29 Ağustos 2020 Cumartesi

Artık kim oluyorsa, bir an önce aksiyon alınmalı


Konu tam anlamıyla Seri'yle alakalı değil. "Orta saha" işi genel bir problem ve taraftar da haklı olarak isyan bayrağını açtı. Geçmişin acı örnekleri unutulmadı. Bu takım forvetsiz kaldı mesela, 6 ay bu sorunla uğraştı. Gomis giderken "2 forvet birden alacağız" diyenlerin kimseyi alamadığını görmüştük. Transfer konusunda özellikle "satım" ama alım konusunda da zorlanabilen bir yönetim var. Para varken harcamak kolay da, asıl meziyet bugünlerde aksiyon almak.

Haliyle de "5 Ekim'e kadar zamanımız var" deyince, taraftarlar korkuyor. Yeni bir Gomis sendromunu kimse kaldıramaz. Şu an bakınca günler var diye aldanmayın. Bir anda kendinizi son günde bulur, keşke 24 saatimiz daha olsa dersiniz. Acı, yaşanmış gerçekler bunlar. Taraftarın aksiyon alması boşuna değil, başına geleceklerden korkuyor. Lig başlayacak, ilk 3 hafta oldukça zorlu. Ayrıca son gün gelen büyük hamleler de genellikle iyi sonuçlanmıyor.

Özellikle de yabancı konusunda. İsmi ne olursa olsun. Uyumuydu derken, yine belirli bir zaman geçiyor. Yazın ayrı çalışıyor ve kurgu alıyorsun. Son gün önemli isimler aldıktan sonra bambaşka kurgu alıyorsun. Lige nasıl başlarsan, öyle ilerliyorsun. Ligin 2. yarısında "ilk yarıda o puanları kaybetmemeliydik" demek istemem. Bir an önce tam kadro olmak ve lig / Avrupa serüvenine güçlü girmek lazım.

İşin güzeli de, orta saha harici ihtiyacın yok. 2 orta saha hamlesi yaptığın an takımın hemen hemen tamam olacak. Takım her yerden dökülmüyor yani. Geçen senelerde böyle problemlerin vardı. Bugün ise sadece orta saha kaldı. Herkes bir şekilde transfer yapıyor, olay bonservis vermek falan da değil. Bulan buluyor diyelim. İnce eleyip sık mı dokuyoruz yoksa işi mi beceremiyoruz bilmiyorum. Umarım ince eleyip sık dokuyoruzdur.

Ben bu orta saha konusunu her gün yazmaya devam edeceğim. Ta ki bu iş bitene kadar. Bu günler geçecek çünkü, iş son güne kalacak. O gün de panik hamleleri göreceğiz belki ve uyum derken büyük zaman geçecek. İngiltere harekatı diyorlardı, ses gelsin artık. Transferin son gününü bekleyemezsin. Lige başlangıcın da bunu engelleyecek. Orta saha boşluğu da her şeyi 0'la çarpacak nitelikte. Artık kim oluyorsa, bir an önce aksiyon alınmalı.

10 yorum:

  1. Bana öyle geliyor ki alışkın olduğumuz 'son gün son dakika, ne çıkarsa bahtına' olayı ile karşı karşıyayız. Sezona şu anki kadroyla girersek şaşırmayacağım. Bir kez daha tek çare Terim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlere doğru sürükleniyoruz, bonservis girdisi yok. Gidişat o. Şu anki kadroyla girmeyiz yine de.

      Sil
  2. Ali Koç gibi el altından para vermeyi filan da beceremiyor bizim yönetim. Böyle boş boş duruyoruz haftalardır.

    YanıtlaSil
  3. Mutlaka yaz burak her gün. Belki korkup senden alırlar. Hoş takım kampta hazırlık maçları oynanıyor bu saatten sonra gelecek adamdan ne kadar hayır gelir bilmiyorum. Artık yine ocak transferi ocak transferi diye sayıklar durur teknik direktör. Ikıncı yarıda ilk yarının kaybedilen puanlarına oturur ağlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçı çok da oynanmıyor, bu saatten sonra gelip büyük katkı veren isim olur. Yeter ki lig başlamadan gelsin.

      Sil
  4. son güne kalmama olayını rüyamızda bile göremeyiz, onu bi kere unut. direkt ilk 11'de oynayacak 2 oyuncu lazım; tahminim bi tanesi 10 güne kadar filan gelir, diğeri ise son günlerde ancak gelir.

    YanıtlaSil
  5. Bu sene İngiltere'de Ekim ayına kadar iç transfer yapılacağı için önceki yıllar gibi olmayacaktır. Acaba bunun farkında mıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece orayı düşünme. İtalya'sı, İspanya'sı da var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir