20 Temmuz 2020 Pazartesi

Yunus Akgün gibi isimler adına da geç kaldık


Yunus Akgün'ün şans bulması gerektiğini her fırsatta yazıyorum. Bunu da kendisine çok fazla inanmayan biri olarak yazıyorum. Geçmiş dönemde çok fazla eleştirdim, gelişim göstermedi de dedim. U19 şu saatten sonra benim için kıstas değil, artık o seviyeyi aştı. 2 yıldır A takımda, yaş olarak da o çocukların çoğunun üzerinde. Orada şov yapıp, A takımda kaybolması kabul edilemezdi. Gerçi hakkı var, bu sezon çok fazla şans da bulamadı.

Geçen sezon daha fazla şans buluyordu. Ozan Kabak öncesinde parladı hatta. Şampiyonlar Ligi'nde dahi Ozan Kabak öncesinde ilk süreyi o bulmuştu. Kupa maçlarında oynuyordu, arada parladığı maçlar da oldu. Şampiyonluk virajını aldıktan sonra unuttuk. Ocak ayında gerçekleşmesi muhtemel bir transferi de vardı ve son dakikada yatmıştı. Geçen sezonu yine de fena bir başlangıç değildi. Bu sezon için üzerine koymasını bekledim.

Kamp dönemi hazırlık maçlarındaki görüntüsü iyi değildi. Sezon içinde de çok fazla şans bulamadı ve geçen sezon U21'de forma giymezken, bu sezon U19'un değişmezi oldu. Kadrodaki sıkıntılar, hedefin düşüşü derken şans bulmasını da bekliyordum. Hala bekliyorum aslında, umarım son maçta ilk 11'de görürüz. Daha kötüsünün olmayacağını düşünüyorum ve yeni sezon için yepyeni yüzler arıyorum. Özellikle de gençlerin gelişimi oldukça önemli.

Göztepe karşısında, daha erken oyuncu değişikleri gelse farka koşabilirdik. Göztepe zaten kontrolsüz şekilde hücum ediyor, savunma sorun. Taylan Antalyalı ve Yunus Akgün faktörü nasıl etki etti gördük. Son golde iyi bir organizasyon var ve hızla 3. golü bulduk. Orta sahaya +1 yazsak, hücumu da biraz daha hareketli kılsak iş daha çabuk bitecek. Ömer Bayram'la sol kanatta zaman kaybediyoruz, Feghouli desek temposu yerlerde.

Yunus Akgün daha kötü oynamaz, bundan eminim. Çabuk bir futbolcu, patlayıcı özelliği var. Ön alanda da hareketli olacak, mücadele edecektir. Solda da oynar, sağda da. Hareketlendirelim şu hücumu işte, biraz daha çabukluk kazanalım. Zaten hareketsiz kalıyoruz, ismi büyük ama kalitesi düşük isimlerle yürümeye çalışıyoruz. Doymuş yüzler diyelim, fazlasını zorlamıyorlar. Yunus Akgün gibi isimler adına da geç kaldık. Umarım kamp döneminde üzerine koyarak ilerler.

9 yorum:

  1. Elimizde birçok genç oyuncu var. Hepsinin isimleri, fotoğrafları sosyal medyada dönüyor. Bu çocukların gerçekten ne durumda olduğu hakkında GS camiasını bilgilendirici en ufak bir bilgimiz bile yok. bunlardan kaçı gerçekten, GS seviyesinde kaçı değil biliyor muyuz? bu çocuklar neden Türkiye Kupası maçlarında bile oynamıyor, onu da bilmiyoruz. Yani böyle kendi kendimize bu neden oynamadı, şu niye böylesine bir maçta sonradan bile girmez diyoruz?
    Hoca 3 senedir Ozan, Yunus ve Emin dışında kimseye şans vermedi. Yunus'a da 2 yıldır nerdeyse hiç şans vermedi. Emin'i en son Ahmet kırmızı kart görene kadar oynatmadı.
    Artık yabancı kısıtlaması geldiğine göre, pahalı kadrolardan çıkacağımıza göre bu çocukların oynaması lazım. 10 tane çocuktan 5'ini artık görelim. Kalanları da bizim seviyemizde değilse onlar da gitsinler başka yerlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç konusunda hocadan daha radikal hareketler beklesem de, hayatını bu işe adamış bir isme de fikir vermek bana düşmez. Kendimle alakalı bu yorumum :(

      Sil
  2. Gençleri oynat demekle olmuyor, tecrübe denilen, teknik denilen bir şey var. Hoca kafasına göre gençlerle dolduramaz kadroyu, hatta birkaç tane oyuncuya bile ilk 11 de şans vermek gerçekten zor iştir. Sanıyorsunuz ki her alt yapıdan çıkan genç oyuncu işe yarayacak yok öyle bir dünya oyuna sonradan almak bile zor iştir. Özellikle Galatasaray gibi büyük camialar da nokta atışı yapmak lazım bu işler hata kabul etmez. Bu tür oyunculara da şans geldimi kullanmalılar mesela Ozan Kabak örneği. Eline fırsat geçti ve çok iyi şekilde kullandı, riskli bir pozisyonda kendini gösterdi bir çoğu ise bu fırsat eline geçse bile kullanamıyor. A takımda oynamak kolay değil. Hocamızın da muhakkak bildikleri vardır onu bu konularda eleştiremeyiz. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz zaten gençlerle takımı doldur demiyoruz
      kadro mühendisliğinde alternatif oyuncuların en azından bir kısmının alt yapıdan çıkmış genç oyuncuların olması gerekiyor,
      sağ açıkta jimi durmaz sekidika emre mora verdiğin süreyi yunus akgüne vermelisin
      bu hem ekonomik olarak rahatlatır hemde genç oyuncunun gelişimi için önemlidir
      jimi durmazın emre mor un sekidika nın toplam maliyetini düşün,bunlar fegulinin alternatifi oyuncular,gereksiz ve saçma maddi kayıp

      Sil
    2. 2. anonim yorumuna ben de hak veriyorum. Doğru. Çok doğru eleştiri.

      Sil
  3. Genç oyuncu oynamazsa gelişmiyor bunu en iyi bilen isimlerden birisi Fatih Hoca ve bizim özellikle kanatlarda sıkıntımız var. Buna rağmen Yunus nerdeyse hiç şans bulamadı. Demek ki Fatih Hoca ondan ümidi tamamen kesmiş. Yine de daha fazla şans verilmeliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda biraz daha cesur hareket etmesini bekliyordum. Bunu bize o öğretti. Yine de gördüğü bir şey vardır diyorum.

      Sil
  4. Sürekli kendi kendimize çıkarımlar ve varsayımlar yapıp duruyoruz. Hocamızın bir bildiği vardır, hocam demem ki ümidi kesmiş, hoca oynatmıyorsa kesin bir şey vardır...Sonradan sokmak bile çok zormuş. Ama 3 sene önce futbolu bırakmış olan Selçuk İnan'ı sürekli oyuna sokmak ve bundan dolayı maç kaybetmek nedense zor olmuyor. Seneye takımda oynamayacağı kesin olan geldiğinden beridir herkesin nefretini toplamış Belhanda'nın neden hala oynadığını bilen de yok. Laubali bir şekilde sürekli pas hatası yapan biri. 3 yıldır da böyle. Feghouli desen yılda 2 ay top oynayıp 4,5 milyon € alıyor, kırmızı görüp takımı yakıyor ama o da oynasın.
    Ya bu genç oyuncuyu sahaya sokmak neden bu kadar zor anlamadım. Bir tek bizde zor bu işler. Yani tamamen şanslara tesadüflere kalan bir şey. önündeki 5 kişi sakatlanacak ceza alacak, senin de tam o gün süper oynayacağın tutacak ve öyle olacak. Var mı böyle bir şey? hangi iş kolunda 19 yaşında işinde ilk gününde harikalar yaratan bir vardır? Nedense biz gencecik çocuklardan bunu ısrarla bekliyoruz. bunların hiç hata yapma şansız, lüksü yok. türkiye'de yeri en garanti kişi Fatih Terim. Kaybedilmiş bir sezona rağmen hoca hala sahaya ruhsuz ve forma ile bağını koparmış adamları sürüyor. Kim ona ne diyebilir ki gençleri oynatsa ve yine kaybetse. Bıktık eşşek yüküyle para alıp hiçbir şey oynamayan adamları izlemekten.
    Böylesine plansız, metotsuz tamamen tek bir kişinin ağzına bakılarak yapılan altyapı sisteminden yorulduk. Bir açıklama bile yapılmaması akıl alır gibi değil. Selçuk oynayacak ama Atalay oynamayacak!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ve Feghouli oynuyor. Nedeni satılacak olmaları. Zaten dip yapmış piyasa, iyice mi sıfırlansın? Futbolcularla da ayrılık konusunda sorun yaşıyorsun, iyice mi ipler kopsun? Ben biliyorum yani neden oynadığını, bilen başka insanlar da var.

      Bence de gençlerin daha sık şans bulması lazımdı, bunu bize hoca öğretti. Ama bildiği var, Atalay'ı o daha iyi tanıyor. Zaten Atalay'ı da Galatasaray'a kazandıran o.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir