16 Temmuz 2020 Perşembe

Renato Tapia & Galatasaray, görev adamı statüsünden düşünülebilir mi?


Bu sefer medyadan gitmiyorum. Sözleşmesi biten isimlere bakınca, konuşabileceğimiz birkaç isim var. Renato Tapia da onlardan biri. Feyenoord'la olan sözleşmesi bitti ve şu an boşta. Futbolcu 24 yaşında, yüksek maliyetleri de konuşmayacağımızı düşünüyorum. Futbolunun ayarı Galatasaray seviyesinde mi diye tartışacak olsak da, "görev adamı" statüsünden düşünülebilir mi? Seri yerine düşünülünce seviye otomatik olarak düşüyor. 

Alternatif olarak bakmaya da yabancı sınırı izin vermiyor. Ekonomik problemlerden ötürü bazı pozisyonlarda kaliteden ödün verilebilir. Daha iyisini bulmak zor, doğru isimlere yönelmek gerekiyor. Tapia'nın Peru formasıyla oynadığı maçlar daha önde. Kulüp seviyesinde biraz daha geride kaldı gibi. Bazı futbolcular böyle, Milli Takım'larda daha çok parlıyorlar. Şu ana kadar yeni bir takımla anlaştığı haberini almadık. Medyada dahi konuşulmadı.

Hem 6, hem de stoper olarak kullanabileceğimiz bir isim. Teknik özelliği yüksektir, oyunun 2 yönünü de iyi oynar ama fizik olarak çok güçlü diyemeyiz. Agresif bir yapısı var tabii, o da artısı. İyi top dağıtır, daha çok basit oynar ve işini yapar. Orta saha ve stoper özelliğini bünyesinde barındırmış olsa da, görev adamı diyebileceğimiz bir futbolcu. Tarz olarak Seri'yle pek alakası yok. O oyunun devamı adına da düşünülemez. Orta saha ya da stoperde görüntüsünü verir, işini yapar. 

Joker özelliği seven takımlar adına ideal diyeyim. Donk'un da bu özelliği var. Stoper oynar, 6'ya çekersiniz, yeri gelir bambaşka pozisyonlarda da görüntü verebilir. Tapia'nın kariyerinde de bunu görürsünüz. Milli Takım'da bu "görev" yapısı daha keskin ve daha fazla ön plana çıkabiliyor. Kulüp performansları ise belli bir istikrarda olsa da, yeterliliği tartışılır. Bonservisi elinde olup, ekonomik açıdan da sorun yaşanınca konuşulabilecek bir isim oldu.

Galatasaray'da orta saha konusu büyük bir muamma. Lemina gidiyor, Seri'nin durumu belli değil, Belhanda'nın da satışı söz konusu derken geriye kimse kalmadı gibi bir şey. O pozisyon için en az 3 ciddi hamle lazım ki, ilk 11'de iskelet oluşmaya başlasın. Farklı birçok pozisyona transfer konuşurken, sıra henüz orta sahaya gelmedi. Oysa ilk olarak konuşulması gereken pozisyon olduğunu düşünüyorum. 

6 yorum:

  1. 4-2-3-1e döneceğimiz varsayımıyla yazıyorum iki pivottan birini rahat oynar. Zaten cl yokken de sırıtmaz. Seri kalırsa yanına seri önüne skor gücü yüksek bi oyuncuyla tamamlarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar da o düzene dönecek miyiz hiç emin değilim. Bence 4-3-3'in 6 numarasında da işini iyi yapar.

      Sil
  2. Tapia'ya soguk bakmam. Dedigin gibi orta sahada kil gidecek kim kalacak belli degil.
    Ama bu sene iyi bonservisiz oyuncular var.
    Schurrle bosa cikti. Benim sol kanat icin ilk tercihim o.
    Sag bek icin Omar ilk, Luis Rodriguez'de ikinci secenek benim icin.
    Stoper alternatifi tartismasiz Semih Kaya. Yerli alternarif Nuri Sahin ve buyuk ihtimale Arda Turan (ona da soguk bakmiyorum artik, iyi bir kamp dønemi, ve sadece mac basi ucretle kalite katar, Selcuk'tan fazla katki verir su an). Enner Valencia ilk 11 icin mukemmel. Kagit uzerinde Andone yerine gibi dursa da Feghouli yerine sag kanat yazilir. Zaten forvet gibi oynar oyun icinde. Falcao bence seneye daha istikrarli olur. Ama giderse Mandzukic ilk dusuncem. Farkli profil tabi. Ama Valencia hem Falcao'yla hem Mandzukic gibi bir isimle cok iyi anlasir.
    35lik Ibisevic'e bile hayir demezdim yabanci serbest olsaydi. Adamda super istikrar var. Ama ønce su Seri mi Lemina mi kalacak yoksa ikiside mi gidecek bir belli olsaydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tapia görev adamıdır, garanti katkını alırsın. Tabii bu yeter mi bilemem.

      Sil
    2. Seri de Lemina da gider.

      Sil
    3. Bana da öyle gelmeye başladı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir