da iyi yapıyorduk. Yunus Akgün biraz daha forvet özellikli, Recep Gül ise tam bir kanattı. Hatta "sol beke devşirilebilir mi" gibi düşünceler dahi olmuştu. Son halini bilsem daha net yorum yapabilirdim. Geçmiş potansiyeli üzerinden konuşabiliyorum. Şu 1 yıl kayıp olarak yazılacak. Galatasaray'da da kalabalıklaşmaya başlayacak bir yerli kanat rotasyonu oluşuyor.

4 yorum:

  1. hiçbir kulüp eğer menfaati yoksa senin oyuncuna süre vererek sana oyuncu yetiştirmez hocam,

    kiralık oyuncuyu anlaşma yaptığın bir kulüple yaparsan işe yarar,bunun avrupada bazı örnekleri vardır,fransızlar genelde belçikaya gönderirler,ingilizler ise hollandaya gönderirler genelde genç oyuncularını

    türkiye 3. liginde bir takımla anlaşıp bu genç oyuncuları göndermek en mantıklısı olur,kırmızı ve beyaz grup ta mücadele eden bir takım bulmak kolaydır bu operasyonda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin oyuncun değil, hala bu anlaşılmıyor. Opsiyonu sadece ama sadece 80 bin avro. Ffp ayarı yapacaklardı, bu yüzden kiralandı. Senden çıkmıştı ama tutunamadı.

      Sil
  2. O altın jenerasyondan çok az verim aldık kabul etmek lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir