11 Ağustos 2020 Salı

Jakub Moder & Galatasaray, en azından bu isimleri konuşmak mutlu edici


Geçtiğimiz günlerde Kamil Jozwiak ismi gündeme gelmişti. Bizi mutlu eden, hasret kaldığımız haber. Transferde bu tarzı seviyorum diyebilirim. Gençleşmenin, gelecek adına yatırım yapmanın altı bu şekilde dolacak. Zor tabii, şu an elimizde bonservis girdisi yok. Sattığın kadar al varken de zor olmaya devam edecek. Ffp anlaşmasının bitmesinin ardından daha rahat hareket edebiliriz. Yine de, elimizde bonservis girdisi geçtiği an bu tarz transferler yapmalıyız.

Jakub Moder de Kamil Jozwiak gibi Lech Poznan forması giyiyor. 21 yaşında, kulübüyle de 2023 yılına kadar sözleşmesi var. Geçtiğimiz sezon çıktığı 38 maçta 5 gol 7 asisti bulunuyor. Merkez orta saha gibi oynuyor ve oyunun 2 yönünde katkı veren bir isim. Orta saha için fizikli de bir isim diyebiliriz. Duran topları da kullanabilen, pas ve teknik özelliği iyi, bir yandan da çalışkan. Bu tarz oyunun 2 tarafında katkı veren orta sahaların değeri çok daha yükseliyor.

Kamil Jozwiak'a göre daha zor bir transfer diyebilirim. Onun için 3 - 3.5 milyon avro gibi rakamlar istenirken, Jakub Moder için fiyat 5 milyon avro'dan başlar deniliyor. Kamil Jozwiak'a göre daha potansiyelli. Pas özelliği pek mesafe tanımıyor, havadan ve yerden oldukça iyi. Uzaktan şut özelliği de var, komple orta saha olmaya aday. Gelişime açık ve sabredilmesi gerekir. Bu seviyeye alıştıkça futbolu da yükselecektir.

Polonya Ligi'nin değerli olduğunu söylemiştim. O ligden oldukça iyi potansiyeller çıkıyor ve şu ana kadar oraya odaklanmamış olmamak hata. Kuzeyi sadece İskandinav ülkeleri olarak düşünmemek lazım. Polonya da bence o coğrafyaya dahil ve oldukça sağlam isimler çıkıyor. Maliyetler de sizi üzmeyecek düzeyde. Bonservise takılmayın, futbolcuların yıllık ücretleri uygun oluyor. Bu sayede de sonraki satışta eliniz oldukça güçlü.

12 yorum:

  1. Alalım yoksa Alman takımları alacak.

    YanıtlaSil
  2. Bonservisi 500.000 € gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfermarkt verileriyle transfer yorumlanmaz. Bağlayıcılığı yok.

      Sil
  3. Seri ve Moder arkalarinda Lemina, sonra ikinci yarida oynamaya calistigimuz oyunu, kaldigimiz yerden tekrar yukleyelim, ve bekleyip gorelim. Bence iyi bir kadromuz var, Kamil'i almasak bile Arda/Emre K/-Emre A/Kerem, sekidika, Yunus, Ali Yavuz katki saglayabilir. Forvet icin de Falcao ve Diagne'nin bu sene daha fazla katki saglayacagini bekleyebiliriz. Kucuk bir maliyetle defans hattimiza da takviyede bulunabiliriz ki Rasoul cok yonluluguyle degerli olabilir.
    Kaleci isini buyuk ihtimalle bonservis odemeden cozecegiz. Ama aslinda belki sonucu en cok belirleyecek transferlerden birisi de bu olacak.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri Belhanda Ömer orta sahası olmuştu, o açıdan bakarsak olur diyoruz. Yine de Mensah'a bakar o iş, ne verir, ne kadar öz verili olur ve sorumluluk alır?

      Sil
    2. Aslinda Seriden vazgecip Mensah- Moder ve arkalarinda derinden toplacikabilen, oyun kurabilen bir supurucu (bence bu kisi Lemina ama belki Lerma da olabilir) ile oynayabiliriz:)

      Sil
    3. Maliyetli o yazdığın iş de :(

      Sil
  4. Aynı takımda sağ ve sol beklerde oldukça iyi birer potansiyel Robert gumny 1998 sağ bek , Tymoteusz Puchacz 1999 doğumlu sol bek her ikisi de Polonya u21 takımda oynuyorlar. Sol bek Tymoteusz Puchacz bu sezon 35 maç 3 gol 5 asist sağ bek Robert gumny 21 maç 1 gol 1 asist istatistiklerine sahipler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumların için. Sol bekleri için, Jozwiak ile müthiş bir uyumları var diyorlardı.

      Sil
  5. Paralar çok yüksek aslında yüksek değil ama şu aşamada bizim için yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp, döviz kuru, sattığın kadar al derken sorun oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir