14 Temmuz 2020 Salı

Yine de bu maçı kazanması gerekir işte, asla mazeret değil


Sevgili Zübeyde Özcan (@zubeydeozcann) paylaşmış, bizler de üzerine konuşalım. Ligin ilk yarısında oynadığımız Ankaragücü maçının kadrosuyla, 2 gün önce oynadığımız Ankaragücü maçının kadrosu arasında dağlar var. Biraz da "neden olmadığı" üzerine konuşmak adına değerli. Ligin ilk yarısındaki kadronun kağıt üzerinde bir kalitesi olsa da, oyun olarak çok geride olduğunu söyleriz. 2 gün önceki kadro ise kalite açısından her anlamda geride. Yine de bu maçı kazanması gerekir işte, asla mazeret değil.


Ligin ilk yarısındaki Ankaragücü maçı öncesi Nzonzi de kadro dışı bırakılmıştı. Falcao sakatlıktan dönmüş, 4-3-3 değil de, 4-4-2 gibi bir yapı vardı. Lemina / Belhanda merkezi, Ömer Bayram sol, Feghouli sağdaydı. Babel ve Falcao da direkt olarak forvet ikilisi oldular. Çok iyi oynamasak da bir şekilde 2-0'ı bulduk, pozisyonlar vardı, o ara rakip 10 kişi kaldı ama maç 2-2'ye geldi. Unutulmak istenen günlerin başında gelir.

Yine de kadronun kağıt üzerinde bir kalitesi var. Babel, Falcao, Feghouli ve Belhanda gibi isimler bir arada. Nagatomo / Mariano gibi bekler, kalende Muslera. O yapıdan çok daha iyisini beklesek de, durağan futbolun üstünden gelemedik. Amansız pas futbolu ve kadro kalitesine çok güvendik. Ön alanda hareketlenen kimse olmayınca, biraz olsun hareketli her futbolcu ön plana çıkıyordu. Haliyle de ligin 2. yarısında daha farklı bir yapıya geçtik.

Gelelim dünkü kadroya. Forveti Adem Büyük, arkasında Emre Akbaba, kanatlarında Belhanda ve Ömer Bayram, orta sahasında da Seri ve Taylan Antalyalı. İyi diyebileceğimiz tek isim Emin Bayram. En azından formanın ağırlığından haberi olan diyelim. Bu kadronun da kalite gibi bir sorunu var ve özellikle hücum tarafında çok göze batıyor. Geçen haftalarda iyi oyun desek de, bitiremiyoruz. Nedeni bu işte.

6 yorum:

  1. Bu sene kafaya oynayan takimlara bakarsaniz hepsi belirli bir duzen icinde daha cok para icin degil de hedef icin oynayan takimlar, özellikle pandemi sonrasi motivasyon düsüsü para ve hedef icin oynayan takimlari iyice ayirdi birbirinden.
    Fatih hoca üzeri kapali bahsetti aslinda takimda bir lider eksikligi var kesinlikle ve isyan eden oyuncumuz ya hic yok ya da maksimum 1 kisi oluyor, bir Bulent Korkmaz ya da Necati Ates bile yok takimda, gerektiginde pis isler de yapabilecek winner oyuncu yok bu böyle oldugu sürece toplama takim hüvviyetinden cikamayiz gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider eksik, isyan etmiyor kimse. Bu doğru.

      Sil
    2. Güzel bir tespit gördüm belki sen de bahsetmissindir twitter'da vs. cok takip edemedim son zamanlarda ancak pandemi sonrasi puan siralamasinda Galatasaray 2 puan ile sonuncuymus, sadece bunun üzerine bile bir yazi yazilabilir bence.

      Sil
    3. Yazılacak her şeyi yazdım :(

      Sil
  2. Kadro çok değişmesine rağmen yine de çok kalitesiz değil. Kadronun sorunu hedefsizlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değil ama mental açıdan koptuk bir kere.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir