14 Ağustos 2020 Cuma

Diagne için umutlu olmak zorundayız, başka yol yok


Şu gün transfer yapmakta zorlanıyoruz. Futbolcu satmakta ise daha da beter haldeyiz. Satış olmadığı için el rahat değil, haliyle transfer gerçekleşmiyor. En azından bonservisli, hatta kiralık isim almakta dahi güçlük çekiyoruz. Belhanda ve Feghouli gibi yüksek maaşı olan isimlerden bir şekilde çıkmaya çalışsalar da, şu anki görüntü iyi değil. Maaş indirimine yanaşmayan 4 futbolcu arasında oldukları da yazılıyor. Şu cendereden nasıl çıkarız bilmiyorum.

Diagne konusu biraz daha farklı. Transfer yapmakta zorlandığımız gibi, birçok noktada transfere ihtiyaç var. Bir de bu ihtiyaçların arasına forvet de katılmasın diye düşünüyorlar. Yarın Diagne için müthiş bir teklif gelir ve satarız, o ayrı konu. O teklif gelmediği sürece, yok parasına Diagne bırakılmaz. Yaşı henüz 28. 1 sezon kendini hatırlaması halinde, çok daha büyük paralara elden çıkartabilirsiniz.

Haliyle de bugün yok parasına onu bırakmaya gerek yok. Kullanalım, piyasa yapsın. Kaliteli bir rotasyon gerekiyor. Elimizde Falcao var, Diagne de onu mümkün oldukça iyi tamamlar. Galatasaray'daki Diagne performansı da kötü değildi, ısrarla yazıyordum. Hocanın oyun kurgusunda biraz daha farklı bir rol benimsedi ki, o şampiyonlukta katkısı vardı. Beklenti "su gibi" gol atması olsa da, burada oynayacağı oyun ister istemez değişecekti.

Sorunlu yapısı problem. Belki de görüp görebileceğimiz en garip yapı. Bunu da transferi yaparken düşünecektik. Biliyorduk çünkü. Şu an yapacak bir şey yok, katkı almaya bakacağız. Katkı vermeyecek bir isim değil. En kötü haliyle de 15 golün altına düşmeyecektir. Şu penaltı alma özelliği dahi bir artı. Şampiyonluk yolundaki en büyük kozlarımızdan biri olmuştu. Üstelik tek başınaydı, Mitroglou katkı verdi diyemeyiz. Kritik Akhisar golünü saymayacaksak.

Bir sorun da, neredeyse 1 yıldır resmi maç oynamaması. Club Brugge'da Ekim ayı gibi kadro dışı kaldı ve şu ana kadar resmi maçta oynamadı. Araya pandemi girmesi belki de avantajıydı, çünkü herkes geriledi. Umarım ara dönemde kendisini hazır tutmuştur diyelim. Fotoğrafa bakınca yine birilerini sırtına almış ve gezdiriyor. Top saklaması da önemli artılarından. Katkı alma, kullanma taraftarıyım.

10 yorum:

  1. 3 yıl sözleşmesi var. faydalanmak zorundayız. bu adam arıza ama aşırı duygusal. ben dm attım kendisine destek mesajı. okur ya da okumaz bilemem. size de tavsiye ederim. falcao ile bu sezonu çok rahat idare ederler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ederler, kalitesiz bir isim asla değil.

      Sil
  2. allah korusun falcao sakatlansa bu adam 11 oynasa.. 3 sezonda 45 gol atmazsa en az eşşekler gibi anırırım. taksim meydanında anıran adam diye beni izlersiniz haberlerde..

    yeter ki fatih hoca biraz sırtını sıvazlasın destek versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45 zor da, 20 golü bulsa kafi derim. Bu da başarıdır.

      Sil
  3. Aslinda tam Fatih Hoca ayarinda bir topcu motivasyonla oynayan tarzda, cok iyi bir profesyonel degil ama fizikli gol yüzdesi yüksek bu adami yanginci tayfa cok cabuk harcadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar öyle isyan halde ki, şu adam da bitti. Tabii kendi hataları da var.

      Sil
  4. Kesin kalmalı 2.2 m euro maaşı inmeli ama 1.8-1.9 bile olsa iyidir

    YanıtlaSil
  5. bizdeki performansı kesinlikle kötü değildi diye düşünüyorum. ama alternatif olarak bekleyen diagne bence faydalı olamaz. donk ya da linnes tarzı bi yapısı yok çünkü. yedek oyuncu statüsünde katkı vermesi çok zor ve hatta problem de çıkarır. ama eğer ki ilk 11 için düşünülürse de 20 gol rahat yazar. ben olsam sakatlık problemi olan falcao'nun maaşından çıkmaya çalışır ve diagne'yi 1. santrafor yaparım. yanına da andone profilinde bi oyuncu alır ve adem'le de birlikte orayı tamamlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değildi tabii, o şampiyonlukta ciddi katkısı var. Aldığı penaltılar, bazı noktalarda kritik goller. Hoca onu farklı da kullandı, oyun tarzını değiştiriyordu. Niye yangın yapıldı onu anlamamıştım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir