13 Ağustos 2020 Perşembe

"İlk idman, başlıyoruz" demek adetten


"İlk idman, başlıyoruz" demek adetten. Kötü geçen bir sezonun ardından toparlanmayı deneyeceğiz. Maalesef ki şu ana kadar geçen transfer dönemi beklentimi karşıladı diyemem. Henüz erken tabii, transfer dönemi yeni başladı sayılır ama sezon hazırlıklarına yeteri sayıda futbolcu yetişmedi. Özellikle de orta saha noktasında büyük bir boşluk var. Herhangi bir rotasyondan bahsetmem imkansız. Uyum önemli, geçtiğimiz sezon "transferler kampa yetişmedi" mazeretini sıkça kullandık.

Arda Turan / Falcao'nun şu fotoğrafı yine de ümit verdi. Arda Turan'dan yana, transferi öncesi beklentim yok diyordum. Yaptığı açıklamalara bakınca "beklentim" oluştu, belli ki futbol oynamaya gelmiş. Olay ağabeylik yapması değil, direkt olarak katkı verebilme ihtimali. 4-3-3'den 4-2-3-1'e dönüş olacak gibi. Emre Akbaba / Falcao uyumunun altını sıklıkla çizerdim. Sakatlıktan yeni çıkmış Emre Akbaba dahi, Falcao'nun arkasında goller attı.

Arda Turan da bunu yapabilir. Falcao'yu tanıyor, iyi bir uyumları var. Bunu da hatırlamaları halinde takımın seviyesi artacaktır. İş orta sahada biter yine de. Orayı sağlam tutamadığımız sürece, herhangi bir pozisyonda kimlerin olduğunun pek bir önemi yok. Yukarıda da yazdığım gibi, 4-2-3-1 gibi bir düzen bekliyorum ve orta sahaya net 2 orta saha hamlesi gerekecek. 6 ve 8 diyelim. Biri Seri mi olur, o olmazsa Mensah mı gelir bilmiyorum.


Emre Kılınç ve Oğulcan Çağlayan da ilk idmanına çıktı. Kerem Aktürkoğlu transferi henüz açıklanmamış olsa da, onun da idmanlarda yer aldığı söyleniyor. Bu futbolcularla alakalı yorumumu biliyorsunuz. Emre Kılınç'ın Galatasaray'a kalite, Oğulcan Çağlayan'ın da hem kanat, hem de forvet olarak alternatif olabileceğine inanıyorum. Genç diyebileceğimiz, takımın temposunu arttıracak isimler. 

6 yorum:

  1. diagne'ye çok güveniyorum. bence o da farklı olacak hırs yapacak.

    YanıtlaSil
  2. Orta sahayı ve kanatları güçlendirmek zorundayız. Özellikle orta saha çok mühim

    YanıtlaSil
  3. bu takımı oynatacak olan orta sahaya bulacağımız tempolu, dinamik, git gelli, dripling yapabilen, sakatlanmayan, istikrarlı oyuncular olacak.
    en az 2 tane böyle bulmak zorundayız. kadro içinden bence böyle oyuncu yok. 2 tane 8 olur ya da bir tane 6 bir tane 8 olur.
    bu 2 adamı bulamazsak takımın işleme imkanı yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir