9 Temmuz 2020 Perşembe

Taylan Antalyalı'yı nasıl eleştirebilirim ki?



Oyunumuz iyi, saha içindeki kalitemiz ise düşük. Bu kalite düşüklüğü de bizi aşağı çekiyor. Oynayana kızmıyorum mesela, en azından özveri var. Adamlar sahada olmak için mücadele ediyor ve ellerinden geleni yapıyor. İlk sakatlık sonrası "pes" diyerek köşelerine çekilmiyor, sorumluluk alıyorlar. Ömer Bayram'ı eleştirirken, kırık parmağıyla oynadığını atlamıyorum. Çoğu futbolcu adına da bu geçerli. Ellerinden geleni yapıyorlar.

Taylan Antalyalı da o isimlerin başında. Mevcut sakatlıklar sonrası ilk 11'in vazgeçilmez isimlerinden biri oldu. En azından olmak zorunda kaldı. Yeri geldi stopere geçti, şimdi de orta sahanın ortasında iki yönlü bir oyun oynamaya çalışıyor. Hatta defansif rolü biraz daha yüksek. Oysa bu tarz bir futbolcu hiçbir zaman olmadı. Erzurumspor'da o da Emre Akbaba gibi, gole çok daha yakın bir isimdi. Galatasaray'daki en iyi maçı olan Antalyaspor karşısında da 10 numara gibi oynamıştı.

Kaleye yakın oynadıkça etkisi artar, uzaklaştıkça vasatlaşır. Şu an savunma direnci oluşturmaya çalışıyor ve rakibi bozuyor. Çok güçlü bir isim değil, düşüşü de kolay oluyor. Lemina'nın rolü bu aslında. Hem savunma yapacak, hem de sizi hücuma taşıyacak isim. O sahada yokken de, Taylan Antalyalı o rolde katkı vermeye çalışıyor. Kötü oynayabilir de, alakasının olmadığı bir pozisyonda bu adamı eleştiremem.

Kalite bu yüzden düşüyor, yapacak bir şey yok. Taylan Antalyalı da kaliteyi düşüren isimlerden birine dönüştü ama suçu yok. Sahaya çıkaracak 11 kişi bulmanın başarı olduğu günlerdeyiz. Alternatif yok ki, kim oynasın? Taylan Antalyalı ve Ömer Bayram gibi isimler her hafta 11'de. Kanat neyse de, orta saha için kimi yazabiliriz? En iyi halimizde dahi orta sahada yeterli değildik. Belhanda'yı kanata atınca da kimse kalmamış oldu.

Seri de belki bu yüzden düşüyor. Tamamen etrafıyla alakalı bir konu. Geriden mi oyun kursun, rakip ceza sahası çevresinde pozisyon mu üretsin? Haftada 3 maça döndük ve bu adam 90 dakika sahada. Nefesinin bir noktada kesilmesinden daha doğal bir şey yok. Emre Akbaba'dan savunma desteği alamazsın, Taylan Antalyalı da bir yere kadar oynar. Sonra da Seri pas hataları yapmaya başlar, ne yapsın. Ona da kızamam.

8 yorum:

  1. ah şu önyargılar. taraftarımız gerçekten inanılmaz. mert hakan'ı kaptırdık diye ağlarlar. erzurum'daki taylan > mert hakan. bundan bile haberleri yok.

    kim yahu mert hakan? aytaç kara milli oldu mert hakan kim? taylan daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan iyi de bu pozisyonun futbolcusu değil. Yine de elinden geleni yapıyor.

      Sil
  2. Selam Burak abi, birkac aydir yorumlarda bulunmuyorum ama burdayim hala, butun yazilarini okuyorum. Pandemi døneminde eski gunleri hatirlatan yazilarin cok guzeldi. Simdi de maclar baslamisken, bende biraz daha vakit bulmusken eskisi gibi yorumlarda bulunurum ønumuzdeki yazilarda. Umarim iyisindir?

    Yaziya dønelim;
    Macin ikinci yarisini izledim sadece. Ben orta sahamizda sertlik aradim. Lemina yok. Emin stopere gecip Donk Seri'ye partner olup Seri'nin daha rahat hareket etmesi saglanirdi. Ceyhun Gulselam bircok oyuncumuza ustunluk sagladi fizigiyle. Donk'la karsilik verilebilirdi.

    Linnes'i de iyi buldum. Mariano'dan daha etkiliydi. Belhanda ise sol kanat'da guzel oynadi. Kalan maclarda ise solda kaleye yakin oynamali.

    Ømer Bayram Kalan maclarda yedekten gelip oyuna enerji ve hiz katan oyuncu rolune gecmesi sanirim hem kendisi hem takim icin daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin, gözler seni arıyordu :)

      Sertlik yok, Seri yalnız. Hücum mu yapayım, savunma mı derken çok hata yaptı. Ben Linnes'i savunma tarafında hiç iyi bulmadım.

      Sil
  3. Sahaya çıkaracak oyuncu bulursak öpüp başımıza koyalım. Eleştirilecek bir durum yok artık. Maça çikan oyuncu elinden geleni yapıyor. Kimse kendi pozisyonunda oynamıyor. Alıştığı bir oyun tarzı var v3 başka yerde oynatınca yıllardır o mevkide oynayan bir oyuncu gibi olmasını kimse beklemesin. Elindeki her oyuncu joker değil. Emre yada taylan ın yıllardır oynadığı mevkiler belli. Adamın kas hafızası o mevkiye göre. 10 numara oynamış adamı defansa cekersen yapamaz yada yapabildiği sınırlı olur başka mevkiler için de bu böyle. O yüzden bazı şeyleri görmezden gelmek gerekir. Her şeye rağmen sahada kötü oyun yok. Oynayanları değil sakatim bahanesine siginanlara bakmak lazım. Aidiyet duygusu olmayanlara bakmak lazım. Çok para kazanıp hiç kadar katkı vermeyenlere bakmak lazım. Sahadaki adam niye günah keçisi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden o noktaya geldik. Şu an sahada olan kimseyi de bu yüzden eleştirmem.

      Sil
  4. Box to box olmayı öğrenmeli diğer türlü Galatasaray seviyesinde yetersiz kalabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de tek şansı o ve çabalıyor da. Yine de zor gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir