14 Ağustos 2020 Cuma

Donk için özür borcum var


Donk için özür borcum var. Medyanın gazına gelip, bazı çıkarımlar yaptım. Mustafa Cengiz'in bahsettiği 4 isimden mi başlayayım, sözleşme görüşmelerin gecikmesine mi geleyim. Medyada da, eski ücretine yakın ücretler istediği yazılınca benim gibi birçok insan bazı çıkarımlar yaptı. Haliyle de bir özür borçluyuz, Donk'tan şüphe etmemek gerekiyordu. En azından kendi adıma konuşayım. Alacağı ücret her şeyi yanıtladı.

750 - 850 bin avro bandında bir rakam almasını bekliyordum. Bu rakama da ideal gözüyle bakmıştım. Çünkü yine ciddi bir indirim ve istese bulabileceği bir rakam. Açıklanan rakam ise 1 yıllık sözleşmeye, 515.750 avro. İdeal, doğru bir rakam olsa da o kadar alışık değiliz ki. Haliyle bu tip rakamlara seviniyoruz. Son sözleşmesini yenilediğinde 1.9 milyon avro alıyordu. Her şeye rağmen müthiş bir aidiyet ve fedakarlık var.

Donk'la yola devam edilmesi gerekiyordu. Bugün Donk gibi bir ismi transfer etmeye kalksan olmadık ücretleri gözden çıkarman gerekiyor. 6 numara ve stoper için, kaç maç oynamazsa oynasın, formayı aldığı an ciddi katkı veriyor. Yeri geliyor forvete de atıyorsun, onlara girmiyorum bile. Takımın liderlerinden biri, gençler üzerinde etkisi büyük. Çalışkan da, kendisine iyi bakıyor. Yaşının 34 olması çok bir şey ifade etmiyor.

1 yıl daha devam ediyor olmak önemliydi. Futbolu burada bıraktıktan sonra da, Selçuk İnan gibi kulüp yapısı içinde bulunması gerekiyor. Fatih Hoca sonrası Donk için kitap dahi yazılır. Gamsız diye adlandırılan bu adamın göstermiş olduğu aidiyet çok büyük. Geçen 3 yılda da katkısı büyük oldu. Hocanın en büyük dokunuşlarından biri. Takımda kalmış olması elimizi de fazlasıyla rahatlatmış oldu. O pozisyon için transfer düşünmeye gerek yok.

Luyindama / Marcao, Donk / Emin Bayram rotasyonunun yeterli olacağını düşünüyorum. Bu isimler arasına Işık Kaan Arslan gibi gençleri de dahil edebilirsiniz. Donk'u 6 düşünüp, yine de Adil Demirbağ gibi genç stoperler düşünülebilirsiniz ama en azından öncelik değil. Olmazsa olmaz görmeyin. Bugün Donk gitse, en az o ayarda bir stoper arayışı olacaktı. Bunun adına da harcayabileceğimiz bir bonservis bedeli yok.

7 yorum:

  1. Ağabey yeri değil belki ama söylemek zorundayım. Lemina diyorlar yine Trt 1'de filan sonra da Seri diyorlar geçen seneden ne farkımız olacak bizim? Lemina +Seri + transfer bekliyorsak çok bekleriz. 2 orta saha alacaklar onlar da geçen seneki olacak. Dilimiz yanmadı mı bizim bunlar ne yapmaya çalışıyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet yeri, istediğin yazının altına istediğin yorumu yapabilirsin :) Sonuçta gündem her dakika değişiyor, illa o yazıyı beklemene gerek yok :)

      Bonservis veremediğin için, imkanlar kısıtlı. Lemina da o kısıtlı imkanların bir parçası :(

      Sil
    2. Tamamdır teşekkür ederim ağabey. Günün aydınlık olsun :)

      Sil
  2. Yanmamış demek ki yanlarına 3. alternatif alınırsa ve Seri 4.3 Lemina 3 m toplam maliyette ciddi indirim olursa mantıklı denebilir ama Seri kaça inecek Allahaşkına 3 e iner Lemina 2 ye yine de ucuz değiller trabzon o paraya bonservisli oyuncuyu mal ediyor bizimkilerden de aşağı oynamaz.

    YanıtlaSil
  3. Basında bahsedilenlerden bile daha az bir paraya imza attı. Normal olanı da buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de normal olana alışık olmadığımız için seviniyoruz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir