15 Ağustos 2020 Cumartesi

Fatih Öztürk Galatasaray'da


Fatih Öztürk konusundaki eleştirileri anlayamıyorum. Futbolda çok affedilemez şeyler olmadıkça dün yok. Fatih Öztürk'ün, Akhisarspor'la oynadığımız Türkiye Kupası finalinde büründüğü ruh hali benim de hoşuma gitmemişti. Yine de üzerinde durulacak, yıllarca anlatılacak önemde bir şey değil. Galatasaray'ın mevcut şartları dahilinde düşünmek gerekiyor. Kısa vadeli de olsa kaleci alternatifine ihtiyacınız var. Okan Kocuk'u tek başına bırakamazsınız.

Yabancı alamıyorsunuz. En azından almanız mantıklı olmaz. Muslera'nın dönüş ihtimali var, o döndükten sonra ne yapacaksınız? Yabancı hakkını yeni bir kaleciden yana kullanmak mantıklı değil. Bonservis bedeli veremiyorsunuz, haliyle Volkan Babacan gibi isimler de iptal. Boşta Sinan Bolat var diyeceksiniz, onun da maliyeti lüks. Muslera döndükten sonra o lüks maliyeti ne yapacaksınız? Genç kalecileri konuşmuyorum bile, hepsinin iyi bir bonservis bedeli var.

Sizin de ihtiyaç duyduğunuz profil "tecrübeli" oluşu. Ayaklar titremeyecek yani, günü kurtaracak. Okan Kocuk'un kötü bir kaleci olduğuna da inanmıyorum. Şanssız zamanda kaleyi devraldı ve güvensiz bir görüntü verdi. Yine de böyle devam edecek diye bir kural yok. Şu süreçte rekabete ihtiyaç var, iyi olan oynamalı. Alabileceğiniz kaleciler de az çok belli. Ya Fatih Öztürk, ya da Serkan Kırıntılı. Aklıma 3. bir, tecrübeli yerli alternatif gelmiyor.

Trabzonspor'dan da bildiğimiz, özellikle de Akhisarspor performansıyla "buradayım" diyen bir kaleciydi. Geçen sezon da transfer olabilirdi, 1 yıl gecikmeli gerçekleşmiş oldu. Kasımpaşa'da ligin ilk yarısında o oynuyordu ve görüntüsü iyi değildi. Sonrasında da formayı kaptırdı zaten. 33 yaşında ve tecrübesine inanıyorum. 2. kaleci gibi görüyorum bir de, Okan Kocuk'u alternatif altına almaya çalışacak ve iyi olan oynayacak.

İyi gününde onu geçmek zor, kalede patlayıcı özelliği var. Üst üste kurtarışlara imza atabiliyor. Özellikle de Akhisarspor dönemi büyük maçlarda sıklıkla sahne alırdı. Akhisarspor'un büyüklere karşı aldığı puanlarda Fatih Öztürk imzası vardır. Genele bakınca ise çok özel bir kaleci değil, hatta vasata yakın. Muslera sakatlığı olmasa düşünmezdik bile, şartlar bizi bu noktaya getirdi. Mevcut şartları da düşününce, isyan ve itiraz edecek bir nokta bulamıyorum.

17 yorum:

  1. bence fatih öztürk ten çok okan koçuk transferi hataydı,

    24 yaşındaki kaleciye yedek kaleci kariyeri teklif etmek doğru değildi.

    okan koçuk un bir başka takıma gidip oynaması gerekiyor,

    kalecilikte diğer mevkiler gibi rekabet olayı olmaz,ya 1. kalecisindir yada 2. kalecisindir,25 yaşında 2. kaleci olmaz

    yetenek ve yeterlilikten bahsetmiyorum,yedek kalecinin +30 yaşlarında hatta en ideali +35 yaşlarında olması gerekiyor kulüplerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru. o yaşta ikinci kaleci olmaz. aykut erçetin hariç o özel bir isimdi bu iş için doğmuştu :)

      okan bence de oynamalı. kalecisi ayrılan erzurumspor a verebiliriz mesela

      Sil
    2. Okan Kocuk da yetenekli ama yedek kaleci mantığın doğru. Bunu ben de çok kez dile getirdim. Az şans geliyor çünkü, o şans geldiğinde de ayakların titrememesi lazım. Tecrübe çok önemli. Şu an Okan'ı veremezsin, Muslera döndükten sonra düşünülebilir.

      Sil
  2. fatih ne kalecilik becerisi ne yaşı açısından yanlış tercih değil. ama işte davranışlar. o davranışlar az buz değil.

    kupa finalinde yaptıklarını unutamıyorum. ortalığı yangın yerine çevirdi.
    volkan babacan muslera ile alay etmişti alamadık.
    fatih geldi. acaba gökhan çıra da gelir mi yakında?
    bu kulübün değerleri kalmadı mı? hakaret eden buraya geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Öztürk'ün yaptıkları kendine isyan, dışa vurum. Galatasaray'a özel değildi. Gökhan Çıra falan, olayı ajite eden örnekler. Üzerinde durulası bir görüntü değildi. Anlıktı, geçti.

      Sil
  3. Fatih'in açıklamalarını Galatasaray Youtube kanalında dinleyin adam inanılmaz saygı duyuyor, Türkiye'nin en iyisine geldim inanamıyorum halen diyor, orada yaptıkları tamamen isyankar ve hırslı olmasından kaynaklı kişisel bir olay kesinlikle değil.
    İsyankar oyuncuları severim, Galatasaray'da son yıllarda isyanın eksik olduğunu düşünüyorum, bana göre doğru transfer maliyeti de yok, Okan'dan da çok daha iyi ve tecrübeli bir kaleci. Okan kötü değil ama Galatasaray kalesi için şu an yetersiz en ufak kompleks pozisyonda saçmalıyor, Galatasaray kalesi hatayı kaldıracak durumda değil bizim kalemizin her zaman rakiplerden iyi olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa finalindeki olay sezona yönelik isyan. Kupa gitti, küme düştüler. Galatasaray'a karşı bir tavır olarak görmedim.

      Sil
  4. Maaş bakımından iyi giderken bu pek başarılı bir hamle olmadı bence. Arda, Donk, Ömer kadar alıyor neredeyse. İmza parası olsa dahi fazla bir miktar. Başkasını alsak daha fazla alacaktı kabul ama Fatih'in bu seneki performansı feci kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok abartılı olmasa da, bence de iyi olmadı.

      Sil
  5. Berk Balaban,Batuhan Ahmet Şen,İsmail Çipe bir tane daha altyapıdan kiralık gönderdiğimiz vardı.Bunlar da bence satılsın.

    YanıtlaSil
  6. Hiç gerek yoktu Okan'la devam edilmeliydi. Önündeki takım dökülürken Okan ne yapsın. Haksızlık edildi Okan'a

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan'la devam et yine ama tek kalırsa sallanması çok büyük ihtimal.

      Sil
  7. Para çok ya saçıyorlar yine. Fatih e arda ya verilen şu paralara yazık. 33 34 yaşında adamlar. Arda kaç aydır topa ayağını değdirmemiş fatih kasımpaşa da forma alamıyor ama 3 4 milyonlar havada uçuşuyor. Ver arda ya maç başı 5bin 10 bin yatsın kalksın dua etsin adam olmaya oyun oynamaya karar verirse önümüzdeki sezon yaparsın bir iyileştirme. Keza fatih e ver 1 milyon ve maç başı cüzi bir rakam oynasın. Ama yok iyice kulübü batırmadan rahat etmeyecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda kaç ay topa değmese de Arda yani, bir geçmiş var. Ne olursa olsun. Dediğin gibi olmuyor o işler.

      Sil
  8. Yıllık 500.000 bin avro büyük para Fatih için takım ortalaması 1.5 2 milyon avroyken ne diyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahada o parayı hak ettiğini gösterecek artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir