20 Temmuz 2020 Pazartesi

Victor Ruiz & Galatasaray, kağıt üzerinde mantığı var gibi dursa da


Yeni sezonda "kiramalar" yerine, bonservisi elinde isimler ağırlık kazanacak gibi. En azından transfer haberleri bu yönde. Sattığın kadar durumunun devam etmesi bir yana, elde ettiğin bonservis gelirinin hepsini yeni transferlere dökmen de imkansız. Pandemi süreci, Şampiyonlar Ligi ihtimalinin kararması, ne zaman kombine satacağının belli olması gibi etmenleri ekleyince ortaya büyük bir zarar çıkıyor. Neredeyse tüm büyük takımlarımız adına geçerli bir tablo.

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş ile sözleşmesini fesih eden Victor Ruiz'i Galatasaray'a sattılar. Böyle bir transfere pek ihtimal vermesem de, insanın kafasına "acaba" sorusu geliyor. Marcao'yu satıp, o pozisyonu bonservisi elinde, daha tecrübeli bir stoperle geçmek ve asıl parayı orta saha ya da alınması düşünülen genç isimlere yöneltmek gibi. Kağıt üzerinde mantıksız gibi durmasa da, Victor Ruiz'in ağır yapısı ve Beşiktaş performansı düşündürücü.

Villarreal'den 2.5 milyon avro'ya transfer edilmişti. Geldiği gün beklenti yüksek olsa da beklentiyi tam anlamıyla karşılayabildi diyemeyiz. Eleştirilen ve iyi durumda olmayan bir de Vida var. Kağıt üzerinde "ne kadar iyi ikili" diyorsunuz ama sahaya yansıması böyle olmuyor. Olabildiğince ağır kaldılar ve Beşiktaş savunma tarafında büyük sorunlar yaşadı. Futbolcunun kalitesine değil yorumum, takım yapısında sorun var.

Bu tarz futbolcuları da "yapı" içinde konuşmak gerekir. Victor Ruiz ne kadar ağır bir stoper olsa da, lider özellikli ve çok iyi bir ayak tekniği var. Marcao'nun sol ayağını aratmaz, lider özelliği de gösterir. Yanında oynayan isim de Luyindama gibi bir atlet olursa çok daha iyi iş çıkarır. Tecrübesi var, nerede ne yapacağını iyi biliyor. Doğru takım yapısı onu yükseltir. Yine de maliyet işte. Yaş 31 ve bonservisi olmasa da, yıllık ve imza ücretleri derken bu yaşta bir isme ciddi sözleşme bağlamış olacaksınız.

Kağıt üzerinde mantıklı duran, gerçekte ise o kadar da sağlıklı görünmeyen bir transfer. Marcao ile alakalı ciddi bir bonservis bedeli göründüğü an satış gerçekleşir, bundan eminim. Zararı karşılayabilmek adına satış gerekli. Satışın ardından da o yeri mümkün olan en akılcı ve düşük bedelle çözmek gerekecek. Victor Ruiz gibi isimler günü kurtarmaya yönelik ama ekonomik açıdan yine sizi zorlayabilecek hareketler. Maliyetlere bakmak gerekiyor.

12 yorum:

  1. Ruiz'in ayağı yazdığınız gibi epey iyi. Luyindama'yla da iyi bir ikili olabilirler. Marcao'dan gelecek parayla İrfan zorlanacak tahminimce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım yapısıyla yorumlanmalı bu tarz stoperler.

      Sil
  2. Ne kadar maaş isteyeceği önemli. Uygun bir maaşla Marcao'nun da gitmesi ile olabilir düşünebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. kağnı gibi adam yahu. deli eder bizi. bence luyindama da gitsin.
    maicon ve ruiz ikilisi olsun! iki kağnı ile kaleye gömülür savunma yaparız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epureanu çok mu hızlı? Ama yapı içinde hiç sorun yaşamıyor. Stoper bireysel değil, takım içinde yorumlanır.

      Sil
  4. tekniği, sol ayağı, oyun kurması vs gibi özellikleri marcao kadar iyi değil kesinlikle.

    YanıtlaSil
  5. Oyun bilgisi üst düzeyde bir oyuncu ancak senin de değindiğin gibi ağır olması bize uymaz. Orta sahamızın da çokça açık verdiğini göz önüne alırsak bolca birebir yakalanma riski var. Olacakları düşünemiyorum bile. Ayrıca Beşiktaş cephesinden ve medyadan gelecek ayarttılar söylentileri de cabası. Baş ağrıtacak bir hamle olur. Sanırım menajer yoklaması. Terim'in böyle bir arzusunun olacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağırlığı telafi edilir. O takım yapısıyla alakalı, iş nerede pozisyon aldığın ve stoperi kimlerin tamamladığı. Ama o ayartma konusunda haklısın.

      Sil
  6. 3 lu stoper oynarsın. Sanki tandem oynuyorsun da melo lemina fernando 3.stoper gibi araya girmiyordu. Marcao yu sat Kaan Ayhan ve Victor Ruiz'i al. Bekleri hücumda özgür bırak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir