13 Ağustos 2020 Perşembe

Abdussamed Karnuçu'nun da önünde uzun bir Galatasaray kariyeri olabilir


Beklediğim haberlerden biri. Sözleşmesi bitmişti ve bunun uzamasını bekliyordum. Bana göre 2000 grubunun en yetenekli gençlerinden biri. Şanssızlığı son dönemde yaşadığı sakatlıklar oldu. Uzun ayrılıklar yaşadı ve bu da gelişimini sekteye uğrattı. Bir şekilde geri dönüyor ve döndüğü gibi de katkı vermeye çalışıyor. Eğer bu sakatlıklar olmasa onun adını çok daha öncesinden konuşmaya başlardık.

Tarz itibarıyla modern bir 6 numara. Oyunun 2 tarafında iyi olan 6 numaralardan. Çalışkan, defansif aksiyonu iyi, aynı zamanda pas ve teknik özelliği de barındırıyor. Fizik olarak biraz da Mehmet Topal'a benziyor diyelim. Stoper de oynayabiliyor. Rotasyonda şansı var, takımda kalması beni şaşırtmaz. 2 pozisyonu da oynayabiliyor ve sakin bir yapısı var. Oldukça soğukkanlı diyelim. Geçen sezonun Youth League performansına bakınca da takımının en iyisiydi.

Bu sözleşmeyi aldığına göre de, kendisiyle alakalı beklenti var demektir. Sakatlıklar sonrası gözden çıkartılmadı ve ayrılığına göz yumulmadı. Yeni sözleşmesini aldı, kamp dönemindeki görüntüsüne bakılacaktır. İlk etapta bu futbolcuların önemli bir şansı var. Şu an orta saha rotasyonu boş ve olası hazırlık maçlarında forma onlara gelecek. İyi performans göstermeleri bazı planları dahi değiştirebilir. 

Tüm gençler için bu geçerli. Atalay Babacan'ın da önü açık mesela. Önündeki rotasyon boş. Onu 10 numara değil de, 8 numara gibi düşünüyorum. Geçtiğimiz sezonlarda, U19'da 4-3-3 içinde 8 numara gibi kullanılıyordu. O pozisyonda da gelişim sağladı. Bir tarafta Erkan Süer'i de var. Transferde sıkıntı var duruyor, özellikle de orta saha rotasyonu boşaldı ama eldeki gençler de iyi. Kamp dönemini dikkatlice takip etmeli.

8 yorum:

  1. Takım 4-3-3 oynadığında bu tarz isim mutlaka gerekli olabiliyor. Abdussamed'in ayaklari da iyi sayılır. Biraz daha gelistirirse oyununu bize faydalı bir isim olabilir.

    YanıtlaSil
  2. İyi bir kamp dönemi sonrası eğer ki alınırsa Mensah ve Seri'nin arkasında 6 numara olarak kazanır mıyız acaba ağabey kendisini?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olarak kazanabiliriz. Kamp dönemini görmeden bir şey söylemek zor.

      Sil
  3. erkan süür, atalay babacan, abdussamed rotasyonda artık olmalı.
    selçuk inan'la kaybdelen yıllara bakıp acımamak elde değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyi kaybettiğin yok, neyin acıması. Çok abartılı yorumlar bunlar.

      Sil
    2. Atalay,Yunus,Recep ve Birhan bence satılmalıdır. m.kapı zaten gitti.Eğer rotasyona girebilecek seviyedeyse Abdüssamed,Erkan ve diğer altyapı cevherlerimiz ve kiralıktan dönenlerle yabancı transferini azaltmış oluruz.İstemesem de ( PARAMIZ YOK-$,€,£,¥ ALTIN uçtu) Falcao,Feghouli,Belhanda ve Babel de bu pandemi sürecinde insafa gelip yıllık kazançlarından net %25 feragât ederler ve takımda kalırlar.İskelet bozulmamış olur.

      Sil
    3. Birhan Vatansever kalmıyor zaten. Atalay ve Yunus neden satılsın, gayet şansları var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir