14 Ağustos 2020 Cuma

Bu noktadan sonra Lemina'ya teşekkür etmek gerekiyor


Lemina öyle açıklamalar yapıyor ki, kafalar doğal olarak karışık. Gidecek mi, kalacak mı üzerinden çok fazla soru var. Tablo "gideceği" yönünde. Başkanın da açıklaması bu anlamda biraz netti. Belli olmaz yine de, bu konuda her türlü sürprize açığım. Belli ki Lemina kalmak istiyor ve bu konuda da ciddi fedakarlıkları var. Seri ve Lemina'ya teşekkür etmek lazım. İndirim diyorsun, bu adamlar kiralık olarak forma giymelerine rağmen "ilk gönüllülerden" oluyor. Şu aidiyet başka bir şey.

Yeni sezonda da takımda kalmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Lemina bunu her fırsatta dile getiriyor da. Seri ise sessiz, ondan beklemezsin desen de büyük bir aidiyet ortaya koyuyor. Açıklamalara bakınca da, Seri ile yola devam edilmek istense de, Lemina için böyle bir düşünce yok. Bekliyorduk da, çok şaşırılacak bir şey değil. Lemina'nın yaşamış olduğu sakatlıklar bu kararın en büyük etkeni.

Kalitesine lafım yok. Uç bir kalitesi var ve sahada olduğunda farkını ortaya koyar. Juventus'tan Pogba giderken, Lemina onun yerine oynar diye düşünüyorlardı. Maalesef o sakatlık durumu her şeyin önüne geçti. Premier Lig'de de bunu yaşadı, Galatasaray'da da. Tam toparladı, oynadı derken yeni bir sakatlık. Bunun da kamp dönemiyle ilgisi yok. Falcao için "kamp görsün toparlar" diyoruz da, Lemina her takımında bu kampları görüyor. Bir şey değişmedi.

Teknik heyet doğal olarak Lemina'ya güvenerek yola çıkmıyor. Ben de isterim, yıllık 1.5 milyon avro'dan 1 yıl daha kalsın ama 6 numarayı ona teslim edip yola çıkmak soru işareti olur. Yarın yine sakatlık yaşar ve sorun yaşanır. Alternatifli yapın olur, Lemina da onlar arasında yer alırsa katkı verir. Bunun dışında zor. Ayrılık kararı doğal ve bu noktadan sonra Lemina'ya teşekkür etmek gerekiyor. Katkısı oldu, bunu kimse inkar edemez.

12 yorum:

  1. Sakatlık problemi olmasa kesinlikle takımda olmasini isterdim. Ama bonservis durumu ve sakatlığı Lemina'nin bizde kalmasını zorlaştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim ama sakatlık problemi olmayan hali de bu lige gelmiyor.

      Sil
  2. süper bir 6 numara. güç, kuvvet, teknik, dripling, hava hakmiyeti, ikili mücadele. Aslan gibi çocuk ama bu kadar sakatlanması çok rahatsız edici. Bence istenirse makul bir ücretle kalabilir ama kesinlikle alternatifini de koymak lazım. üst üste 10 maç oynar diyemiyorsun.
    bizim için önümüzdeki sezonun başarısı tamamen orta sahaya atacağımız 2 adama bağlı. Umarım doğru oyuncuları bulabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık eşiği olmasa zaten seviyesi çok daha yukarılar.

      Sil
  3. Lemina'nin pas becerisini Seri'den çok aşağı olduğunu düşünmüyorum sakatlık olayı eyvallah ama Seri kombini zor bir oyuncu bazı oyuncuları oynatmak için diğer 4-5 oyuncuyu hatta bazı formatları mecbur kılar. Elano da böyleydi kombini zor bir adamdı. Ki Seri 'den 10 no da çıkmıyor 6 da çıkmıyor. Kullanışlı bir oyuncu değil kombinasyon acısından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'yi uydurursun uydurmasına da dediğin doğru, kombini zor. Seri'yi yazınca, direkt olarak onun üzerinden kurgulanmak gerekir. Bunu da hak ediyor. Elano joker, burada oynamayı pek umursamadığı için kötü durdu. Sağ kanat, 10 numara, hatta forvet rahatlıkla oynardı.

      Sil
  4. Lemina ile birlikte bir 6.5 daha lazım. Seri bu 6.5 değil sert değil çünkü. Donk statik bir adam çapa 6 olur dinamik sert bir 6 alternatifi lazım ne Seri ne Mensah bu isimler değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina'yı alternatif altına olacak, o olmadığında sırıtmayacak bir isim diyorum ben.

      Sil
  5. falcao tüm sezon neredeyse hep aynı sakatlığı yaşadı. yazdığınız için soruyorum; kamp görmesi o tarz sakatlıkların önüne geçer mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük çoğunlukla geçer. Lemina'da ise geçmez.

      Sil
  6. Seri uclu orta sahanin solunda veya saginda ideal oyununu oynayabilir, defansin onunde oynadigi zaman hem savunmada uyudugu anlar, hem de basit top kayiplari nedeniyle buyuk zararlara neden olabiliyor, ustelik orada baskı yemesi de kolaylasiyor.
    Seriyle oynayacaksak arkasinda topla driplingle cikma yetenegine sahip hizli ve uyanik bir oyuncuya, yaninda da oyun kurma sorumlulugunu paylasabilecek bir 8 numaraya ihtiyacimiz olacak; üstelik bir de bu seviyede yedeklere ihtiyacimiz olacak ama mevcut kadroda yer alan Bartug gibi gelecegimiz olarak gordugumuz genc bir potansiyeli Serinin alternatifi olarak kullanma sansimiz,arkasinda da baska bir genc oyuncumuz Abdussamedi hazirlama sansimiz olabilir.
    Hal boyleyken, gecen senenin ortalarina dogru cok iyi bir uyum yakslamis ve konusulan indirimlerle birlikte nisbeten makul sozlesmelere oynatabilecegimiz Seri-Lemina ikilisini korumak icin sartlari son ana kadar zorlamak istememizin anlasilir oldugunu dusunuyorum. Sonucta bonservis odeme sansimiz yoksa kiralik oyuncu olarak takim aidiyeti gelismis oyunculara yonelmek avantajli olacaktir.
    Bence orta saha transferinde esas mesaimizi Serinin yaninda oynayacak, potansiyelli bir 8 numarayi bonservisiyle kazanmaya harcamaliyiz; bu nedenle Jakub Moder ismi hepimizi heyecanlandirmisti, pek mumkun gozukmese de Bellegarde de ayni sekilde.Ben orta sahaya yeni bir kiralik oyuncu alinmasini istemezdim. Omer Bayramin gecen seneki performansini ve Taylan Antalyalinin artan formunu da da dusunerek, genc ohuncularla risk almaktan korkmamiza gerek olmayacagini gorebiliriz, hic tutmazsa Omer veya Taylanla, hatta Atalayla devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar da, 6 numaranın iyi süpürücü, yanındaki 8'in de ciğersiz olması gerekir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir