19 Temmuz 2020 Pazar

Saracchi'yi, Alex Telles örneği üzerinden konuşalım


Alex Telles örneği verelim. Galatasaray'daki günlerini hatırlarsınız. Çok büyük bir potansiyel olarak gelmiş, geçirdiği 1.5 sezon sonrasında "beklentiyi karşılayamadı" denilmişti. Ben de daha fazlasını hayal ediyordum. Yine de futbol günlerinin başında sayılırdı ve bizler değerimizi aşağı doğru çektik. Sonra Inter'e kiralandı, devamında da Porto'ya satıldı. Hayal ettiğimiz paralar çok daha fazlasıydı. Şimdi o hayallere Porto kavuşacak. Performansını hep birlikte izliyoruz.

Saracchi'nin farkı kiralık oluşu. 1.5 yıllığına kiralandı ve sattığın kadar al sarmalında da bu tarz kiralamalar önemli bir çaredir. Denayer ve Onyekuru gibi isimleri geliştirmiştik, Saracchi için de bunu bekliyorum. İmza attıktan hemen sonra da iyi başladı, arada sakatlık dönemi oldu ama pandemi sürecine kadar iyi ilerliyordu. Pandemi dönüşü tüm takım çöktü. Şu futbolcu da iyi durumda diyebilmek zor. Haliyle de Saracchi'nin ihaleyi tek başına üstlenmesi imkansız.

İşleyen bir yapı da yok. Saracchi'nin hücum potansiyeli "işleyen yapı" içinde değerlendirilir ve ön plana çıkması beklenir. Şu an dahi önemli hücum katkısı, sürekli orayı zorluyor ama kendisini gören yok. Top sola gelmiyor. Önünde oynayan Onyekuru onu bozuyordu, Ömer Bayram ise daha da felaket halde. Hal böyle olunca da Saracchi'nin savunma defolarını konuşuyoruz. O konuda eksik, hücum yönüyle ön planda. Hocanın da isteği, beklerinin önceliğinin hücum olması.

Saracchi'nin kiralık sözleşmesini fesih etmek bana göre yanlış hareket olur. Kampı görelim, takım yapısı değişsin ve öyle izleyelim. Dene yanıl yöntemine mecbursun da, bu kadarı fazla olur. Futbolcuyu kirala, 6 ay sonra vazgeç ile işler yürümez. Saracchi'nin yerine kimi getirebilirsin bir de? Ya bu tarz yeni bir genci kiralayacaksın, ya da Asamoah gibi 32-33 yaşlarında bir isme gideceksin. Ekonomik zarar.

Yapılması gereken şu. Saracchi'nin arkasına iyi bir yerli alternatif bulmalıyız. Mümkünse de o isim tecrübeli olmalı. Caner Erkin veya Hasan Ali Kaldırım gibi isimlere bu yüzden sıcağım. Saracchi oynasın ama o pozisyonda rekabet olsun, sallandığında kenara alabilelim. Paran olsa Umut Meraş'ı alırsın, o da ayrı konu. Saracchi'den vazgeçmenin esprisi yok. Bu konuda olumsuz bir algı ve linç oluştu. Bundan vazgeçmek gerekiyor.

12 yorum:

  1. Emre Taşdemir-Süleyman Luş ikilisi olabilir mi? Ayrıca Fenerin ve Beşiktaş'ın eskileri gelmesin.Umut Meraş'ın güncel bonservisi 800.000 € gözüküyor.Arsenalin ilgisi varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir o kadar kötü durumda ki :( Süleyman Luş'a da şu aşamada anlamsız anlam yükleniyor. Beklenti altında kalsın istemem. Bonservisinin gözükmesi, bonservisinin o olduğu anlamına gelmez.

      Sil
  2. takım kağnı gibi. tempo yapan bindiren enerjik tek adama tepki var. taraftarımız futbol uzmanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenilmiyor, oysa çabalayanlardan biri o. Etrafı bu kadar uyumsuz isimlerden oluştuğunda ne alabilirsin ki.

      Sil
  3. Marcelo Sarrachi - Emre Tasdemir ikilisini ben yeterli gøruyorum. Emre hala genc. Hala arzulu ve istekli. Ve yetenekli. Bence vazgecilmemeli ikisinden.

    YanıtlaSil
  4. Kadroda birkaç tane oyuncunun da önceden takımda bulunanlar olması gerekir. Fatih Hoca döneminde ne yazık ki her transfer döneminde kadoruyu baştan sona değiştirmeyi alışkanlık haline getirdik. Bu da ekonomik olarak bizi kötüye doğru götürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz da aynı şeyler olacak gibi ve mecburuz da :(

      Sil
    2. Mecburuz da Saracchi'nin kiralık sözleşmesini feshedip oraya yeni transfer yapmak şımarıklik değil mi biraz ?

      Sil
    3. Orası öyle. Sol bek için net haklısın. Ben diğer pozisyonlar adına yzdım.

      Sil
  5. İster inanın ister inanmayın puan kayıplarında ki etkenlerden birisi de Saracchi'dir. Oyunu okuma zekası düşük. Çok disiplinsiz hareketleri var. İkili mücadeleler de ya gereksiz faul yapıyor ya da ayakta duramıyor, top kaybı yaşatıyor. Zarar edilmeyecekse kesinlikle takımdan gönderilmeli. Telles'in kötü hali bile çok daha iyiydi. (Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir