11 Temmuz 2020 Cumartesi

Volkan Babacan & Galatasaray, kaleci konusunda çok fazla seçenek yok


Futbolda "dün dündür, bugün bugündür" hali var. Dün olanlara baktığımızda, Volkan Babacan ve Galatasaray arasında sorunlar olduğuna inanıyordum. Manisaspor döneminde, Muslera'nın ona attığı penaltıdan sonra başlayan bir süreç. Hatta işi Muslera düşmanlığına kadar da götürmüştü. Araya yıllar girdi, Volkan Babacan da kaleciliğinin üzerine koydu ve Başakşehir forması giydiği dönemde Milli Takım'ın 1. kalecisi oldu. 

Sonrasında da zaten bu konular konuşulmaz oldu. Volkan Babacan da işine baktı ve bugünlere geldik. Şu sıralar formayı Mert Günok'a kaptırdı ve 2. kaleci durumunda. Milli Takım'ın kaleci havuzunun genişlemesi sonucunda da daha o formayı giyemez oldu. Bu saatten sonra da eski seviyesine ulaşması zor. Muslera'nın sakatlığı sonrası, beklenildiği gibi Galatasaray'ın kalesi için adı geçiyor. Okan Kocuk da iyi haftalar geçirmiyor ki, kaleci konusunda süreç hızlanmıştır.

Okan Kocuk'a inanan taraftaydım. Benim de güvenimi sarsmış olsa da, hala sezon sonunu bekliyorum. Benim ilk etaptaki düşüncem, Muslera dönene kadar Okan Kocuk'un oynaması ve onun arkasına tecrübeli bir yerli yedek alınmasıydı. O isimler de Volkan Babacan ve Sinan Bolat değildi. Şu an belli ki onun önüne bir isim düşünülüyor. Bence yine yabancı olamaz, çünkü Muslera dönecek. Haliyle de Volkan Babacan ve Sinan Bolat gibi isimler düşünülecek.

Fatih Hoca'nın sevdiği bir kaleci olduğunu biliyorum. Nikah şahitliğini dahi yapmıştı. Yerli bir kaleci arıyorken de ilk tercihinin olması beni şaşırtmadı. Tecrübeli tabii, özellikle de Başakşehir ve Milli Takım formasıyla yaptıklarıyla. Çok tuttuğum bir kaleci olmasa da, Muslera dönene kadar ki süreci en iyi şekilde idare edebilecek isimlerden biri. Tabii iş Volkan Babacan'da bitiyor. Başakşehir'in bu transfere sıcak bakacağını düşünmem, onlar adına da güvenilir bir 2. kaleci.

Muslera döndükten sonra da formayı alması zor. Ancak o dönene kadar forma giyebilir. Bunu da istemesi halinde iş kendi kulübüyle anlaşmasına kalır. Fatih Hoca'ya hayır diyeceğine inanmıyorum, bu transferin gerçekleşme ihtimali yüksek. Maalesef çok fazla seçenek yok, 1-2 isim üzerinde hamle yapabiliyorsunuz. Volkan Babacan'ı Beşiktaş, hatta Fenerbahçe gibi takımlar da isteyebileceğini düşünüyorum. Biri 1. kaleci, diğeri de Altay Bayındır'ın yanında tecrübeli kaleci isteği adına.

17 yorum:

  1. Okan Koçuk'u linç etmek istemiyorum ancak 1. kaleciliği geçtim 2. kaleci bile olacak düzeyde değil. Yaşanılan puan kayıplarında maalesef direkt etki etti. Yapacağı bir kaç önemli kurtarış bu takımı en azından Avrupa'ya taşıyabilirdi. Seviyesi Galatasaray için yetersiz. Bu yazdıklarımı haftalar önce de aynı şekilde yazmıştım görünen köy kılavuz istemez. Adamı savunup durmaya gerek yok. Volkan Babacan ne yapıp edilmeli bir şekilde bu takıma kazandırılmalıdır. Şu an ki şartlara göre kaleye en uygun isim Volkan Babacan'dır. Hem yerli, hem tecrübeli hem de Fatih Hocamızla arası iyi. Ligi de iyi tanıyan bir isim. Tekrar ediyorum şu an en uygun isim Volkan Babacandır şartlar zorlanıp bir an önce anlaşmaya varılmalı. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt etki etmedi ama güven kırıldı, o doğru. Bu emir buyruğunu Fatih Hoca mutlaka görüyordur, emir telakki eder.

      Sil
  2. %100 okan'la devam edilmeli. alanya maçında şanssızdi ama ben ona güveniyorum. oynaya oynaya alışacaktır. kolay değil tabi, kalesini devraldığın isim muslera; değil gs'nin, türk futbol tarihinin en iyisi. bi eksiklik hissedilecek tabi. ama oynaya oynaya daha iyi olacaktır, şu an bi de üzerinde bi baskıyla oynuyor ama bunu da aşacağına eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güvenim kırıldı. Son 3 maç inanılmaz şeyler yapmalı :(

      Sil
  3. Okan la devam edilmeli. Yeni bir kaleciye ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Takımın durumu ortada. Kötü bir kaleci değil. Önünde iyi bir defansla oynayamadı bile daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence var, Kocuk devam etse de var. En azından alternatif ve rekabet noktasında.

      Sil
  4. Okan Koçuk'tan daha iyi kesinlikle değildir. Milli takımın birinci kalecisi olduğu dönemde de pek beğenmiyordum. Pek rakibi yoktu biraz da Fatih Hoca kontenjanindan oynuyordu. Okan'la devam etsek daha iyidir.

    YanıtlaSil
  5. okan yetenekli bir kaleci çok güveniyordum ve kesinlikle onunla devam edilmesini istiyordum. sorun şu ki okan kendisine güvenmiyor!
    böyle güvensiz ve ürkek biri kaleyi koruyamaz büyük takımda.

    volkan iyi bir kaleci. terim ile arası iyi. terim ona milli takım kalesini teslim etmişti. ama orada da başka bir sorun var. volkan fb taraftarı!
    ayrıca sözleşmesi bitmemiş. bonservis vermek saçma olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güveniyordum ama bunu kırdı. Şanssız tabii, şanssız zamanda kaleyi bir anda aldı ve hiç hazırlanamadı. Şanssız başlayınca da gerisi kötü ilerledi.

      Sil
  6. Kalecilik zordur. Düşün 6 ay sonra eline şans düşüyor oyun boyunca 2 pozisyonla karşılaşıyorsun kurtaramazsan güven azalıyor.. diğer mevkiler uzun süre sonra çıkar kosar eder iki pas hatasi falan ancak toparlanma ihtimali faha çoktur
    Kalecilerin o lüksü yok o yüzden ben gelecek sezon da Muslera dönene kadar Okan Kocukla devam edilmeli diye düşünüyorum
    Oynadıkça daha da istikrar sağlar diye düşünüyorum
    Bence yetenek var oyun kurma açısından da fena değil geliştire bilir
    Bir şey de hatirlatmak isterim Muslera bize gelmeden once vasat bir kaleciydi
    Kendini Copa Americada gosterdi o turnuvayla çıkışa geçti
    Hatirliyorsan ilk 5-6 mac dengesiz maçlar çıkardı cok hatalar yapti ancak sonunda gercek performansı gostere bildi
    Okani hemen harcamamak lazım yasi 25 potansiyel var bence futbolda en zor meslek kalecilikdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdiklarina katiliyorum dostum ams Galatasaray gibi takimlarda ikincilik basari sayilmaz o nedenle Okan'in staj yapacagi yer burasi degil, bence de yetenekli direk dibinden cikardigi toplari herkes cikaramaz ama tecrübesi 1. kalecilik icin yetersiz, bizi ortalama kaleciler zaten kesmez Muslera'nin verdigi güvenden dolayi defansimiz her zaman rakiplerden gerideydi su an onlarin seviyesindeki kalecilerde onlarin gerisinde baslariz cok basit bir hesapla Trabzon, Besiktas hatta Basaksehir ve Fenerbahce her zaman bizden kötü kalecileriyle bize rakip oldular, su an o denge bozuldu, ortalama bir kaleciyle yarisa tutunmamiz imkansiz aksi halde seneye yine sadece ilk 5e girmek icin oynariz.

      Sil
    2. Staj meselesi deyil kardeşim.. hatırlarsan Musleranin da ilk geldiğinde kötü performansi vardi.. aynı şey Okan için de geçerli.. Okanin Süper Lig kariyeri ve tecrübesi var hatta yalnis hatırlamıyorsam bir sezon en cok penalti kurtaran kaleciydi
      Sadece kaleciler için böyle bir durum söz konusu oynamayinca daha çok paslaniyor
      Kalecilerin hata yapma lüksü yok
      Diğer mevkiler maca cikar koşar falan alışırlar ancak kalecilik öyle değil bir top gelir tutamazsan maçı kaybede bilirsin
      Sadece bu yüzden Okanda ısrar edilmeli diyorum
      Evet gelistirmeli olduğu yonleri de var ancak yine tekrar ediyorum Okan stajyer bir kaleci değil Süper Lig kariyeri olan iyi maçlar oynamış bir kaleci
      İstikrarsız sonuçlar almamızın sebebi Okan değil takım iskelesinin olmaması ust üste yaşadığımız sakatlik cezalar ve s bundan kaynaklanıyor
      Gelecek sezon defans 4lusu ve onlerinde iki orta sahayla Okanla iyi işler başara biliriz

      Sil
    3. O yüzden diyorum, kalecilik karizma işidir. Orada güven vermelisiniz, yetenekleri sonra konuşuruz. Okan Kocuk kötü başladı ve güveni kırdı. Toparlar mı emin değilim ama umarım şu son 3 maçta harikalar yaratır.

      Sil
  7. Muslera'yi bacagi sargili halde antrenman yaparken izleyince kesinlikle beklenenden kisa sürede dönecegine emin oldum ama Okan ile kesinlikle olmaz koca sezonda 19 gol yiyen Muslera'yi birkac haftada yakaladi yenen gol sayisinda kisacasi mümkün degil. O cok elestirdigimiz Sinan Bolat zamanlarini andiriyor ama daha da kötü gercekten karsilastigimiz takimlar ne Avrupa takimi ne de pandemiden dolayi eski konsantrasyon seviyeleri var rakiplerde. Stresi yüksek müsabakalarda Okan ile her mac fark yeriz, yabanci almazlar ama Beto mükemmel kaleci bana göre riske deger, Beto'yu al ilk 6 ay Muslerayi aramazsin sonra yedege Okan'i koy Beto'yu tribune gonder, Volkan gelmezse yapilmasi gereken bence bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne betosu kardeşim yediği gollere baksana. erzurum kalecisi sehic bile iyi şu an betodan.. sözleşmesi de bitiyor sehic'in

      19 yaşında kaleci olmuş. eskiden forvetmiş. ayağı iyi. tam terimlik adam. pas oyununa uyum sağlar.

      Sil
    2. Yabancı kaleci olmaz, hele ki sınır geldikten sonra. Gelecekse de yerli bir kaleci gelmek zorunda. Yoksa Beto ismi olmasa bile mantığı doğru. Gelen kaleci olabildiğince tecrübeli olmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir